Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Ами и двата са хубави. Аз предпочитам Тамрона. Мога и да кажа защо:
1. Има бленда 2.8 по целия зум
2. Фокусира бързо - ползвал съм го на а300 и а700.
3. дори на 2.8 образа е доста остър.
Недостатъците са му малко аберации и кривата фокусна равнина - понякога малко странни стават резултатите.
Мога да ти кажа и какви са хубавите странни на сигмата снимал съм и с нея няколко месеца. Остра е. Има сервиз в Бг ако има проблеми с фокуса. (Моя имаше ама го оправиха). Лошите странни бавен е фокуса.
ммм тамрона до голяма степен отменя нуждата от други обективи прав си.
Sigma-та не знам как е, но от Тамрона съм много доволен. Няма да сбъркаш, ако го вземеш.
М/у другото, не е точно 17-50, а по-скоро 17-48, но както и да е
Значи все пак Тамрона... Сигмата беше вариант, тъй като другия ми обектив е 75-300 и ако взема Тамрона ми се получава една дупка между 50 и 75 мм. Но както и да е... Благодаря Ви, затова че се отзовахте.
Сигмата е много приятен обектив. В случай, че не държиш на фиксирана 2.8 по цялото фокусно разстояние, спокойно може човек да я вземе и да си снима на воля.
Ако ще се зима от Бг - Сигмата! Ако имаш възможност от вън Тамрона! Аз и в двете ситуации них взел Сигмата ама ти си решаваш! 50-мм на Тамрона като острота си иска и той да с епозатвори! Сигмата е остр н 70мм още на 4.5! Имал съм я , съжалявам , че я продадох! и винаги ще ме е яд ама...Недостатък - по бавна е като АФ, не вярвам Тамрона да е кой знае колко по-бърз, но може и да е!
Canon-e абе точно чувам че на повече от 10мпик вече почва да е доста мек тоя Тамрон! Не знам , не е от личен опит но по доста ревюта дават че А700 е прага за него , даже му идва в повечко резолюцийката, на А100/200 се държал добре казват, на 14мпик доста омеквал...
mitakabus - омеква, но само на 2.8
Нормално е.. Все пак това не е лайка или цайс за няколко хиляди. Като ти трябва острота, притваряш на бленда 4, и си готов.