Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте,разглеждам три фотоапарата в нета с по-големи матрици и понеже отскоро чета и се интересувам ,бих искал да прочета мнения на хора като вас дето са доста навътре в нещата.
Става въпрос за: CANON Powershot A650IS ; NIKON P6000 ; FUJI FinePix F200EXR
Приемам и други предложения,само да са компактни и не много тежки. А иначе знаете колко бързо се променят сцените по улици и пазари например.
Споделете моля ви и благодаря.
Здравейте,разглеждам три фотоапарата в нета с по-големи матрици и понеже отскоро чета и се интересувам ,бих искал да прочета мнения на хора като вас дето са доста навътре в нещата.
Става въпрос за: CANON Powershot A650IS ; NIKON P6000 ; FUJI FinePix F200EXR
Приемам и други предложения,само да са компактни и не много тежки. А иначе знаете колко бързо се променят сцените по улици и пазари например.
Споделете моля ви и благодаря.
Ачката, въпросът ти е доста размит. По-бърз в какво:
-фокусиране;
-кадри в секунда за фото/видео;
-макс. скорост на затвора;
-обезценяване на вторичния пазар?
За да разбереш това трябва и трита да са пред теб. Това може да се случи в магазина, напр. ФотоПавилион, Фотосинтезис. Там ще можеш да ги изпробваш и да избереш.
Кадрите в секунда можеш да видиш в
www.dpreview.com
Не познавам човек, който да си ги е купил и трит амодела.
teoget kaжи твоето мнение, кой ще прави по-хубави снимки? Като поразгледах снимки в нета, най много ми харесват от А650IS но както вече писах нямам опит.
Благодаря ви! Май наистина е по-добре да отида в магазина и да пробвам на място.Лошото е че не всички живеем в София,Пловдив и Варна,а това коства доста време, но така или иначе апарат ще се купува , така че
Вземай FinePix F200EXR и няма да сгрешиш. P6000 на никон е сериозен апарат ама качеството на самото изображение не е добро особено при ISO400 и нагоре. Canon A650 работи с 4бр. R6АА батерии. Купуваш си такива акумулаторки + зарядно и ще има да снимаш, снимаш, снимаш. Има си и въртящ дисплей, което е голямо удобство. Но имай предвид че конкретно А650 имаше фабричен проблем и трябва да прочетеш малко в мрежата за това. Апаратите от конкретен тираж на серията бяха проблемни. сварзано беше с нянакво осветяване на матрицата при ярка светлина, нещо корпусът на апарата бе с прозираща пластмаса. Впоследстве проблемът бе отстранен.
По-добър съвет! Ако имаш средствата около (1200лв.)поизчакай излизането на Canon PowerShot G11. Очаква се да е нещо значително по-добро от предшествениците си като качество на изображението. Отново резолюцията на сензора е смъкната до 10Мп за сметка на увеличените размери на пикселите, а от там и всичките хубави неща свързани с това, по-малко дигитален шум в снимките, по-висок динамичен обхват, по-добро съотношение детайл спрямо пиксел и други.
Като по-евтина алтернатива (около 900-950лв.) може да се счита очакваният, заедно с горепосоченият, PowerShot S90
Взех си F200EXR преди две седмици и съм страшно доволен - невероятен динамичен обхват за "сапунерче". Излезе ми 400лв с резервна батерия, калъфче и малко триподче от EBAY
За тези пари настини не се серщам по-добър вариант.
Качеството на картината е много добро за такъв компактен размер. В интерес на истината, откато съм го взел, не съм се и доближавал до дслра ( pentax K10D )
А като семпъл, тази снимка - правена е на ISO1600 с лека обработчица във фотошопа
Благодаря ти emoxide ,наистина погледнах и PowerShot S90 , но FinePix F200EXR е почти на половин цена ,според теб заслужава ли си да се броят два пъти повече пари погледнато откъм съотношение цена/качество? Ха
Ако някой знае нещо повече за проблемната серия на А650IS да казва хайде