Автор: ShotlandetsaWildlife
Дата: 14-09-09 21:40
Днес един приятел ми прати линк до едни негови снимки в конкурса на Германос и взех да разцъкам галериите и по едно време какво гледам, една моя снимка се мъдри в конкурса.
Най-забавното е че на снимката, поместена в конкурса се вижда ясно водния знак с моето име, а човека е някой си Свилен Свиленов - явно човека страда от раздвоение на личността и другото му "аз" се казва Николай Стайков
Още по-забавното е че снимките се одобряват от администратор там, преди да се пуснат
Абе изобщо, красота от всякъде.
А тази снимка с рибарчетата вече си е моя
Разрових се из кадрите, има много "забавни" неща
Най-тъпото с кражбите е че снимки се крадат и от изданията за природа и животни и то не малко, което е по-тревожното. Приятели неведнъж са ми сигнализирали че техни снимки на птици и животни ги печатат без срам по списанията, така че слагайте водните знаци на места, която трудно биха могли да ги изрежат, като по този начин, например.
Други приятели дори са се отказали да поместват в интернет снимки по-голями от 600-700 пиксела по дългата страна, което е много жалко, защото с цел да се избегне евентуална кражба, ние се лишаваме от възможността да си показваме онлайн снимките.
Аз лично смятам, че добре поставен воден знак и разумна компресия на кадъра с подходящ dpi ограничават до минимум възможността един кадър да бъде откраднат с комерсиална цел - а това че някой си във филипините показва мои снимки на приятелите си и казва че той си ги е заснел изобщо не ме бърка
Според вас какъв тип воден знак е най-подходящ? Такъв който минава през цялата снима, но е супер фин и блед (както на dpreview да речем) или нещо което е малко но видимо там където се поставя?
|
|