Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Някой би ли се произнесъл за компакт флаш картите на тази марка?
В един магазин на "Раковски", София, се предлага ,напр., 4 ГБ със 22МБ/с, за 31 лв., т.е определено цената е по ниска, в сравнение с тази на други марки!...
Ще съм благодарен, ако получа някакви съвети относно компакт флаш карти, защото си купих ДСЛР ( Олимпус Е 520) и още нямам карта. Благодаря!
Какво точно имаш предвид -че обявената скорост не отговаря на действителната, или че 22МБ/с е бавна скорост?
Мен ме интересува:
1. Дали марката е достатъчно добра?
2. Скоростта от 22МБ/с приемлива ли е?
3. Колко снимки, горе-долу, може да се направят с такава карта?
Обявените скорости са далеч от реалноста, но иначе работят стабилно. Ако може я сложи на устройството на което смяташ да я ползваш и пробвай дали ще тръгне с него, преди да я купиш. Аз преди доста време имах един фото апарат, който не пожела да тръгне с PQI, но това беше преди повече от 5 години.
ЕДИТ:
2. Скоростта от 22МБ/с приемлива ли е?
Като цяло 22MB/s е доста висока скорост за всякакви приложения, НО уви тези карти едва ли ще ти дадат повече от 5-6MB/s реална скорост. Не че 5-6 не са достатъчни.
Ами прочети си упътването на апарата, там би трябвало да пише, при какъв формат колко МБ ти е снимката и после вземи учебника по математика от 2ри клас виж как точно да го сметнеш, също би трябвало да пише и кои марки карти са препоръчителни за твоя апарат!
Добри са картите им ,от 4-5 години ползвам всякакви разновидности на тази марка,mini,microSD,MMC,SD,CF,имам и доста флашки 2,4,8Gb, не са скъпи нямам проблеми а и няма менте на тях .Сега ползвам PQI 8Gb 233x с D300 за всекиднебна употртеба е ок,ако ми трябва скорост имам Transcend 600x.
При мен два броя 4 гига дават проблеми. Просто изчезват кадри. Не е често, но се случва. Получава се, когато изтриваш някой кадър, тогава изчезва и някой от съседните. Ако въобще не триеш - работи нормално.