Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Забъркване на D76?
Автор: d_ave   
Дата:   31-07-09 16:05

Хора, кажете колко гр. проявител D76 трябва да сложа за 100 мл концентрат (или 200 мл разредена смес)? не ми се ще да забърквам целите 5 литра на куп, рядко ще проявявам и предпочитам да смесвам по малко. ясно ми е, че е по-добре всичко на веднъж, но ще разбъркам кутията хубаво преди това. Не е проблем да го сметна, но просто искам да събера повече инфо директно от хора, ползвали D76 и наясно с резултатите при различна концентрация.

Отговори на това съобщение
 Re: Забъркване на D76?
Автор: cicomanco   
Дата:   31-07-09 16:12

Ми то беше отдавна , но ти препоръчвам да си направиш клин!

Автор: jmiotov   
Дата:   31-07-09 16:17

Раздели общото количество на готовия разтвор към това, което искаш да ползваш - оттам пропорционално раздели и праха. Мисля че най-добре все пак да разтвориш всичко и да си го насипеш в бутилки. Може до 6 месеца да се запази - така пише на опаковката :)

Автор: DEKOV   
Дата:   31-07-09 18:37

Изобщо не разчитай,че конфекционирания на прах проявител ще можеш да го разделиш така,че да разпределиш равномерно всичките съставки, които са в различно съотношение в него.
Истинският проявител ще имаш само като го разтвориш всичкия. [beer]

Автор: ivom   
Дата:   31-07-09 19:25

Ами аз си го разделих именно така, и съм нямал никакъв проблем. Сметнах си за 1л. колко грама трябват (но не помня вече), и си го разделих на пакетчета.

Автор: ivanushka   
Дата:   31-07-09 22:03

Колега , работил съм доста време с раэлични проявители/в периода от 1990 до 2000г. и произвеждах проявители за половината България/и мога да те уверя , че искаш да провалиш един от най хубавите проявители.Аз те съветвам да разтвориш цялата опаковка и да я разпределиш в пет бутилки по един литър.Желателно е да не оставяш въздух в бутилките/това е много лесно с пластмасови бутилки/.В Д-76 има голямо количество съхраняващо вещество/натриев сулфит/-100г/л. Това гарантира успешното му използване в доста дълъг период от време-около 2год.Разтворения проявител е негоден след като потъмнее и образува утайка.Желателно е да се съхранява на тъмно и при температури 10-15градуса.Успех[shtrak]

Автор: dekov   
Дата:   31-07-09 22:09

ivom, какви проблеми очакваш, да гръмне ли, за това няма опасност, просто никога не можеш да получиш качеството за което е предназначен проявителя, но е и въпрос на критерий.
Има хиляди "бози" които без проблеми проявяват и има изображение , разбира се.
[beer]

Автор: ivom   
Дата:   31-07-09 23:00

Всеки си решава сам. Аз съм си правил сравнения - в университета ми химията е винаги прясна, има си отдел, занимаващ се с това. Там проявявам с Д76, вкъщи също, и няма абсолютно никакви отклонения в негативите - плътност, разработка в светли/тъмни области и тн. Може да съм имал късмет, може и да съм невеж. Просто споделям мнение.

Автор: d_ave   
Дата:   01-08-09 00:31

е сега съвсем ме оплетохте, едни казват, че няма проблем, други, че има ако се разтвори само част. ще взема накрая да го забъркам целия. а в туба от 5 литра дали може да седи? или не трябва да има въздух? май шишетата са най-добрия вариант и в мазето на хладно и тъмно.

Автор: Dekov   
Дата:   01-08-09 09:52

Разпределяш в бутилки пълни до горе и разпределяш между приятели, след 5-6 месеца разтваряте следващите 5 литра. Е, ако работите по-интензивно при норма 8-10 филма на литър...., използваният проявител има по-малка трайност.
[shtrak]

Автор: to6e   
Дата:   01-08-09 10:08

Относно трайността на проявителя - имам А03 разтворен през 1984г от опаковка за 5л. Оставих си контролно 0,5л. в стъклена бутилка и с парафинирана запушалка. Не съм го отварял за проба, но няма промяна в цвета и утайки или каквито и да е поне видими изменения.

Автор: icikonti   
Дата:   01-08-09 17:25

Хубав проявител си е Д76.Направи така както каза иванушка и деков!!!
Като питаш, ще се съобразяваш и с това кой те съветва!
Ако толкова много ти се икономисва, разреди направения проявител 1+1 или 1+3 и след проявяването го хвърли.
Ето ти 1+3

http://212.36.3.59/site_pics/105/i_1151402638_kal2.1.jpg

Ето ти 1+1

http://212.36.3.59/site_pics/155/icikonti_1064296207_Reka.jpg

Ето ти конфекция

http://212.36.3.59/site_pics/162/8_1236276838.jpg

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »