Автор: danny_falin
Дата: 24-09-09 13:10
Привет на всички
близък приятел ме помоли да снимам на сватбата му и имам няколко въпроса относно осветлението и техниката, та ето ги и въпросите ми:
1. какъв дифузер за on-camera flash ще ми препоръчате (съжалявам за латиницата но някои изрази са много по-ясни, кратки и точни на английски)
искам да върши работа за открито - директна светкавица и за закрити помещения (bounce of ceiling)
спрял съм се на този вариант: LumiQuest Quik Bounce
http://www.lumiquest.com/images/products/product-quikbounce.jpg
защото много бързо се преминава от хоризонтално в портретно ориентирана камера при това bounce винаги в тавана, и става за директна светкавица на открито като му се затворят вратичките за bounce-a
намерих го в фотосинтезис на цена от 75лв
моля хората с опит ако знаят нещо по-ефективно да драснат по един ред
2.от къде мога да си купя стойка за светкавица която е направена за нормален статив за фотоапарат и да може да се сложи чадър на нея ? с 2 думи искам да си монтирам светкавицата на статив и да използвам чадър, търсих такава стойка с познатите ми магазини - фотопавильон - фотосинтезис - динафос, но не намерих, имат само за статив за осветление, ще съм благодарен ако някой знае място от където може да се поръча такава стойка или магазин с налична такава.
3. кой чадър разпръсква светлината по-добре и осветява по-широка площ, отрашателния или shoоt through чадъра ?
техниката към момента е д200(с5про по-точно) и няколко пласмасарляци, но с това разполагам,
SB600 смятам да взема от павильона под наем а чадъра стойката за статив и дифузера за светкавицата ще си ги купя
държа да вмъкна че снимам САМО за удоволствие и не взимам пари за снимките (явно последно време правят сватби с по-нисичък бюджет ) ,тоест няма ничий хляб да завлача, това е 4-та сватба която ще снимам и този път искам да се постарая повече за светлината, като гледам снимки от предишните 3, светлината е главния недостатък на качеството им.
ще се радвам много на всякакви съвети от хора с опит
|
|