Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Just posted: Sigma DP2 review
Автор: apollo   
Дата:   24-09-09 10:42

http://a.img-dpreview.com/reviews/SigmaDP2/Images/Front.jpg

Above Average!:-)))

При условие че минусите на фотоапарата не засягат пряко качеството на изображението то не виждам много логика в оценката. Явно критериите на автора са, че малкия фотоапарат трябва да може да снима бързо и дълго със и без светкавица/включително и гъзарски клипчета/ по купони, сбирки и не знам какво си[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ilcoin   
Дата:   24-09-09 10:51

"При условие че минусите на фотоапарата не засягат пряко качеството на изображението ..."

Не е така, има доста неща писани и за качеството на самата картинка. Апарата не е мейнстриим определено, така че който си го купи ще се примири, който мисли че не му трябва няма. Просто е.

Re:
Автор: danbi   
Дата:   24-09-09 10:55

Идеята на тази серия е хубава, изпълнението чат-пат. Накратко: днес, този фотоапарат не трябва да му е такава цената.

Re:
Дата:   24-09-09 10:59

Да, цената. 699лв. за ДП1 са ОК[smilie24] Тук май са 2х повече което е нереално, защото това не е наследник на ДП1 а негово леко-подобрено допълнение с 41мм. обектив. Виж светлосилата 2,8 едва ли сама по себе си би опрадвала разликата в цената[smilie8]

Re:
Автор: ilcoin   
Дата:   24-09-09 11:20

Да видим сега Лайка какво ще покажат. Иначе, 41мм не е нито риба, нито рак и това би ме спряло да го купя даже и да имах излишни пари за харчене.

Re:
Автор: didesignbg   
Дата:   24-09-09 12:13

Странно, че казваш нито риба, нито рак. Това според мен е истински нормален обектив[smilie24]

Re:
Автор: danny_falin   
Дата:   24-09-09 12:26

защо толкова слаба оценка? на мен снимките в галерията много ми харесват, няма друг апарат с толкова много детаил на 100%

Re:
Автор: mihajlov2   
Дата:   24-09-09 12:36

Освен Sigma DP1[smilie5]

Re: Just posted: Sigma DP2 review
Автор: demiman   
Дата:   24-09-09 12:59

Абе накратко - който иска нещо по, си влачи багажа [smilie3] на който му е тежко си понася последиците на Пенове, Сигми и т.н. [shtrak]

Re:
Автор: carl_cox   
Дата:   24-09-09 13:39

за мен DP2, както и DP1 са чудесни апарати, особено в ръцете на тези фотографи, които ползват фирменият сигма софтуер и са наясно с минусите и най-вече плюсовете им, и съответно в кои ситуации биха се представили най-добре.

оценките и ревютата на DPREVIEW отдавна престанаха да имат някакво значение за мен, а и бях сигурен, че ако има ревю на сигма камера(независимо дали дслр или от DP серията), то задължително ще получи слаба оценка.
Причината е, че оперативността на сигма камерите се води изостанала спрямо мега бързите, модерни зверове от Никон, Канон и тн.

но за всеки влак си има пътници :)

често си разглеждам сайтът на един готин пич - Carl Rytterfalk(як фен на сигма) и преоткривам колко могат Foveon матриците :)

http://www.rytterfalk.com/

разгледайте ако имате време и желание. Има доста интересни кадри из галериите му.

мисля, че и за напред Sigma ще получава оценки "Average" или "Above Average". [smile]

може би заслужено, но пък на кой му пука :)

Re:
Дата:   24-09-09 15:52

Demiman взимай нещо по-то със все багажа и идвай в планината ама без джип и някъде там по-далеч горе[smilie3]

ДП1 има страхотен детайл с една особеност че трябва да се снима от ръка минимум на 1/100сек. защото липсата на АА филтър не прощава и най-леките трептения[smile]

Белия баланс при високо слънце е проблем но не нерешим! Това е и една от многото причини да се снима в РОУ[smile]

По отношение на прегорялото почти не може да връща детайл но запасът от динамика в тъмните области е голям. Дори при сериозен фил-лайт в конвертора, който реално отговаря на 2-3 стопа то шумът в сенките нараства малко[smilie24]

Заради това а и заради пипнатия и удобен конвертор този апарат прави отлично ХДР и от един кадър/всъщност точно тук ДСЛР-а ми ряпа да яде/[shtrak]

Re:
Автор: ivodam   
Дата:   24-09-09 17:04

ДП1 си е много убаво апаратче, ама ДП2 не ми е ясно като идея. Следващата стъпка трябва да е фулфреймче, сменяеми обективи, визьорче, защо не телеметърче, ее, Сигма квито хобективчета има нелоши в късия и нормалния диапазон...

Re: Just posted: Sigma DP2 review
Автор: demiman   
Дата:   24-09-09 17:27

..... Аз се потя на равно, ти искаш из баирите .... [ezik] [shtrak]

Re:
Автор: vgramatikov   
Дата:   24-09-09 17:29

Дръвце е [smilie24]

Re:
Автор: burnmaster   
Дата:   24-09-09 17:36

Готов съм за дръвцето DP2 да дам D60 + 18-135 даже и некой лев.
Цената в павилиона е 1399лв. и ми идва много.
Иначе качеството е непосилно за широко разпространените DSLR.

Re:
Автор: deyo   
Дата:   24-09-09 22:00

Аз лично не виждам с какво този апарат превъзхожда ЕР-1, който е на същата цена.
Досега Сигма ДП1 заемаше ниша, в която нямаше конкуренция (компактен апарат с голяма матрица). Сега обаче, след като излязоха м4/3 просто не виждам кой би предпочел този апарат пред ЕР-1 или GF1.. Особено вторият, в комплект с 20/1.7..
Матрицата ми харесва като концепция, но... дотук.

Re:
Автор: GM   
Дата:   24-09-09 22:18

A,Пенчето го мачка отвсякъде..[smilie18]

Re:
Дата:   24-09-09 22:20

[smile]

Биха го предпочели тези дето ще го използват за пейзаж, природа и статични снимки заради страхотните матрица, обектив и динамичен обхват.

За останалите желаещи туристическо апаратче тип "колкото се може повече в едно" са другите две[smilie3]

Друг въпрос е че като размер мини Олито и Паната не са баш баш компактни/гъзарски да/[shtrak]

Re:
Дата:   24-09-09 22:21

[smilie18]

Re:
Дата:   24-09-09 22:22

Жоро здравей [ezik]

Ами съотношение цена-предлагане ДП2 не е на правилното място. Иначе Пенчето мачка на ДП1 оная работа[smilie24]

Re:
Дата:   24-09-09 22:27

Те и сапунерка да направят с 4мп ще снима добре в днешно време [smilie21]

Re:
Дата:   24-09-09 22:27

Що ми се плезиш бе?

Camera (ISO 100)
Shadow range

Highlight range

Usable range
Sigma DP2 -4.6 EV 3.8 EV 8.4 EV
Olympus E-P1 -5.7 EV 3.3 EV 9.0 EV

Sony DSLR A330 -5.2 EV 3.5 EV 8.7 EV
Ricoh GR Digital III -4.9 EV 3.0 EV 7.9 EV

Re:
Дата:   24-09-09 22:31

http://www.dpreview.com/reviews/sigmadp2/page21.asp

Re:
Дата:   24-09-09 22:59

Мислиш ли че като ресайзнеш и шарпнеш картинката на Пен-чето ще докара детайла на ДП1 или 2[smilie5]

Иначе няма лошо да показваш числа то това е и силата ви[smilie24]

Re:
Дата:   24-09-09 22:59

apollo и сапунерка да напраят 4мп ще снима хубаво вече...срамота

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »