Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Имам аз една чуденка, наскоро чичо ми почина и аз получих лентовия му Nikon F301 с два обектива: 50мм 1.4 и 85мм 1.8. Малко са стари и не са в перфектно състояние но нямат оптични проблеми.
Та чудя се дали да не си продам Canon-ските работи и да си търся един Д300?
Или да си продам Nikon-ските работи и да си купя нещо за Canon-а?
Или пък да си снимам и с двата?
В момента имам:
-Canon 40D
-Sigma 17-70
-wireless remote control на hama.
и
-Nikon F301
-Nikon 50mm f/1.4
-Nikon 85mm f/1.8
Аз смятам, че asahi е направил доста смислен коментар и хич не е ненужен... но както и той казва - един ден ще разбереш.
А иначе - обективите на Никона са доста по-добри от "нещата" около канона ти. Но ако продадеш канонския комплект, парите ще ти стигнат за Д90... за Д300 ще трябва да додадеш още кинти. Обратно - ако продадеш никонския комплект (и Сигмата от канонския), парите ще ти стигнат например за 17-55/2.8 ИС. Аз бих избрал Д90 + никонските ти обективчета, но аз съм пристрастен (вече), а със 17-55/2.8 ИС ще имаш повече възможности. Трябва сам да решиш, няма как някой да знае какво ти харесва на теб и какви са ти приоритетите. Успех с избора.
Д90 дали ще има мерене с тези обективи? Освен това да смени К 40Д с Н Д90 ми се струва малко глупавичко.
toddybear, според мен нищо не продавай, както Аполо ти казва- снимай си и с двата. Аз имам същия Никон и си го ползвам наравно с канонската техника. Тези обективи няма да можеш да ги ползваш нормално на никонско тяло под Д200, а с преходник можеш съвсем спокойно да си снимаш д 40Д-то. Ще имаш мерене (за разлика от Д90), а ако преходника има глухарче, ще имаш и потвърждение на фокуса.