Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Маршрути в Пирин
Автор: valentines   
Дата:   04-09-09 15:21

Здравейте :)
Мисля да отида към Пирин за 4-5 дни. В тази връзка бихте ли ми препоръчали маршрут, който включва интересни от към фотографска гледна точка пейзажи, обекти. Бих искал да е включено и Кончето.
Всякаква друга информация за техника и съвети за снимане и предпазване на техниката е добре дошла :)
Ползвам Олимпус е-410, 14-42, 9-18, 40-150 :))
Благодаря предварително
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tofo   
Дата:   04-09-09 15:37

http://pirin.bg/pirin.bg/html/5_mar.html

Re:
Автор: vladimir666   
Дата:   04-09-09 15:58

Опитен турист ли си? Екипировка имаш ли?

Re:
Дата:   04-09-09 16:07

Тофо, маршрути много...питах за интересни такива за фотография.Иначе добри обувки, раница, панталон. Група сме. Ходим, но не сме били в Пирин.

Re:
Автор: tofo   
Дата:   04-09-09 16:36

Добринище, х.Безбог, през вр. Полежан, Газейския циркус - Демяница, х.Вихрен или Бъндерица- по Кончето - до Яворов. 4 дни без много зор. Вихрен-Яворов е по-така. Вземете си вода, че горе няма. Нявсякъде има какво да се снима.[smilie24]

Публикацията е редактирана (04-09-09 16:47)

Re:
Дата:   04-09-09 16:47

[beer] мерси

Re:
Автор: chukov   
Дата:   04-09-09 16:53

Горе пием всичко що тече

Re:
Автор: i_viper   
Дата:   04-09-09 16:54

В Пирин места за снимане да искаш :) В Рила също. Ама зависи дали си тръгнал да си щракаш за спомен или да снимаш сериозно.

Ако е първото, разхождай се и си щракай.

Ако е второто това с групата не е много добра идея (поне на мен не ми допада). Гледай да спиш около местата, койото искаш да заснемеш. Така ще можеш да хванеш изгрев и залез :) Бих те позъветвал да тръгнеш в обратната посока, от към х. Яворов. Така на следобяд ще си минал Кончето и ще си под северната страна на Вихрен, от там е по-интересно за снимки. В седлото между Кутело и Вихрен има 1-2 места дето може се опъне палатка, нямам идея на какво ще спите, но ако сте по хижите ти се усложнява задачата. Билото е сухо, носете вода. На Тевно също има интересни места за снимане .... и т.н. и т.н. Както вече казах места много, отвори си картата и виж, кое как е ориантирано посока севе-юг, горе долу ще можеш да прецениш кога ще е осветено по-добре.

Ако се сетиш нещо по-конкретно питай.

Успех

Публикацията е редактирана (04-09-09 17:06)

Re:
Автор: snooper   
Дата:   04-09-09 16:54

Също приятен маршрут: Банско - х. Демяница - Тевно Езеро - хижа Вихрен (тук има малко връщане и пътят е идея дълъг, но ако си ходите редовно няма проблем)... това са 3 дни - после през Кончето и накъдето ви се налага/харесва... :)

Re:
Дата:   04-09-09 17:50

Випер каква палатка ползваш? Има ли диви животни нагоре? Мечки?

Re:
Автор: _Tais_   
Дата:   04-09-09 18:21

Спала съм до Валявишкия циркус само в спален чувал точно по това време преди 5 години. Не бяхме изядени :)

Публикацията е редактирана (04-09-09 18:28)

Re:
Дата:   04-09-09 18:23

Има диви животни. Мечки също.

Re:
Автор: langel   
Дата:   04-09-09 18:40

х.Яворов>Кончето>Вихрен>х.Вихрен (или Казаните>х.Бъндерица) >Бъндеришки циркус>Тодорина порта>Василашки циркус>х.Демяница>Стражишки циркус>Стражите>Полежански циркус>Безбог>х.Безбог
или от х.Демяница към Валявишки циркус>Мозговишка порта>Тевно езеро>Кози превал>х.Каменица(после от х.Яне Сандански-към Сандански)

Re:
Автор: Orcrist   
Дата:   04-09-09 18:47

Какви мечки? Най-много под и около Яворов или около Демяница да има, ама нагоре по откритото било нямат работа. Виждал съм рано сутрин Диви кози около Тевно и между Вихрен и Кутело.

Бих тръгнал през Яворов с преспиване на заслон Кончето. После до Тевно езеро един дълъг ден на ходене през вр.Вихрен, Х.Вихрен (или сте долу до хижата в 13:00 и остава цял следобен мързелуване. Но оттам до Тевно си е още 7 часа приблизително). От Тевно се слиза в много посоки - през Безбог към Добринище, през Демяница към Банско, През Каменица към Сандански или През х.Пирин Към Роженски пирамиди и Мелник - най-дългия вариант, не съм пробвал само него.

Re:
Дата:   04-09-09 19:50

Tais, имаш страхотни работи и се радвам, че не си срещала мечки, за да споделищ фотографиите си с нас хихи ;)
благодаря на всички за полезната информация

Публикацията е редактирана (04-09-09 19:57)

Re:
Автор: toc   
Дата:   04-09-09 20:01

Не пропускайта и Синаница - на 4-5 часа преход от хижа Вихрен през Муратово езеро и Бъндеришка порта [smilie24]

Миналата седмица за 4 дни с една приятелка направихме:
Ден 1: х. Вихрен - х.Синаница - 4-5 часа;
Ден 2: От х. Синаница, през връх Синаница, Синаншка порта, заслон Спано поле, заслон Тевно езеро - 6-7 часа /ако не се минава през връх Синаница, но гледката от там си заслужава - ако се мине през него пътя се увеличава с още около 1,30 часа/;
Ден 3: заслон Тевно езеро, Дясна кралевдворска порта, вр.Малка Каменица, вр. Каменица, Козите езера, Кози превал, Тевно езеро - 6 часа /страхотни гледки от Малка Каменица и Каменица/
Ден 4: заслон Тевно езеро, през Мозговишка порта, Винарска порта, Типиците, х. Вихрен - също много панорамна пътека с езера и от двете страни, та дори от Типиците се вижда Рила. - 6,30 часа.

И за десерт можеш да си оставиш Вихрен и Кончето в 5-тия ден ;)

Дано да съм бил полезен :)

Re:
Дата:   04-09-09 22:10

И, моля ви, не говорете глупости за мечките - да сте чули някой в последните 20 години да е имал проблеми с мечки? Освен ловците с кучета. Сега, ако срещнете мечка с малки мечета - по-полека просто.

Скоро бордих из една пълна с мечки гора в полярния кръг, в която не минават повече от няколко човека годишно - бягаха при най-малкия шум, не ви дават даже да ги видите. Местните споделиха същото, никакви проблеми.

Като съм снимал по ловните стопанства отсам, ловните бяха категорични - стига да не си с кучета-гоначи, няма проблем.

Гризли и Белите мечки са друг случай, говорим за кафявите, които са и прекрасен обект за снимане, когато човек има повече търпение.

Re:
Автор: chukov   
Дата:   04-09-09 22:51

Само не забравяйте, че ако сте тръгнали да снимате сериозно, то времетраенето на преходите трябва да се умножи горе-долу по 2

Re:
Дата:   04-09-09 22:59

chukov, бих казал по 4 или 6, но може и да съм вманиачен...

И ако ходите да снимате на Тевно Езеро по това време на годината - привечер му е времето, сутрин само изглежда обещаващо, но като се покаже слънцето и... уви. Предни години все септември съм ходил натам.

Между другото, в неделя и понеделник може да вали сняг на 2500м и нагоре, после пак ще се оправя времето.
Преди 2 години на Тевно Езеро ги беше навалял снега на 5-ти или 15-ти септември и едни познати 3 дни не можаха да си тръгнат, защото се бяха екипирали само като за лято [smile]

Re:
Дата:   05-09-09 00:24

УВ филтъра задължителен ли е? имам полярка само...

Re:
Автор: toc   
Дата:   05-09-09 09:07

Полярката е по-важна ;)
УВ-то ти върши работа само да ти пази обектива общо взето.

Re:
Дата:   05-09-09 09:59

Мечките рядко нападат, но се качват по билата независимо от сезона. Зимата също.[smile]

Re:
Дата:   05-09-09 12:24

Особено ако снимаш цифровото - УВ-то на тази височина оказва осезаема помощ, да. В нета има много информация, прочети.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »