Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Видео Canon 7D
Автор: bioma   
Дата:   04-09-09 23:55

Philip Bloom тества видеото но прототипа Canon 7D

http://exposureroom.com/members/philipbloom.aspx/assets/8831a2833eac4e83aa4d173d2d7aa590/

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tonevjr   
Дата:   05-09-09 00:15

Много приятно![smile] [smilie24]

Re:
Автор: hash   
Дата:   05-09-09 01:35

50p си е яко.. 24p също :)

Re:
Автор: bioma   
Дата:   05-09-09 02:38

Още едно впечатляващо видео

http://www.youtube.com/watch?v=ChkcX9qdgl8&fmt=22

http://www.youtube.com/watch?v=5b6A7aQjErM&fmt=22

При HD филми обаче сензора прегрява!
С 500D същото мога да го потвърдя. За 5-10 мин корпуса е горещ.

Re:
Автор: borisyankov   
Дата:   05-09-09 03:46

bioma едва ли на този етап можеш да кажеш нещо ново за сензора. 5Д2 има вече от една година, хората са си снимали на воля.

Аз лично съм снимал видео в горещи дни по час и половина без да се появи предупреждението за прегрял сензор.

Хиляди хора са снимали стотици хиляди видеота. Прегряването на сензора съществува, но далеч не е сериозен проблем.

Re:
Автор: dau   
Дата:   05-09-09 11:37

Борисе, ти правиш ли разлика м/у APS-C 18mp и ФФ 21m.
Дали схващаш разликата или някой да ти го нарисува [smilie18]

Re:
Автор: vgramatikov   
Дата:   05-09-09 11:40

dau стига се заяжда с хората :)

Re:
Автор: ka7   
Дата:   05-09-09 12:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   05-09-09 13:21

dau, ще обясниш ли защо по-малкият сензор ще загрява повече? Ако го и нарисуваш наистина ще е добре [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Re:
Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   05-09-09 13:36

Dau, явно твоя сензор е прегрял, ходи си вземи един душшшш [smilie19]
остави хората на мира диване такова [smilie5]

Re:
Дата:   05-09-09 14:34

Не мога да остава на мира някой като се прави на умен и говори глупости...
Аз съм зле с рисуването... някой друг да го направи... Канона е мерак на всякакви картинки, чартове и прочие, може и той да пробва...
а някой ако не може да разбере разлика му еднакво количество топлина отдадена в/у по-голяма и по-малка площ... доста зле...

Моята матрица не е прегряла още, имам много площ [ezik]

Re:
Автор: ka7   
Дата:   05-09-09 14:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   05-09-09 14:37

Все пак си мисля че не трябва да има прегаряне, надяваме се инжинерите от Канон не са идиоти, може би на при дълго снимане на високо ИСО ще е по-зле, ама това трябва да се тества реално в полева обстановка, но не мисля че би прегрявал 7Д, а само да се затопля малко повече [smilie5]

Re:
Автор: tonevjr   
Дата:   05-09-09 14:37

"да ти го нарисувам ли?" е просто израз мили мои...не взимайте всичко толкова буквално![smilie3]

Re:
Автор: ilcoin   
Дата:   05-09-09 14:39

Пък аз мисля че инженерите на канон са идиоти и изобщо не са се сетили да тестват колко загрява сензора, та ще трябва дау да го тества в "полеви условия"
[beer]

Re:
Дата:   05-09-09 15:37

dau, интересно ми е защо реши че енергията отделена под формата на топлина ще е абсолютно същата за малка и голяма матрица?

Имаш някаква вътрешна информация от Канон за която ние не сме чували?

Защото правейки си аналогия с други устройства и подобни технологии - колкото по-голяма е матрицата и повече топлина ще отделя. Колко е площта едва ли е от съществено значение като се има в предвид че няма ни активно ни пасивно охлаждане, а даже напротив - е затворена в тясно пространство.

Re:
Автор: snooper   
Дата:   05-09-09 15:49

Автор: dau
Дата: 05-09-09 14:34

Не можеш да си четеш собствените постове от ужас? [smilie8]

По темата: инжинерите от фирмите за камери не са идиоти, напротив, те неслучайно са там, а не в нашенски форум. Загряват също така видео-камери, монитори, компютри... ама, работят си [smilie24] [smilie24]

Re:
Автор: Kanonir   
Дата:   05-09-09 15:59

Чудно ми е след това:

.... а някой ако не може да разбере разлика му еднакво количество топлина отдадена в/у по-голяма и по-малка площ... доста зле...

и това:

Все пак си мисля че не трябва да има прегаряне, надяваме се инжинерите от Канон не са идиоти, може би на при дълго снимане на високо ИСО ще е по-зле, ама това трябва да се тества реално в полева обстановка

как може да се "оставяш на мира"?!

Re:
Дата:   05-09-09 16:00

snooper, прав си, като напиша някоя глупост и като отворя след 1 ден и като разбера какво съм написал изпитвам ужас [smilie24]
Няма перфектни хора, ако не си го разбрал...

borisyankov хвани danbi, той е напред с материала, може да обясни точно с термини, как се достига определено ИСО и как се променя температурата там.

Re:
Автор: taricate   
Дата:   05-09-09 16:13

dau e прав [smilie24]

ВИНАГИ по-малката работна/контактна площ се загрява по-бързо !!! Просто е...[smilie3]

... и се пише "инжЕнер"
[beer]

Re:
Дата:   05-09-09 16:19

dau e прав

ВИНАГИ по-малката работна/контактна площ се загрява по-бързо !!! Просто е

аха просто е, ама като я нагряваш на котлона... което ме подсеща че "само с ядене не става"

Re:
Автор: snooper   
Дата:   05-09-09 16:28

Згрява се, и? Влияе на шума, да... в случая минимално. Неслучайно матриците на големите телескопи се охлаждат допълнително, обаче - там става въпрос за статично изображение с огромна резолюция, а тук говорим за прост HD филм, заснет с любителска камера...

На който не му харесва - има RED вече... само да не сметнете колко струва един по-сериозен комплект.

Да търсиш качеството и екстрите на сериозна кино-камера в една фото-камера е като да искаш в колата си озвучителна система като в Роял Албърт хоул.

Като имахме зърно на филмите още от 100 аса... да не би кинематографистите да не снимаха, щот имало зърно?

Направо е изумително как някои хора могат да намерят махна на всяка техника, но не и време да заснемат нещо със старание. Ъук от друга тема ми дойде да измисля една нова дума... техническа-ръкопашка [smilie8]

Re:
Автор: taricate   
Дата:   05-09-09 17:57

Автор: Kanonir
"аха просто е, ама като я нагряваш на котлона... което ме подсеща че "само с ядене не става"

Наистина ли са ти бавнозагряващи реотаните или ПРОСТО се правиш на интересен ??? [smilie8]

Re:
Автор: Canon   
Дата:   05-09-09 18:13

Вероятно, най-логично е правопорционална връзка между броя на активните елементи (сензорите), времето за работа и количеството отделена топлина. Същото термоотделяне се наблюдава и при лайввю режима, който си е видео режим, но практически видимо не влияе на обичайните снимки с понагрята матрица.
При такава постановка 21Мп-но тяло би греело повече от 18МП.

За снимки с особено дълги експонации термошума може да се позачисти софтуерно

Re:
Дата:   05-09-09 19:18

Наистина ли са ти бавнозагряващи реотаните или ПРОСТО се правиш на интересен

Тарикате от толкова употребяване на "ПРОСТО" означава ли че си прост - пиша го това за да е в тон с въпроса ти!

Сега по същество - тука се спори за загряването на матрици, не за две различни тенджери сложени на котлона - опитай се да помислиш с правилното място и току виж си отговориш на въпроса при един електронен елемент какъвто е матрицата загравянето и единствено и само от разсейващата площ ли се определя или има и други неща, па после пак ела да питаш кой се "прави на интересен" и кой е "бавнозагряващ" или може би кой си е "ПРОСТО" тъп!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »