Автор: MCUJovani
Дата: 28-08-09 00:09
Има тонове изписано в нета, но в общи линии: трябва ти банкова карта (в моя случай кредитна Виза от ЦКБ, и дебитна върши работа, най добре да е Виза). После ти трябва регистрация в ибей и регистрация в пейпал (www.paypal.com), и за двете ти е нужен елементарен английски. След като направиш двете регистрации, трябва да добавиш картата в акаунта ти в пейпал, става лесно. След което е добре да си потвърдиш адреса, става в самия акаунт в пейпал и ти взима 1,5 евро от сметката, след това отиваш в банката (ден, два по късно) и искаш извлечение от картовата сметка, взимаш кода на транзакцията и го въвеждаш в акаунта (това последното е защото някой продавачи отказват да пращат неща до непотвърден адрес). В общи линий това е.
А и оше нещо в ибей гледай да купуваш неща от т.нар. power sellers - продавачи с много продажби и позитивен фийдбек клонящ към 100%, иначе рискуваш да останеш с пръст в уста, търсейки си парите от пейпал (имат застраховка до определена сума и да връщали са ми пари за некоректен продавач). И последно при покупка на неща струващи над 100 евро (не съм 100% сигурен за сумата) рискуваш да имаш близки срещи от третия вид с БГ митницата, което в повечето случай е 5% мито и 20% ДДС и за това последното не съм сигурен. Това е май. Успех и да черпиш бира после
Публикацията е редактирана (28-08-09 00:11)
|
|