Автор: pevtimov
Дата: 23-09-09 17:15
pr0peller написа:
>
Прав сте :)
Действително операцията отнема 5 мин. дори и на човек като мен. Оказа се, че има разлика между дебелината на оригиналния и този, който си закупих допълнително. И решението е подлагане на разни прозрачни слайдове .
Очаквах малко по-интелигентно решение ... Да не говорим, че е доста трудно да центрираш новия в зоните на призмата за АФ. За хората които са го правили и преди може да е фасулска работа, но за хора като мен никак не е (визирам настройката, разбира се). Исках само да споделя опит. Мисля си, че тези аксесоари трябва да се копуват от компанията произвеждаща камерата, за да няма нагаждане и да не се чудим как да коригираме този и онзи изникнал проблем. Поправете ме ако греша.
Не съм ползвам Focusing-Screen от трети производители, имам само оригинални. С тях няма никакъв проблем, никакви луфтове и подобни неща. Единственото нещо, за което трябва да се внимава е, да не попадат боклуци по екранчето, защото е крайно дразнещо.
За тези, които не разбират какъв е смисъла, вземете от някого една стара Практика, някой Зенит,ама да не е Зенит Е, все пак, или който и да е друг ръчнофокусен Канон, Никон, Рико или каквото ви дойде на ум и ще разберете
Публикацията е редактирана (23-09-09 17:18)
|
|