Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic GH1 review от dpreview
Автор: deyo   
Дата:   14-07-09 14:26

Търсих, търсих, и не можах да открия тема за ревюто на GH1. Което ми се струва странно - никой да не обърне внимание на този страхотен апарат?!
http://www.dpreview.com/reviews/panasonicdmcgh1/

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic GH1 review от dpreview
Автор: miton   
Дата:   14-07-09 23:39

Що бе, аз съм му обърнал, ся чакам да стане на поносима цена и го отнасям, ама от щатско или русия, че тука ще е двойно.....[smilie10] [smilie10] [smilie10] [beer] [shtrak]

Автор: apollo   
Дата:   14-07-09 23:53

Сега остана и Оли да се чукнат в главата и да направят АА филтрите си по-слаби... чак тогава вече наистина ще могат да претендират за конкурентна картинка на те си знаят кои [smilie24]

Автор: J.J.R.   
Дата:   14-07-09 23:55

А бе това нещо май няма затвор. [smilie10] А каква е нуждата от затвор при DSLR-ите в крайна сметка. [smilie11] Не може ли да се пали/гаси матрицата без да й хлопа нещо отпред и само огледалото да се дига. [smilie8]

Дата:   14-07-09 23:56

Despite the fact that Olympus has reduced the strength of its low pass filters on the latest generation of DSLRs the GH1 still pulls visibly more detail out if its RAW files than the E-620 but, as mentioned above, we are comparing files here that have been created by two different RAW converters. Therefore we can only make a final judgment once Adobe ACR fully supports the E-620.

Автор: danny_falin   
Дата:   15-07-09 01:07

страхотно апаратче, и на мен ми направи много добро впечатление, само да не му беше динамката като на апарат от 1999-та година:

Panasonic GH1 -4.8 EV - 3.0 EV (7.8 EV)
Olympus E-620 -5.3 EV - 3.9 EV (9.2 EV)

дори най-лошия резултат днешни дни е поне с 1 стоп повече

видео с фокус при тази матрица със сменяеми обективи го прави победител от всякъде!

Автор: kirilius   
Дата:   15-07-09 05:52

2 неща ми направиха впечатление в ревюто:
- Динамика по-слаба от други модели със сравними сензори [smilie23]
- Китовият обектив, колкото и прекрасен да е, дава по-малка резолюция, от колкото сензорът може да поеме [smilie23]

Всичко останало е супер. Изобщо това е моят апарат-мечта. Според слуховете към септември или към края на годината може да има нови модели от Панасоник. Ако поне динамиката оправят, ще се сдобия с един такъв [smilie24]

Автор: deyo   
Дата:   15-07-09 12:58

Динамиката в тестовете на дпревю май е много относително нещо. Не може апарати с почти еднакви мартици (е620 и гх1) да имат толкова голяма разлика. Много зависи и от фърмуера, и от самата снимка, която се използва за определяне на динамиката. Самият факт, че се използват случайни контрастни снимки, а не снимка в студио в контролирани условия, говори достатъчно.
Снимка в контролирани условия, където може да си проличи динамиката, може да бъде например тази:
http://www.dpreview.com/reviews/panasonicdmcgh1/page24.asp

На кламерите си личи особено много дали има clip highlights. Аз лично не виждам проблем с динамиката на тази снимка, да не кажа, че тя на двата апарата е почти еднаква.
Колкото до обектива - от обектив с 10х увеличение, не може да се очаква да бъде кой знае колко остър. Главните му предимства са, когато се снима видео. Направо съм очарован от качеството на видеото, което виждам из нета. Според мен с тази камера видеото е на нивото на добър камкордер. Просто невероятно! А и неслучайно почти всички примерни видеа от превюто на Е-Пен (освен едно) са снимани точно с този обектив. И все пак, засега бих предпочел да си взема ГХ1 без китовият обектив - така цената му значително би паднала. Дано в скоро време има и такива оферти - само за тяло.

Дата:   15-07-09 13:03

Ако човек трябва да избира между слаб АА филтър и по-висока динамика то мисля, че повече от логично е да имаш детайл, защото второто може много по-добре да го постигнеш с един експозиционен клин, макар и с необходимост от статив и време за това[smilie24]

Автор: didesignbg   
Дата:   15-07-09 13:27

apollo по същия начин може да направиш панорама вместо клин[smile]
Тестовете на дпривю за динамичен обхват са пълна помия.

Автор: itilien   
Дата:   15-07-09 13:34

Никога не бих избрал по-големия детайл за сметка на лоша динамика. Щото детайл я ми трябва я не, щото не си печатам снимките, а динамиката се вижда и при големина на пощенска марка. С клин изобщо не може да се оправи проблема в повечето от случаите, особено когато има движение на обекта или не си на статив.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »