Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Панорама от Ропотамо
Автор: begeragus   
Дата:   15-07-09 18:55

Панорама от екзотичната река Ропотамо:

Ропотамо - панорама

Това е една от по-старите ми панорами правена със полу-професионален апарат и конвертор. Другата, на белоградчишките скали е с по-новото оборудване.
Приемам коментари и предложения за подобрения.

Отговори на това съобщение
 Re: Панорама от Ропотамо
Автор: elrisha   
Дата:   15-07-09 19:03

Много се извинявам,ама на мен лично ми се видяха скучни и двете панорами. Прегоряло небе,бая храсти,малко "инфо"...иначе похвално за ентусиазма ;)

Автор: apollo   
Дата:   15-07-09 19:04

Явно си правиш реклама но както и да е... липса на небе и мъртва дневна светлина [smilie25]

Автор: jivkojj   
Дата:   15-07-09 19:40

Не разгледах всички панорами, но тея които видях ми харесаха.
Единствено може би е добре леко недоекспониране за да може да изкараш в последствие небето.

С какво са правени, по скоро флаша с какво си го генерирал?

Автор: jokevcv   
Дата:   15-07-09 19:43

Ами не разбирам от панорами но аз лично на две места много сериозно виждам къде свършва единия кадър и къде почва другия. Цветовете са много семпли, предполагам че си го снимал по обед това.
Но според мен фразара "полу-професионален апарат" ще развали темата.
Иначе адмирации за желанието винаги съм смятал, че е трудно да се правят подобни панорами.

Автор: biso   
Дата:   15-07-09 21:03

мда, интересен продукт с НЕинтересно съдържание

Автор: neuromancer   
Дата:   15-07-09 21:56

лично аз не бих снимал там, още по-малко да си играя да правя панорама, нищо интересно няма

Дата:   15-07-09 23:54

Много благодаря за мненията!
И положителните и отрицателните.

Прегорялото небе ми е проблем, да.

Освен леко не-доекспониране при снимането,какво друго може да препоръчате, за да го изкарам? Любимите ви техники какви са?
Бракетване и HDR.. , или нещо друго?
Проблем има и от това че за да се оеднакви панорамата винаги има загуби.

Колкото до съдържанието на това какво може да се види при природа обикновено е така. Като снимам градове има какво да се види, но като че ли хората не им се радват толкова...

Приемам всякакви съвети за подобряване.

Радвам се, че има и хора на които им харесва :)

Автор: nechovek   
Дата:   16-07-09 00:15

Поздравлени за Белоградчишките скали, се едно бях там. Браво

Re:
Автор: dau   
Дата:   16-07-09 01:26

брей, че аз съм имал по-хубава нанорама от Белоградчик, чак да не повярва човек [smilie10]

Автор: CTEHATA   
Дата:   16-07-09 09:29

Положил си огромни усилия за постобработка, но балансът с труда по заснемането е нарушен.
Специално разходката около Белоградчик е много добра идея. Аз също съм снимал панорами там, даже май и тук съм качвал. Разходката обаче си е нещо много по-приятно от статична снимка, когато искаме да запознаем зрителя с цялата обстановка.
При всички положения трябва да дебнеш по-добри условия. По липсата на цветове съдя че си "изравнявал". Снимай на ръчен фокус и на ръчно зададени настройки. Сменяй ги за всяка нова гледна точка, но снимките от една точка трябва да са с еднакви настройки. Или да имаш в главата мнооого ясна причина да не са.
Аз загубих малко тръпката от панорамите, защото миналата година ми замина затворът на 40Д-то по средата на една серия :( Но по принцип е голям кеф. В първите си месеци от "зарибяването" непрекъснато правех панорами.

Автор: joro35   
Дата:   16-07-09 12:23

поздравявам те, на мен ми хареса...[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   16-07-09 15:39

Стената:
"Сменяй ги за всяка нова гледна точка, но снимките от една точка трябва да са с еднакви настройки. "

Да се убедя че те разбирам - ръчно се снима една панорама с постоянни настройки, после за новата се гледа как там е най-добре и там пак ръчно но с новите настройки това ли имаш предвид?

Да, за съжаление няма как да издебна винаги най-добрите условия, когато минавам пътьом... Но ентусиазъма си остава и се надявам да забележите еволюция другия път.

Имам една панорама от Черни Връх, тя може би е по-добре, като успея да я дооправя ще я покажа.

Благодаря на всички. А тези на които им харесва - оценявам го.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »