Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 позитивен филм
Автор: thecreater   
Дата:   24-08-09 14:04

Къде в София могат да ми проявят позитивнен филм?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: caro-anton   
Дата:   24-08-09 14:09

Бул Мадрид, малко след пресечката с Е. Георгиев, посока извън София, Фото-къща Ралица. Номер 19 ли беше...

Re:
Автор: Dekov   
Дата:   24-08-09 22:15

Позитивен цветен , чернобял, или Диапозитивен ?

Re:
Дата:   24-08-09 22:18

той и диапозитивният филм може да е черно-бял, г-н Деков...

(може ли да ми кажете филм 35 мм на каква цена сканирате и на какво качество - също и ролфилм за квадратен и правоъгълен формат на лични)

Re:
Дата:   24-08-09 22:53

Предполагам трябва да е Позитивен цветен...
кодак ектахром 100
епп 36 ???
Е-6:това трябва да е проявитела...
Благодаря за помоща.

Re:
Дата:   24-08-09 22:56

Създателю,
по-точно е "диапозитивен" филм, но всичко вече хваща дикиш в България, страшно няма, разбрахме те.
Да, и само "филм по Е6" да беше написал, пак е ясно.
... [beer]

Re:
Дата:   25-08-09 09:49

Вие вече ме разбрахте, ама аз не...
Кажете тогава как мога да се ограмотя по тая дисциплина, за да не задавам глупави въпроси в бъдеще. Имам една книжка за черно бялата фотография проявяване и т.н., но там нищо не пише за цветните филми. Що е то позитивен филм, диапозитивен каква е разликата. Как да разбера, филма с който снимам за дневна светлина ли е, или изкуствена?
[shtrak]

Re:
Дата:   25-08-09 10:22

В кратце

1. негативен филм - снимаме, получава се обратното на това, което сме заснели - черните участъци на филма ще са бели, белите - черни. Зелените - червени (ако е цветен). и тн.

2. позитивен филм - това пак е негативен филм, но използван за получаване на позитивни копия, при които бялото от оригинала става бяло на филма. по-различен е от негативния - понеже е предвидено, че ще се печата от филм, а не от реалността.

3. диапозитивен филм - при него се получава директно позитивно копие, без използване на негатив. снимаш обект в бяло и розово - излиза бяло и розово на филма. използват се за прожекция. слагат се в рамки (примерно) и след това в прожекционни апарати, като медиа-проекторите, на тъмно се прожектират. Тези филми се използват и не само за прожекция.

Има разлики между цветния негатив и цветния диапозитив (какъвто е твоя филм) - не само в химикалите, които са използвани за проявяване, структура на филм, но най-важен е крайния резултат. Много хора казват, че диапозитивът не може да изкара толкова полутонове, колкото един добър негатив. В същото време при негатива, казват други, цветовете винаги са условни. Но самите диапозитиви също не пресъздават точно обекта, понеже имат различен баланс (цветови).

Надявам се да съм бил полезен. За книги, ще погледна за линкове. На какви езици?

Re:
Дата:   25-08-09 10:28

Ако филмът е за изкуствена светлина, след името има едно "Т"... пример Е64Т (от "тунгстен") или пък има "К" (на стари немски филми)... пример UК17.

Re:
Дата:   25-08-09 11:42

Безкрайно съм благодарен.
Остава сега да ме насочите къде за района на софия могат да ми свършат тази услуга и каква е цената направо със сканиране...
Ама, много ще ме улесните.

Re:
Автор: lipostok   
Дата:   25-08-09 12:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: джъмбо   
Дата:   25-08-09 12:19

титанично изказване

Re:
Дата:   25-08-09 12:36

Е сега ми стана интересно...имам още 2 филма
така, че със сигурност ще жертвам един от тях.Но, с Ц-41 като се прояви и...?

Re:
Дата:   25-08-09 12:48

чакай, чакай... не си го снимал като за крос... на кроса трябва една бленда да се отвори...

Адрес за София имаш в моя пръв пост - Бул Мадрид. цена 8 лв (беше). сканиране - сигурно има и за 5 лв, но има и за около 10-12.

Dekov от форума сканира, фото има на Иван Асен ІІ, от Орлов мост към румънското посолство, вдясно, има едно фото кодак ли беше, срещу фотото му... и един ветеринарен магазин ли имаше...

Може да има недоволни от сканирането му, но ти пробвай с един филм.

Re:
Дата:   25-08-09 13:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: джъмбо   
Дата:   25-08-09 13:25

продължава се с титаничното изказване...
а скенера трябва да е бая скенер за да пробие крос.... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

снимай си диапозитива като такъв все още никоя сапунерка не му е стигнала качеството така че не се води по "арт" съвети

Re:
Дата:   25-08-09 13:39

Липосток, аз просто за всеки случай, да не стане беля, да не му достига плътност.

Създателя,
ето ти една фотка от мен - чакай само да я кача...

http://photomoment.bg/photo/32090

Re:
Дата:   25-08-09 13:56

Да си призная абсолютно за проба взех тези филми, не очаквам да искарам някакви велики снимки, а по скоро да видя за какво иде реч, какво ще излезе. Пък и без това скороста и блендата ги определям на око...Т.е. колко бленди съм горе или на долу не е ясно.
Но, ми е много любопитно...какво ще стане. Тъкмо ми изпадна (от архива на баща ми)една книжка : Цветната фотография
от Е. Тамицки и Вл. Горбатов.

...
[smile]

Re:
Автор: damiaven   
Дата:   25-08-09 14:50

Автор: thecreater
Дата: 25-08-09 13:56
Пък и без това скороста и блендата ги определям на око...Т.е. колко бленди съм горе или на долу не е ясно.
.....................................
Ти вече си завършен Артист, братле!
Нямаш място в тоз Форум, където цепят пиксела на две...
Вдигай нивото и се мести другаде...
Не се впрягай.
А сега -сериозно: явно си много начинаещ.И имаш доста излишни стотинки за експерименти с обратими филми. Няма лошо.Нужна ти е по-голяма партида от въпросния материал, за да си знаеш какво ще получаваш при : ОПРЕДЕЛЕНА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ, ОПРЕДЕЛЕНО ПРОЯВЯВАНЕ,ОПРЕДЕЛЕНИ СЮЖЕТИ, ОПРЕДЕЛЕНО СКАНИРАНЕ, ОПРЕДЕЛЕНО ПРИНТВАНЕ/ЕКСПОНИРАНЕ и т.н и т.н.
И за целта трябва да направиш повечко експерименти, с повечко материал и.... да си записваш всичко.
Успех.

Re:
Дата:   25-08-09 16:06

Леле, аз не си позволявам такива волности с диапозитивите! [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Лошо няма, но те не търпят преекспониране никакво - просто стават бели. Недоекспониране - половин бленда не се отразява. Затова, като снимаш на око, ако се чудиш дали -или - по-добре леко затвори. Има шанс да излезе. А иначе трябва светломер. Със силициева клетка. То ест нов.

Тръгваш да снимаш, но със светломер. Ако не живееш в България - ще ти е по-лесно даже. Намери. Модерните филми искат светломер. Едно време дядо Бресон снимал без светломер, но на филми, които носят до 8 бленди грешка...

Re:
Дата:   25-08-09 16:10

Чак артист... Просото ми изпаднаха три филма и реших да изровя старата практика. Да изщракам първия с разни глупости и да видя дали ще излезне нещо. А с щракането на око си е майтап.. на някои ъ-ъ снимки направих клин, както се казва, с по една бленда на долу и на горе. А за стотинките точно заради тях си купих преди време един малък дслр апарат, да не давам толкова пари за ленти и т.н.[smilie5]
Абе и лентата е класика. До сега не бях снимал с диапозитив и то кво стана...

Re:
Дата:   25-08-09 16:28

Re:
Дата:   25-08-09 16:31

Практиката няма ли вграден светломер? Кой модел е?

Re:
Дата:   25-08-09 16:54

Практика Л, няма светломер.

Re:
Автор: modiliani   
Дата:   26-08-09 09:49

Ако искаш ела при нас :)
Мария Луйза 36, малко под Халите - вадим ленти, филми, диапозитиви, позитиви, всичко, за което се сетиш. Цените са разумни - правим както проявяване, така и ка4ване на диск, ако искаш и снимки...всичко това е:) айди жив и здрав...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »