Автор: Amigo
Дата: 20-08-09 13:41
Понеже съм решил да си взема ново компче и на него ще инсталирам само лизензиран софтуеър, а пък това си е скъпичко удоволствие, та в главата ми се въртят някои въпроси и за т.нар free software. И понеже в нета има и плейващи, и записващи софтуеърчета, ако може да ме просветите по някои въпросчета. Защото всъщност се оказва, че не винаги всичко, което изглежда фрий, е фрий.
Ето например вчера си търсех програмки от рода на PowerDVD и Nero и си дръпнах AVS Dvd Player, което си е ехтра. На този сайт се предлагат и други видове софтуеър, каквито точно търся, та си дръпнах и едно конверторче. Но... на сайта пише:
Resister and get all - и се изброяват всички програми, а като гледам по принцип всяка от тях може да се дръпне свободно. Обаче е написано следното като искаш да се регистрираш:
http://photo-zona.net/images/user9562/album19610/large/1250763548_yebz2230_reg.JPG
Не мога да разбера какъв е смисълът на това заплащане, например 59$, които аз нямам нищо против да дам за целия този софуеър UNLIMITED, но нали уж е фрий?! Изобщо какво и кое е фрий и какво и кое не е при подобни програми, някой може ли да ми каже?
|
|