Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Кой ще снима за документите - полицията!Стана ясно!!!
Автор: azalis   
Дата:   14-09-09 21:41

...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: azalis   
Дата:   14-09-09 21:42

И така ли ще си траем ако случайно ни прецакат???[smilie11]

Re:
Автор: mitku   
Дата:   14-09-09 22:11

Полицията ще си ги снима. Защо трябва някой да задължава харата да дават пари и да се юркат по фото-студиа? А защо пък трябваше досега да е задължително с печат и т.н. от фото-студио? Е, аз пък бих си ги направил сам по-добре... ама съм нямал бил право... да-да. Че пък и да се недоволства, че някой е взел кокалчето дето някой е задължен да снася. Ами - няма... и в склада няма. На мен пък тъй ще ми е по-удобно. [ezik]

Re:
Автор: gecata   
Дата:   14-09-09 22:35

mitku, глупости говориш!
Полицията да се грижи за реда и да си лови престъпниците, фотографите да си гледат снимките!
Е, аз пък бих си ги направил сам по-добре... ама съм нямал бил право... да-да.
Що да нямаш бе? Плати си едно патентче, купи си едно образче с видовете снимки за документи дето го дават от полицията, регистрирай се като едноличен,даже като двуличен търговец ако искаш, положи изпит пред занаятчийската камара както са направили тез дето имат право и си готов. [smilie5]
....Ама що мислиш , че ще се справиш по-дбре от тоз дето това прави по цял ден като нямаш една прилична снимка в профила си?
Брей, няма излизане от тоз български манталитет.......

Re:
Автор: vgramatikov   
Дата:   14-09-09 22:36

Що бе къв е проблема да се снимаш сам и да даеш да ти я искарат?Кой ще разбере ,че си се снимал сам [smilie7]

Re:
Автор: darksorrow   
Дата:   14-09-09 22:37

Ама що мислиш , че ще се справиш по-дбре от тоз дето това прави по цял ден

geca, при цялото ми уважение, тия, дето това правят по цял ден, са нерядко толкова покъртително НЕГРАМОТНИ, че хората в крайна сметка излизат като рецидивисти. не е истина какви неща съм виждал във великите "професионални" студиа за документи...

Re:
Автор: asahi   
Дата:   14-09-09 22:40

Аз ще ги снимам.

Re:
Дата:   14-09-09 22:42

При цялото му уважение ама с тези снимки проверяващите органи ли ще сваляте или ще се лигитимирате? [smilie18]

Re:
Автор: emovla   
Дата:   14-09-09 22:42

.Ама що мислиш , че ще се справиш по-дбре от тоз дето това прави по цял ден като нямаш една прилична снимка в профила си?

Ако ти сканирам да ти покажа един професионалист как ме е снимал, лошо ша ти стане. Артъ отвсекъде.

Re:
Автор: darksorrow   
Дата:   14-09-09 22:43

аха, аргумент пар екселанс [smilie24] (към геца)

Публикацията е редактирана (14-09-09 22:43)

Re:
Дата:   14-09-09 22:48

...............майтапа на страна, но снимките за документи са снимки за разпознаване и твърде малко възможност се оставя на фотографа за изява. Всичко е указано, осветление, ракурс, големина , откритост на уши, чело и какво ли още не.
Вярно , че почти никой не се харесва на тези снимки, но това е полложението.
Сега с "маймунфото" кабинките да видим как ще решат проблема.
Според мен обаче полицията да си гледа престъпността, а фотографите снимките щото ако полицаите почнат да ни снимат, остава накрая само някой да ни зарови [smilie5]

Публикацията е редактирана (14-09-09 22:48)

Re:
Автор: Kanonir   
Дата:   14-09-09 22:50

mitku, глупости говориш!
Полицията да се грижи за реда и да си лови престъпниците, фотографите да си гледат снимките

И що да са глупости и да не е в полицията?
И тука зад океана явно и те се занимават с глупости - кеф ти да занесеш готови снимки от фото, кеф ти да те снимат на място и то не само в полицията, а навсякъде където се изискват снимки. Така човек има доста по-голям избор..... или може би някой го е страх от това клиента да има избор????

Re:
Автор: asahi   
Дата:   14-09-09 22:57

"Автор: azalis
Дата: 14-09-09 21:42

И така ли ще си траем ако случайно ни прецакат??? "

Назд си с 2 години в реакцията. Решено е, прецакан си, трай си.

Re:
Дата:   14-09-09 22:58

или може би някой го е страх от това клиента да има избор????

В България клиената няма избор - решено е -Снимки ше се правят само в полицията!
Канонире, Америка е голяма страна и голям пазар, много фотографи, но и много маймуни! За това навсякъде където да ги снимат все не стига за това и в полицията снимат.
България е малка страна с малко маймуни, пък фотографите много. Ето това е разликата [smilie3] и не намирам нищо лошо в това когато има паспортизация да се налее малко работа и на ателиетата.
Апропо в полицията като снимат да не би да е безплатно?
Не бих се учудил ако от 100те лева дето ще струват новите документи дали 30лева няма да струват снимките [smilie7]

Публикацията е редактирана (14-09-09 23:03)

Re:
Дата:   14-09-09 23:02

Мен ми взеха 10лв за 5 снимки със сапунерка на 10 години [smilie18]
Няма да ви кажа как гледах.....
Седя..сядя...и като каза 10лв...викам ся...аре нема и му дадах [smilie18]

Re:
Автор: matzo_tn   
Дата:   14-09-09 23:02

тук си има едни ей такива машинки:

http://lh5.ggpht.com/_McsqJY2tIbM/Sq6gsJECyTI/AAAAAAAAJ0I/TuhjIZjS4nE/http___www.migrationsverket.jp

за да не се занимава човек с фото студиа и най-вече да не плаща грешни пари...

Re:
Дата:   14-09-09 23:11

за да не се занимава човек с фото студиа и най-вече да не плаща грешни пари...

Абе хора , какво толкоз ви направиха студиата, че се наострихте така?
Ами държавата като отнема работата от студиата,да свали и данаците от тях, какво толкова?

Re:
Автор: mitku   
Дата:   14-09-09 23:11

Ама не бре... хората са си "платили патентче" - всички трябва да сме длъжни да им наливаме. Ей по-горе клиенти как се хвалят какъв супер-АРТ са палучили. Даже трябва да сме благодарни и да си кихаме с кеф. Естествено няма да е лошо ако не всяка година, то поне през 12 месеца всички да са длъжни да си правят нова снимка (разбира се - само на "правилните места"). [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: matzo_tn   
Дата:   14-09-09 23:14

ха, ами аз за какво плащам данъци? на мен тая снимка не ми трябва, на държавата и трябва, не е ли така?

Re:
Автор: Kanonir   
Дата:   14-09-09 23:15

Ясно, поправям се клиента няма да има избор, но Геца ти мислиш ли че ако това се случеше това в САЩ някой вместо да задейства гилдията, щеше да седи и да коментира свършения факт в някакъв си форум с фрази от сорта "не намирам нищо лошо в това когато има паспортизация да се налее малко работа и на ателиетата" - те тия неща се случваха при една друга система (разбира се и в САЩ се случват, но трябва да си от калибъра на Дженерал Мотърс или някоя крупна банка[smilie18] )... а и да, ще са калкулирани снимките в документите по 30лв щото и там техника има за изплащане...Та се връщаме до приказката за лудия и баницата де, пък инак може да разтягаме лукуми тука колкото е потребно... макар че Асахи поизчерпа въпроса!

Re:
Дата:   14-09-09 23:15

Ами избери си свясно ателие бе мой(митку), не отивай в най ефтиното..... Постъпи така както постъпваш и с другите неща за които харчиш пари.
А да видим кабинките по убави ли ще ни изкарат?

Публикацията е редактирана (14-09-09 23:18)

Re:
Автор: autosvet   
Дата:   14-09-09 23:16

Абе 6-8 лева за 4 снимки 25х35мм с ясна композиция, за която ти е нужна сапунерка на която да закачиш синхрон и две ламби с чадъри ... ако това ти е работата аз му викам мародерство.

Re:
Дата:   14-09-09 23:16

Фотостудиата са отживелица междудругото [smilie21] ФАКТ ....
Там отивам само за да искара нещо на печат.
Скоро и техниката ще стане достатъчно евтина и всеки ще си има мини птинтер запалка в джоба.

Re:
Автор: niro   
Дата:   14-09-09 23:24

Последните 5-6 г. ми се е наложило 3 пъти да се снимам - все от мацки със сапунерки...

Re:
Автор: marconi   
Дата:   14-09-09 23:26

На мен пък най-хубавите снимки за документи са ми от една фотокабинка в Мадрид...снимах се, щото ми гепиха паспорта и трябваше да си вадя пасаван [smilie19] и честно казано, като нищо можех да забия някой орган на реда [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »