Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Студийно осветление
Автор: pe6enceto   
Дата:   14-07-09 19:17

Препоръчайте динафос комплект моноблок-софтбокс-статив за около 600 лв като за начинаещи :) Благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Студийно осветление
Автор: darksorrow   
Дата:   14-07-09 19:19

dynaphos [smilie24]

софтбокс [smilie23]

едно от лошите неща, които начинаещите могат да си причинят, според мен.

а за да получиш смислен отговор - не е зле да кажеш какво ти се снима...

Автор: kote   
Дата:   14-07-09 19:23

иди при динафос
какво питаш тук след като не знаем какво ще го правиш?
може и да имат нови модели за които не знаем?
може и промоция да са пуснали?
ай припкай при тях мноо ти е лесно да питаш тука[ezik]

Дата:   14-07-09 19:29

Ще снимам портрет, може би актово. А при динафос вероятно ще ми продадат най-скъпото. Извинявам, се мислех че форумът е за да се пита...

ПП. Ако бях питал канон или никон щеше да е друго :)

Автор: dimitar_p   
Дата:   14-07-09 19:37

Мале на к'во направихте човека. Ако идскаш нещо евтино и за портретна фотография погледни светкавиците в studiolight-bg.com.
Там може и да си намериш нещо по-евтино.Успех

Автор: kote   
Дата:   14-07-09 19:41

обиждаш хората работещи там
разбирам че опита ти е такъв но не бива да подхождаш негативно
отиди пък може и да не си прав а ако предложат най-скъпото може и да има аргументи за това
при всички положения решението си е твое имаш глава с която да мислиш
каноникон е просто марка дъвка която масово жвакаме тука[ezik]

Автор: джъмбо   
Дата:   14-07-09 19:50

имаш лично

не мисля че до сега от офиса си е тръгнал разочарован клиент

Автор: asahi   
Дата:   14-07-09 23:06

И при патоанатомите така.

Автор: hotsnail   
Дата:   14-07-09 23:11

Пешо а ръководство как да ползваш мигалката имаш ли?

Щото със една е зорно малко, мисля [beer]

Автор: GenaDP   
Дата:   14-07-09 23:39

За 600лв. ще си намериш някъв моноблок, софтбокс и статив. Въпросът е - не е ли по-добре да вземеш два такива комплекта за същите пари.

Дата:   14-07-09 23:40

darksorrow чадър ли да вземе човека? или имаш други идеи

Автор: samy   
Дата:   14-07-09 23:57

Динафос е най лошото и необосновано скъпо продавано осветление.Работещите там имат единствената задача да си хвалят продуктите,които продават и безкритично да ги препоръчват на всички куповачи,ако случайно се окаже че куповача разбира от материята започват да се оправдават с ниска цена,което съвсем не е така.Изобщо търговията да става в тяхен интерес.При случай,че куповача поръча нещо от номенклатурата,което не е изгодно за фирмата има да си чака до второ пришествие да му го внесът.Аз например от три години чакам удължители за аутопол система и накрая откровенно заявиха,че няма да ми доставят,понеже съм критикувал фирмата.Съвет от мен.Иди и се поинтересувай при всички възможни вносители.Румян Кирилов има най ниски цени и не лоши продукти,но трябва да разбираш за да си избереш.Ангел Пенчев е най-коректния и с най-добри по качество продукти.Иван има хубави продукти но цените са високи и трябва да разбираш и имаш точна презенка.Има още няколко вносители но е дълго за обяснение.Трябва сам да си прецениш,дали изобщо ти трябта такова нещо.

Дата:   15-07-09 00:16

Кво точно е туй "удължители за аутопол система"?

Автор: borisyankov   
Дата:   15-07-09 00:20

> при динафос вероятно ще ми продадат най-скъпото.

Като си готов да дадеш 600лв, повече не могат да ти вземат, какво се притесняваш [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Логиката ти просто не мога да я схвана... Те си изкарват печалба, независимо какво ти продадат. Но имат полза да ти продадат нещо подходящо за да си доволен.

Твоите разсъждения са точно като от '89-та.

Re:
Автор: dau   
Дата:   15-07-09 00:21

а какво е купОвач? [smilie10] [smilie8]

Автор: pefoto01   
Дата:   15-07-09 00:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: samy   
Дата:   15-07-09 01:10

Цените на Дунафос са космически сррямо качеството на продуктите.През 89 се печелеше повече и с по-малко компромиси.Удължители са допълнителни тръби с телескопична сглобка аутопола се удължава.

Дата:   15-07-09 01:20

Аутопол знам кво е. Ама за удължители за тях не бях чувал.... Де ще ги навреш тея допълнителните тръби?

Автор: danny_falin   
Дата:   15-07-09 01:42

в динафос ще ти обяснят най-търпеливо и за всяко осветление на което се спреш ще ти покажат и примерни снимки, много са търпеливи и разбрани хората, от личен опит мога само да ги препоръчам, samy с какво са го разочаровали не знам но впечатлението ми е напълно противоположно

динафос [smilie24]

Дата:   15-07-09 09:59

Благодаря! Не съм искал да обидя никого, това за най-скъпото беше в рамките на шеговития тон. Не съм от София и мислех да поръчм или онлайн или от фотопавилиона. Затова се надявах да получа консултация тук.

Идеята е не да взема сега 2 скапани и след 3 месеца да се чудя какво да ги правя, а да взема един, който да не ми отеснее толкова бързо и евентуално да взимам още в последствие, когато вече съм по-наясно какво точно ми трябва.

Дата:   15-07-09 10:04

hotsnail, какво имаш пред вид?

Дата:   15-07-09 10:22

не съм професионалист тука има хора с мнгоо повече знания и опит. Ама за да моделираш някакво осветление трябват няколко светлинни източника (с един не става). Има варианти разни

1. една светкавица със софтбокс и рефлектори разни

2. няколко светкавици с разни приспособления - софтбоксове, пити, спотове ....

Някои неща няма как да станат с рефлектори лесно, примерно фоново осветление или контра.

Абе един курс може да е полезен. Лошото е, че са в София тия на ФотоФорума иначе Бони, Жоро, ВалетВитор и г-н Абаджиев са супер добри.

Аз лично мисля е по добре да си вземеш студио под наем за час два в твоя или близък град. Особенно ако няма да си избиеш парите за светкавиците бързо.

Дата:   15-07-09 10:26

А тия филмчета гледал ли си ги
http://www.prophotolife.com/video-library/

Епизод 13 показва как да моделираш осветление за портрет с една светкавица.
http://www.prophotolife.com/2008/06/02/video-episode-13-beautiful-portraits-with-just-one-light/

Епизод 14 обяснява класическия подход с три светкавици
http://www.prophotolife.com/2008/06/09/video-episode-14-the-classic-three-light-portrait/

Автор: джъмбо   
Дата:   15-07-09 10:43

щом искаш да се развиваш значи е хубаво да е някой от моноблоковете на които могат да се закачат всякакви аксесоари
никога не съм заставал зад тезата че трябва да се купи всичко наведнъж

принципно за бюджета който имаш може да се предложи осветление с 2 компактни тела, но щом имаш амбицията за по-добри възможности за вбъдеще то избора на сериозен моноблок е разумен

на първо време може да компенсираш липсата на 2 ра светкавица с един отражател от порядъка на 110см или 91х122 см

домашното студио тук колегата борис бишков е написал няколко основни тези за малко домашно студио които могат да бъдат полезни за всеки

Публикацията е редактирана (15-07-09 10:48)

Автор: laf   
Дата:   15-07-09 10:50

Здравейте,

Първо за pe6enceto: При този бюджет от DYNAPHOS вариантите са или комплект от серията Delicacy. Там комплектите започват от под 400 лв за две тела, стативи и чадъри и за под 600 лв може да се вземе и радиосинхронизатор и отражател или примерно палатка за предметна фотография.
Другият вариант, който явно ти предпочиташ е един студиен моноблок, това което ще ти препоръчам е или новата C серия, която е с редица подобрения или B-G серията и двете влизат в бюджета.
Винаги можеш да звъннеш в офиса за съвет или за проба.
Аз бих ти препоръчал софтбокс като първи аксесоар и смятам, че бюджета ти го позволява.

А за Samy: Съжалявам, че си останал с такова впечатление, но изводите които правиш са необосновани. Първо ти поръча нещо, което го нямахме в номенклатурата и което в последствие го разработихме специално за теб в два броя. Това ни струваше доста като пари и време, но го направихме и противно на твоето мнение не сме го направили за да спечелим, а за да направим услуга. От повече от година вече тези удължители стоят в склада ни, така че можеш да си ги вземеш, когато искаш. Така или иначе нямаме официална поръчка за тях от твоя страна. Не смятам, че си запознат нито с нашите продукти, нито с нивото на услугата, която предлагаме за да правиш такива изводи. Както и да е, не е тук мястото да уточняваме всичко това. Така, че заповядай в офиса, аз оставам с добри чувства и се надявам, че скоро ще се видим.

Поздрави,
Христо Кабадаев

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »