Автор: abyser
Дата: 16-07-09 19:36
Благодаря на всички, писали в темата.
Леко доуточнение: преди 10 дни сложих единия (прясно зареден) комплект в светкавицата (заедно с 5-та батерия Sanyo 2500), светнАл съм я 20-30 пъти, никакви проблеми.
Другият комлпект, пак прясно зареден - директно в кутийката.
Снощи тези от светкавицата показват м/у 960-980 mV, Sanyo-то - 1350 mV
От другия комплект (изобщо не използван!) - м/у 950-970 mV
Почвам да си мисля, че Sanyo-то ги е дозареждало в светкавицата
Ясно, че мерене без товар почти нищо не означава, от значение е само, че и двата комплекта изобщо не могат да подкарат светкавицата. Не мисля, че тя е проблема, защото с всякакви други стари и съмнително (мал)третирани - всичко е ОК.
По-скоро попитах дали е нормално толкова бърз саморазряд на бат. с голям капацитет, в сравнение с тези, с по-малки капацитети - което е предположил danbi.
danbi, тези от линка са от типа 'self low-discharge', аз съм с другите Powerex (2700 mAh). Дълго се чудех м/у двата модела, пуста лакомия ...
Дано и няколко цикъла (разряд/заряд) да ги стабилизира.
asahi, не се правя и не крия, подразбирам и съм се занимавал с тоци, електроники.
Ама все пак реших да питам, то верно си е цяла наука това с Ni-Mh батерии.
bouncer - благодаря много за предложението , но мисля да не го използвам. Не виждам проблема да е в моите бройки батерии - след заряд са на пушка! Просто ще ги ползвам ударно (до 2-3 дни след зареждане), ще ми се да видя и как ще са след няколко цикъла.
Най-много да мина да си купя и едни Imedion 2100.
P.S. danbi, няма как да дам 2000 mAh при разряд, максимумът е 1000 mAh .
Сега, когато показват ~0.96 V и на практика са неизползваеми, при 500 mAh discharge-a минава за около 5 секунди
Публикацията е редактирана (16-07-09 23:47)
|
|