Автор: thumper
Дата: 31-07-09 14:08
Аз съм с първата комбинация която си посочил: 18-55 ИС 55-250ИС и 50 1.8 (тялo 450D). И аз като теб усетих бързо, предимството на твърдите обективи и сега 50-ката ми е най-използван. Общо взето тази конфигурация в повечето случаи върши работи,но това което ме спира да я препоръчам е,че на мен поне много бързо ми се преиска по-качествена техника. Тъй като и при мен положението с бюджета е сходно, за сега карам с това и събирам за 100 USM. Опитът ми показва,че за пейзажи без широко варио е доста трудно,така че при твоите ограничения според мен 18-55 ти е задължителен. Общо взето като за начало всички обективи,които си изброил ми се струват задължителни (просто защото много бързо ще усетиш нуждата от всеки от тях). Колкото до портретните твърди - скоро пощраках на плажа с 85 1.8 (тук благодаря на nsirakov) и за плаж си е идеален (и е значително по-добър от 50ката),но на закрито с кропка ще дойде дълъг, така че като за начало 50 1.8 мисля,че ще ти е по-подходящ. Та от казаното до тук май излиза,че на старта първите три обектива по-добре ще ти паснат, пък после като мен ще надграждаш. Както споменаха по-горе - ти сам да видиш на къде ще се развиеш.
Дано съм помогнал с нещо и успех при избора.
|
|