Автор: deyo
Дата: 15-07-09 12:58
Динамиката в тестовете на дпревю май е много относително нещо. Не може апарати с почти еднакви мартици (е620 и гх1) да имат толкова голяма разлика. Много зависи и от фърмуера, и от самата снимка, която се използва за определяне на динамиката. Самият факт, че се използват случайни контрастни снимки, а не снимка в студио в контролирани условия, говори достатъчно.
Снимка в контролирани условия, където може да си проличи динамиката, може да бъде например тази:
http://www.dpreview.com/reviews/panasonicdmcgh1/page24.asp
На кламерите си личи особено много дали има clip highlights. Аз лично не виждам проблем с динамиката на тази снимка, да не кажа, че тя на двата апарата е почти еднаква.
Колкото до обектива - от обектив с 10х увеличение, не може да се очаква да бъде кой знае колко остър. Главните му предимства са, когато се снима видео. Направо съм очарован от качеството на видеото, което виждам из нета. Според мен с тази камера видеото е на нивото на добър камкордер. Просто невероятно! А и неслучайно почти всички примерни видеа от превюто на Е-Пен (освен едно) са снимани точно с този обектив. И все пак, засега бих предпочел да си взема ГХ1 без китовият обектив - така цената му значително би паднала. Дано в скоро време има и такива оферти - само за тяло.
|
|