Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте,
От известно време забелязвам че голямя част от снимките с това апаратче са доста омазани. Тоест нищо не е на фокус или фокуса е на едно съвсем друго място. Снимал съм и със статив и дистанционно и се тая. На горната снимка си направих един тест. Стрелката показва каде съм премерил с централната АФ точка. Това е резултата от10 поредни кадъра (снимано е със статив,дистанционно и затаен дъх). Обектива е сигма 18-200 бленда 6.3. Проблема е същия и с канон 85мм ф1.8 , канон 60мм ф 2.8 макро и така на татък.
Та питането ми е някои има ли инфо за такива проблеми, и има ли някои телефона на Зентекс.
Абе то е ясно че е на фокус ма идеята е че няма бак фокус всичко от АФ точката на зад е омазано. Или казано по друг начин ако снимаш някакво лице например ДОФ-а не покрива нищо от него Треа да фокусирам на ушите за да се вижда лицето. А това със вицовете се е получили случаино.Споко знам че днес не е петък.
Не ти схващам писанията честно казано. Ако фокусираш на едно място, а фокуса е на друго, тогава имаш бак или фронт фокус, а тук такова нещо няма.
Теб в случая те притеснява ДОФ-а доколкото разбирам. От какво разстояние си снимал и на колко милиметра?
От всичките кадри които си дал, виждам, че фокуса е изместен леко към предния план. Има спасение - тялото, заедно с обективчето при Интер Дата Системи (вносителя на Сигма за БГ) за калибровка. Последно беше 80лв калибровката.
С това апартче само ще се мъчиш.Мене ако питаш,купи си 30D.Това е най евтиното,което върши работа.Все някой ще ти го продаде за около 700 лв.Вземи го след проба.Снимай с дългофокусен макро обектив разграфяването на лентата на най проста рулетка.Лентата- на около 30 градуса спрямо оста на обектива и живей без мъка.
Добре си фокусира апаратчето и калибровка според мен не е нужна! Не можеш да очакваш чудеса от тяло от ниския клас, което е модел на 5 години. Това не ти е 1DMkIII !!!
В условия на малко светлина и нисък контраст в желаната точка прави повече кадри и ще имаш достатъчно на фокус. В този случай, натискай спусъка 2-3 пъти с потвърждение на фокуса, преди да заснемеш кадъра. Това също помага.