Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пътуване до Индия
Автор: marconi   
Дата:   15-08-09 10:56

Предстои ми пътуване до Индия - Делхи, Агра, Джайпур и ми се иска да съм максимално подготвен...освен допира до културата им, другата основна идея е щракането. Та ако някой ако е ходил, да даде съвет какви обективи да взема - широк, много широк.../поради някои особенности на законите им, ще мога да взема само 2/ и въобще споделете всичко, което би ми било полезно в това начинание [smile] Благодарско!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: gbrain   
Дата:   15-08-09 11:04

Поне едно ултра и едно теле, според мен.

Re:
Автор: jino   
Дата:   15-08-09 11:15

златния триъгълник ,и аз бях там миналата година ,
снимам с никон д700 и д300 ,на единият закачих 14-24 а на другия 85/1,4 .
Приятно прекарване !

Re:
Дата:   15-08-09 11:17

интересно ,какви особенности на законите им ,аз самият носих цяла чанта с обективи 6 броя [smilie10]

Re:
Автор: El_Fuego   
Дата:   15-08-09 11:17

А имунизациите направи ли си?
А прочете ли Health Information for Travelers to India ?

Re:
Дата:   15-08-09 11:27

Мерси jino
Снимам с 40д и мислех да взема 12-24 и 50/1.4 - не че е невъзможно повече от 2 обектива, но изисква деклариране /т.е. излишни административни простотии/ и както ми обясниха - възможни проблеми на излизане от страната. Затова мисля да си ги спестя, като взема само 2 [smile]
El_Fuego лекар съм - от тази гледна точка всичко е ясно [smile]

Re:
Автор: dau   
Дата:   15-08-09 12:48

marconi къде го пише това за само 2 обектива? [smilie8]

Re:
Автор: 4i4obenjy   
Дата:   15-08-09 23:31

Освен за допир с "културата" се приготви за допир с неописуема мръсотия и цигания.

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   15-08-09 23:36

абе имам приятели, дето са ходили няколко пъти до Индия, ама някои отидоха веднъж и втори път не искат и да си помислят [smilie18] [smilie18] иначе има какво да се види със сигурност - просто един друг свят[smile] [smile]

Re:
Автор: djogata   
Дата:   16-08-09 00:34

Абе, гледай преди да идеш там, още в БГ да те боцнат няколко пъти с необходимите инжекции - за тиф, хепатит, холера, малария, и каквото там боцкат

Re:
Автор: itilien   
Дата:   16-08-09 01:16

за холера и малария няма ваксини :)

За индия е препоръчително за полиомиелит, но чак задължително не е. За хепатит му е късно да си прави имунизация, защото процеса на имунизация трае 3 инжекции през 1 месец, даже това е по-бързата процедура, нормалната е по-дълга.

За кратко време ще мине и без ваксини, няма нужда от чак толкова предпазливост.

Публикацията е редактирана (16-08-09 01:18)

Re:
Дата:   16-08-09 02:14

dau - инфо от човека, с който ще ходя...във вторник ще верифицирам!
4i4obenjy - ами за това отивам...подредено-стерилната европа съм и се нагледал [smilie3]

Re:
Автор: tycoon   
Дата:   16-08-09 07:50

Не се ваксинирай със нищо! Казвам ти го от личен опит. Ако започнеш да се бодеш с каквото ти казват няма да ти стигнат 10 месеца подготовка за организма ти да преболедува ваксините. И аз си мислех да го правя, но слава богу пропуснах. Гледай просто да не се вреш в помията и ще си ок.
Вземи си нещо около 200 мм (за кропка). 300мм още по-добре.

И още един път: Не си слагай никакви ваксини! Местата където ще ходиш са чисти като момина сълза;) Виж ако ще се вреш из Мумбайските потайности...

Re:
Автор: kudra   
Дата:   16-08-09 15:27

Успех в пътуването и да покажеш после снимки.[smilie24]

Да ти кажа честно, малко ти завиждам.[smilie5]

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   16-08-09 15:41

абе едно теленце 70-200 ще е ехтра! [smilie24] [smilie5] за мен лично това е най-предпочитаното фокусно разстояние [smilie5] [smilie5] и 12-24 и готово [smilie24] [smilie5] [smilie5]

Re:
Дата:   16-08-09 16:10

май това ще е комбинацията [smilie3]

Re:
Дата:   16-08-09 16:22

El_Fuego
Дата: 15-08-09 11:17

А имунизациите направи ли си?
А прочете ли Health Information for Travelers to India ?

човече ,това е написано за американците параноици
мен лично много ме дразнят като ги видя да си мият зъбите с минерална вода и бога ми не мога да разбера как успяват да надушат и най-забития макдоналдс [smilie23]

Re:
Автор: djogata   
Дата:   16-08-09 16:34

Jino, щом си толкоз ербап, ходи да пиеш вода от Ганг [smilie5]

(или от Искъро, ако предпочиташ местни бацили) [smilie5]

Не мисля, че са съвсем параноични историите за ваксинации.
Дори и да не се ваксинирам, най-малкото бих внимавал къде ям, с каква вода си мия зъбите, и не бих пил вода от чешмата.

Re:
Автор: exile   
Дата:   16-08-09 16:37

То в София вода от чешмата в някои картали не се пие [smilie21]

Re:
Дата:   16-08-09 16:49

Джога
навсякъде където съм бил съм си мил зъбите с вода от чешмата [beer]
а вода от Ганг ходи пий ти [smilie19]

точно местата в които отива , Тycoon го е казал най-добре!
Дата: 16-08-09 07:50
Не си слагай никакви ваксини! Местата където ще ходиш са чисти като момина сълза;) Виж ако ще се вреш из Мумбайските потайности...

Re:
Автор: itilien   
Дата:   16-08-09 16:54

ваксини трябват ако ще обикаля продължително време и ще ходи на по-нетуристически места, където има повече мизерия и мръсотия. Но така или иначе, срещу гардия и дезинтерия ваксини няма :)

Лично аз съм почнал да си правя следните имунизации - Хепатит А+Б, жълта треска, тиф, тетанус и полиомиелит. Само че аз ще обикалям много дълго и ще мина през каква ли не мизерия.

Re:
Дата:   16-08-09 17:08

Единствената ваксинация, която си заслужава да се направи според мен е срещу хепатит А...останалото е повишено внимание какво ядеш и пиеш! Все пак ще съм само 5 дена[smile]
В момента в инфекциозна болница има няколко човека върнали се от Индия с амебиаза...малшанс както се казва!

Публикацията е редактирана (16-08-09 17:12)

Re:
Автор: Second   
Дата:   16-08-09 17:14

Досега никога не се бях ваксинирал. В Индия съм ходил, в Китай, Перу и т.н., не съм имал проблеми. За Венецуела (преди да замина), незнайно защо, реших да се ваксинирам срещу жълта треска - голяма грешка! Такава треска ме удари веднага след имунизацията, че имах чувството, че ще умра! Ваксините са гадно нещо, трябва много време за организма да ги преодолее, с две думи, и аз не ти препоръчвам да си правиш имунизация сега.
На мен ми предстои далечно пътуване в страна с много смъртни случаи от малария, и още се чудя дали да вземам антималарийни хапчета (Маларон). Някой да е вземал такива и да има впечатления от странични ефекти?

Re: Пътуване до Индия
Автор: muzka   
Дата:   16-01-15 20:49

Извинявам се много, че нито в клин, нито в ръка. След 2 седмици заминавам за Шри Ланка. Явно съм изпуснал срока за ваксините, или не. Ако не съм го - от какви ще имам нужда?
Мерси предварително.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »