Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотосопара ЦС2 , Камера Рав 3.7 и Канон 500Д
Автор: shmidt   
Дата:   14-10-09 12:23

Може ли някой да ме светне - как да подкарам РАВ файлове от Канон 500Д Камера РАВ версия 3.7 ( тя е последната , което се поддържа от сопата ЦС2)- след като версията неподдържа Канона

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: nik1   
Дата:   14-10-09 13:00

ЦС 3

Re:
Дата:   14-10-09 13:34

[smilie2]

Няма ли друго решение ?

Не ми е времето точно сега да доплащам за нова сопа.

Re:
Автор: nik1   
Дата:   14-10-09 13:35

Тогава ДПП от диска

Re:
Автор: Tenev   
Дата:   14-10-09 13:36

Тогава DPP...

Re:
Автор: dau   
Дата:   14-10-09 13:42

DPP. Gimp, програмки като FastStone...

Re:
Автор: niagara   
Дата:   14-10-09 13:52

с FastStone[smilie24]

....и аз съм отскоро с 500Д, но ДПП не ми отваря РАВовете...
(старата версия на ДПП, която дойде с предишния ми Канон 350Д)

Публикацията е редактирана (15-10-09 10:25)

Re:
Дата:   14-10-09 13:52

Ок - разбрах .

Но ДПП или Камера Рав е "по-добрия" конвертор.
Не само като качество , а и като ергономична работа с него.

Разбирам , че ДПП е фирмения софт на Канон - и по презумция би трябвало да е най-доброто за CR2 файловете на 500Д, но може би съм свикнал с Адобския. Мнения ?

Re:
Дата:   14-10-09 13:55

niagara

Аз за този проблем с ДПП мога да ти помогна , но със FastStone само ще мога да ги отворя , но не и да ги обработвам - както със посочените други два - нали ?

Re:
Автор: niagara   
Дата:   14-10-09 14:29

С FastStone имаш само елементарните неща - корекции на цветовете, добавяне на тест и стрелки, въртене, кроп, шарп-блър, малко ефекти...

(за ДППто ще чакам ЛС, благодаря)[beer]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   14-10-09 22:48

За теб е по-добър този конвертор, който познаваш по-добре. Хващай единия и дълбай. Разликите ще почнат като стигнеш последните метри.

Re:
Автор: BirdOfPray   
Дата:   15-10-09 01:02

И аз имам от седмици с 500Д и имам проблеми с отварянето (по-скоро обработката) на RAW файловете от него.
Купих го от базара - чисто нов комплект - всичко си имаше, даже и книжка на български имам... обаче само диск няма :(

Та - ZoomBrowser EX ми ги отваря файловете да ги гледам - и може да ги конвертирам в JPG или Tif с него - само, че директно... и се получава безсмислено.. а RAW Image Task на ZoomBrowser както и ДПП и ACR не ми ги разпознават.

Има ли някой, които има Диск със Софтуера на 500D и да има желание или да ми прати съдържанието или да ми го запише на диск???
Ще съм много признателен!

П.П. FastStone ми ги отваря - обаче само за гледане - като искам да ги конвертирам в JPG с нея - ми ги прави лилави !

Re:
Автор: scrap   
Дата:   15-10-09 01:22

Не можеш да отвориш RAW на 500D с Photoshop CS2, дори с CS3, само с CS4 и то с ACR 5.4 или последната 5.5.

Re:
Автор: stormfx   
Дата:   15-10-09 01:26

Абе не е баш тъй с последните метри...

Re:
Автор: didesignbg   
Дата:   15-10-09 08:40

сваляш днг конвертор от тук - http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4576

Конвертираш си файловете към днг с него и после спокойно ги отваряш в фотошоп.

Малко повече е работата, но при положение че си ограничен откъм други възможности това е.

Можеш да опиташ и Raw Therapee, който е безплатен и доста читав конвертор[smilie24]

Re:
Автор: Shmidt   
Дата:   21-10-09 14:43

Благодаря ви за помоща и мненията [beer]

Re:
Автор: deusex   
Дата:   21-10-09 23:18

ама ти плащаш ли го? [smilie10]

Re:
Дата:   22-10-09 09:27

deusex

Разбира се , че го плащам.
Както си плащам за фотоапарат и обективи ... както си плащам за светкавици ... и както искам да ми плащат за работата , която върша.
[beer]

Re:
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   22-10-09 11:37

Shmidt,

ДПП не е чак толкова лошо, колкото обикновено се говори, но да - доста си е дървено. Все пак е безплатен софтуер ... [smile]

Лично мой съвет - след като имаш CS2 и ДПП като за 500Д (и след като си привикнал към адобския софтуер предполагам) е да използваш ДПП за най-елементарно конвертиране - например без много-много шарпене и шумоподтискане и т.н. и след това - Tools/Transfer to Photoshop или Alt+P. Сигурно е същото да си запишеш от ДПП файла като TIFF, но това пък си е разтакаване. И в двата случая имаш общо взето достатъчно информация във файла за да го обработваш в шопа. RAW и TIFF са различни неща, наистина, но това почти няма да го забелязваш. Ясно, че това е компромисен вариант, разбира се. За сметка на това пък е икономически най-изгодния в твоя случай [smile]
Другите варианти - жертваш пари и ъпгрейдваш до CS4; жертваш привичките си и започваш да конвертираш изцяло в ДПП до JPG; или пък направо жертваш всичко и се ориентираш към друго решение - CO4 например, но така рискуваш новия конвертор да не ти хареса [smile]

Re:
Дата:   22-10-09 11:43

HSGeorgiev

Почнах да разучавам ДПП-то - на първи поглед не е зле. Още малко време и работа и ще стане.

Благодаря за съветите. [beer]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   22-10-09 11:58

Снимай си в джепег. 500Д има добра динамика. Използвай функцията Highlight Tone Priority

Re:
Дата:   22-10-09 12:14

asahi
В джипега маже.

и мантрата :

"измервай средните тонове и проверявай силно осветените"

Между другото 500Д се представя много добре за цената си.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »