Автор: rhyan
Дата: 21-08-09 14:09
Според мен специално за светкавиците - по-добре да е на производителя, до колкото знам нито Никон, нито Канон не дават ноу хау как точно работят светкавиците им. Т.е. всичко от друг производител е на принципа проба-грешка.
Аз имам фалкон, който ползвам на Canon S5 IS. Въпросния фалкон е може би най-евтиния в павилиона - към 150лв. За парите си е направо невероятно допълнение в сравнение с вградената, но на 450Д когато го пробвах просто не сработи както се очаква. Самата светкавица няма ръчни настройки, т.е. управлява се само от апарата. За да изчисли правилно силата е добре да ползваш FE Lock, защото не винаги успява коректно да прецени силата ако разчиташ на стандартния префлаш. Понякога и трябват 1-2 святкания да се сети, че всъщност си задал компенсация на светкавицата. С 450Д нито пресветва, нито пуска лъч за да помогне на авто фокуса. А с 430ЕХ II и двата канона се представяха много добре и доста близо до онова, което очаквах.
Все пак аз не съм професионалист и не съм тествал двете светкавици в натоварена обстановка, но общото ми впечатление е по-добре 2ра ръка канон от колкото ново, алтернативно на друг производител...
|
|