Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
страхотни са и двата. острота и цветопредаване са на прекрасно ниво и при двата. ако искаш размазан фон вероятно повече ще ти хареса 135-цата. в момента имам 135-цата и всеки път като реша, че може и да я продам.. просто я слагам на апарата и излизам да се разходя.. и се отказвам напълно от идеята :)
Имам и двата обектива.
Страхотни са. Бързина, дефокус, острота, цветопредаване - без коментар. Много подобни обективи. Водят ги "братя". Често се чудя дали да не продам някой и никога не решавам кой.
Ако трябва да реша да имам само единия ще е на база предлагане (цена) и фокусно разстояние единствено. За мен всички други разлики са пренебрежими.
А относно портретите, мисля, че и 200мм е идеален (стига да няма ограничения като разстояние в студио и други подобни).
Повече светлосила в полза на 135/2
Не забравяй също така, че при 200мм ще ти трябва малко по-висока скорост, отколкото при 135мм за да се получи остър кадър.
Аз лично съм имал само 135-цата, за която се знае на какво е способна, но знам, че 200/2,8 е много добър също.
Сакън бе! Този обектив не се продава..той и след 50 години ще е легенда...апарата ще си продам и ще си остана само с тоя един обектив,но няма да го продам!
Нищо,че е само вещ...просто ми е присърце!
Колебането е сякаш малко странно. Поне в моите очи 70-200 ф4 елиминира на 99% единия прайм. И аз бих сложил гласа си за 135мм, въпреки че основно снимам на 200мм портретите, та било и цял ръст.
Малко в страни от темата, но моето чудене беше за 85/1.2 или 135мм/2? Взех решение, но за портрети все пак ми се иска да чуя 1 2 мнения. Не за друго ами за хубавото боке на 1.2 твърде вероятно е сякаш да избяга фокуса и при основно сякаш снимките стават едни такива феерични и меки на 1.2 докато на 135/2.0 няма празно.
И двата много ги хвалят, не съм ги пробвал лично. Казват заради 4те успешни 70-200 не били много популярни, ама все пак си били по-хубави - праймове, повечеко боке. Който и да вземеш - честито и си го ползвай с кеф