Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Стрийт на някакъв формат?
Автор: caro-anton   
Дата:   16-08-09 22:34

Аз тия дни се усещам, че лятото и жегите ми се отразяват зле... та пускам тема, да видя дали има и други луди -
Колко от вас биха снимали улицата на среден формат?
...
Няма да ви казвам, че съм с един бокс от примитивните - дали да си взема един Цайс, от онези, с две положения - портрет и пейзаж? После негативите ще станат на цианотипии... или пък ще ги копирам на Фоматон или Фомабром хартия на баритена подложка... имам и къдрава ножичка, за максимално рошене на гаргата...

И дали има как да се ремонтират огледалните повърхности на визьорчетата? Фотоапаратът е с нитове хванат, но вероятно това може да се оправи по някакъв начин?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: next_time   
Дата:   16-08-09 23:40

Личното ми мнение е че за улицата по-добро от тлр ролеиче няма.Никои не те забелязва, дори и да те забележат не ти обръщат внимание.Снимането през визьор веднага предизвиква недоволство.Като се зазяпам в шахтата, даже се правя че пуша през същото време все едно съм с шапка невидимка.

прехвалените за стриит телеметрички са пръчки в сравнение с ТЛР-а

Re:
Дата:   17-08-09 00:19

Публикацията е редактирана (08-09-09 16:35)

Re:
Дата:   17-08-09 01:39

Публикацията е редактирана (08-09-09 16:44)

Re:
Автор: Shtrak   
Дата:   17-08-09 02:58

Ролея е фетиш, минимум 500 евро ако искаш да е нещо запазено и работещо като хората. Ако нямаш излишни пари и не робуваш на марки грабвай едно Seagull че, аз изснимах наскоро няколко филма с едно такова и мога да ти кажа, че никак ама никак не е зле, за Яшиката ще дадеш поне със 150 лв повече а резултата ще е същия[smilie5] успех[smilie24]

Re:
Автор: didesignbg   
Дата:   17-08-09 08:35

http://www.programata.bg/img/gallery/gallery_25943.jpg?1850604673

Сетих се за този батко, като каза стрийт на среден формат[smile]

Re:
Автор: Zahito   
Дата:   17-08-09 11:55

Може и с Pentacon six [smile] . Аз често снимам с 50мм и шахта и то много близо до хората. До сега никой не ми е обърнал внимание [beer]

Re:
Дата:   17-08-09 13:02

didesignbg
Автор: icikonti   
Дата:   17-08-09 13:16

didesignbg - Кой тоз бе?

Re:
Автор: didesignbg   
Дата:   17-08-09 13:36

Тоз е един въображаем герои Фин, на Вим Вендерс от Palermo Shooting

Re:
Дата:   17-08-09 14:36

Re:
Автор: Manchev   
Дата:   17-08-09 15:06

Тука взех един Weltaflex от един познат, за стрийт е супер удобен, само дето е скъпичко удоволствие средния формат.

Re:
Автор: ipolit   
Дата:   17-08-09 15:55

http://www.besportier.com/archives/blackbird-fly-tlr-camera-revie.html

Re:
Автор: n1x0n   
Дата:   17-08-09 15:59

Diane Arbus - голям фен на TLR-ите:

http://diane-arbus-photography.com/index.html

Re:
Автор: luchoh   
Дата:   17-08-09 16:27

Брат'чеда си взе Rolleicord V - един от последните.
Удоволствието да работиш с него си е почти същото като с флекса... ролайфлекса де [smilie5]
Има и една екстра - подобие на програмен режим - може да се движи комбинацията скорост-бленда заедно, така че да се запази експозицията но да си играеш с ДОФа. Флексите го нямат това - или поне аз не съм виждал.
Като недостатък - няма ги отворени на 2.8 - не че лесно и евтино се намира и 'flex на 2.8, ама все пак. Като се има впредвид, че и на 15 и на 8 снимам от ръка и пак става - полезно си е.

Re:
Автор: aliengg   
Дата:   17-08-09 17:12

Аз снимам стрийт с Yashica Mat - великолепна за работа навън машинка - както казва next_time много по-добре е с шахта... Пък и на хората им е интересно да виждат такива машинки и не се противят...
Но скоро ми идва Mamiya C3 - надявам се на още по-голям кеф с нея, защото ми идва и с различни обективчета...[smilie7] [shtrak]

Re:
Автор: джъмбо   
Дата:   17-08-09 17:21

хубаво е показал автор никсъна.... само дето този автор е слаба ракия според нашите стрийтъри... които държат да снимат на максимално негодни филми и да проявяват в кална доза сушейки филма на орлов мост..... и след това да събират охкане и ахкане във форума....

качество като показаните от никсъна не се тачи много много

Re:
Дата:   17-08-09 17:27

Публикацията е редактирана (08-09-09 16:36)

Re:
Автор: aliengg   
Дата:   17-08-09 18:03

caro-anton, Яшика Мат 124 е великолепна камера. Поне моята е таква.
Е, малко бавно се работи, но това е само за първите 2-3 филма, от една страна (после се свиква), а от друга, точно в тази "бавност" е очарованието. На улицата (противно на масовото мнение) за мен бързината не е от значение. Важно е наблюдаването...

400 лв. не са много за Яшика Мат 124 (аз моята я купих по-скъпо) ако е запазена и добре работеща...

Re:
Дата:   17-08-09 18:10

Флексарет-а няма хубави обективи.Като всичко чешко-нищо не става от него.[ezik]

Re:
Дата:   17-08-09 18:52

Публикацията е редактирана (08-09-09 16:36)

Re:
Дата:   17-08-09 18:55

И гола чехкиня да ми дадеш-не реагирам![smilie5] [smilie5] [smilie5]

Re:
Дата:   17-08-09 19:04

Публикацията е редактирана (08-09-09 16:45)

Re:
Дата:   17-08-09 19:05

Какво им е на бавните камери?Нали само фокус трябва!Един път мериш светлината и толкоз.След половин час пак.Една манивела на филма имаш да изръчкаш и туй то!!!

http://212.36.3.59/site_pics/162/8_1248509679.jpg

Публикацията е редактирана (17-08-09 19:11)

Re:
Дата:   17-08-09 19:17

хахаха... дааа, така е... но аз мислех, че като е по-модерна, ще се работи по-бързо с нея... снимал съм с Любител, Велтафлекс преди много години - е, Яшиката е по-бърза от Любителя, но не е по-бърза от Велтафлекса. А най-интересното е, че тъкмо отивах днес към фотото, и видях един на центъра да се кьорчи в две кифли през някакъв Флексарет (не им знам моделите)... та викаш, и кифлите, и флексарета, да ги отсервирам?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »