Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 canon 50D или nikon D90
Автор: emofoto   
Дата:   09-07-09 16:04

Нужна ми е обективна оценка на двата апарата по отделно,тъй като скоро ще трябва да се екипирам с DSLR и колебанието ми е точно в средният клас тела и съм се спрял на тези, но може и да ми препоръчате и нещо по добро, естествено да не е много по скъпо.Вземете предвид че после ще трябват и обективи [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: canon 50D или nikon D90
Автор: sirkhann   
Дата:   09-07-09 16:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ecobo   
Дата:   09-07-09 16:14

D90 е чудна машинка [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   09-07-09 16:26

И двата ще ти дадат многократно повече, отколкото можеш и знаеш да си поискаш. Мисли за обективите.

Дата:   09-07-09 16:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: sauron69   
Дата:   09-07-09 19:00

Canon 40D или Nikon D90 според предпочитаната фирма, и обективите които мислиш да ползваш по-късно [shtrak]

Дата:   09-07-09 19:15

до сега съм снимал с канон.Едвали някой от тези дигиталки може да ми даде кой зне какво повече от техниката с която съм снимал до сега.Нямам никакви предпочитания нито към канон нито към никон,не съм като повечето екзалтирани фенове на някаква си марка.Разглеждал съм доста саитове с спецификаци ,просто исках мнение на хора който са снимали с тази техника и са запознати от първа ръка [beer]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   09-07-09 19:36

за обективна оценка, както sirkhann ти е казал. или на което и да е от другите подобни места, където 'тестват' камери и обективи.

Кавичките са, защото всяко място си тества по своя методика и резултатите не са съпоставими.

Иначе, едва ли някой може да ти даде смислен отговор, освен ако поставиш по-конкретни въпроси.

Автор: KiIIeR   
Дата:   10-07-09 09:10

снимам с 50Д и съм много доволен.
мнението за обективите.. еми то за всяко тяло си има нужда от хубав обектив..

според мен 50Д си заслужава повече пред 40Д.

1во. доста по качествен екран. На място може да прецениш за триене ли е снимката и да повториш или да я оставиш
2ро. настройка на фокуса - забравяш за фронт и бек фокус.
3то. доста по добър автофокус - най-вече убийственно бърз.
4то. 15мпкс. пак ако не те кефят щракаш на 7ли бяха или в ACR си ги намаляш на 10мпкс.
5то. ако не се лъжа визьора на 50Д е малко по голям от на 40Д (може и да греша)

За никон Д90 нямам идея. но ако не се лъжа не трябва ли 50Д да се сравнява с Д300 Никон?

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   10-07-09 09:14

Не вярвах че е го кажа , но 50Д е за предпочитане по мои лични впечатления от Д90.В момента е единствения моделл на Канон заслужаващ парите си . Срещу него плюят само набълбукалите се отрано с компромиса наречен 40Д.

Автор: Canon   
Дата:   10-07-09 09:26

sirkhann написа:

> Обективно- Canon 40D, докато още се намира в базара! [smilie24]
>
>
> иначе
>
> Canon 50D само в случай, че ти трябва по-бърз автофокус на
> слънчево време и удобно заключване на огледалото.
>
> D90- всички оставали случаи.

Като човек, който над една година е снимал с 40Д, а след това половин година и с 50Д, мога да обобщя от личен опит, че 50Д е по-добър избор от 40Д. Във всяко отношение е по-бързо фокусиращ - и на много тъмно (когато почти не се вижда нищо във визьора) перфектен диспей, много голям буфер за серийно снимане, бърза визуализация (включително на РОУ до мащаб 1:1), бързо сработване на затвора.
Ако трябва да избирам отново - категорично за 50Д

Дата:   10-07-09 09:33

[smilie24] хората са го казали:) 50Д ...

друг е въпроса обаче с какви пари разполага човека и че може да вземе хубав обектив + 40Д или само 50Д :)

но определено 50Д то си заслужава всяка една стотинка.

Дата:   10-07-09 10:45

Автор: hotsnail   
Дата:   10-07-09 11:02

Аз не съм снимал с Канон и никон. Обаче ако трябва да избирам между двата - Канона.

1. Много по удобен ми се струва. Мислено е много. В никон Д90 има някви огромни объркани менюта. Абе новите канони като ги хванеш и почваш да снимаш, новите никони като ги хванеш и 1 час не можеш да му хванеш спатийте (това не се отнася за д3).

2. Това с гласенто на фокуса е много хубаво нещо. Не знам доколко работи със зумове например - щото май се има само една корекция - пък често при зумовете на Сигма на широко примерно има бек фокус на дълго фронт.

3. С хубавия екран като пощракаш, компромиси няма да ти се правят. Много по-добре се преценява фокуса, много по красиво. После като видиш някои с ниска резолюция ти стои супер грозно.

Автор: mitku   
Дата:   10-07-09 11:30

Да бе - били му "неудобни" менютата на D90, а на 50D били "удобни"... муааахахаха. И на малките деца им е ясно, че това с "удобността" на менютата е въпрос на навик - с каквото си свикнал, туй ти е "удобно". [smilie7]
Аз бих предложил на човека да помисли в коя област смята да снима най-много и да си избере ПЪРВО обективи, а после според тях и тялото. С две думи - ако смята да наблегне на дългите обективи (птици и т.н.), да избере Канон... ако смята да наблегне на по-стандартни приложения и дългите обективи не са му приоритет - да избере Никон. [cool]

Автор: spa   
Дата:   10-07-09 11:49

http://informationondigitalcamera.blogspot.com/2009/06/pentax-k-7-vs-nikon-d90-vs-canon-50d.html

Автор: Han_Solo   
Дата:   10-07-09 12:03

hotsnail написа:

> 1. Много по удобен ми се струва. Мислено е много. В никон Д90
> има някви огромни объркани менюта. Абе новите канони като ги
> хванеш и почваш да снимаш, новите никони като ги хванеш и 1 час
.........................................

Накара ме искренно да се смея. Да на Никона менютата са доста големи, ама пък объркани.... като си взех моя за 5 минути без да чета книжката му настроих основните параметри по менютата така както аз искам, а повечето от функциите които ти трябват при снимане в 90% са изведени на бутони.
При теб имам чуството че се получава традиционното объркване на човек хванал апарат /камера от различна система - обичайните функции са подредени по различна логика.
При Никон поне за мен мога да твърдя че още от стария ми лентов Ф801 купен 89та година та до последните модели традицията и логиката при контролите е последователна. За Канон предполагам че ти можеш да кажеш.

Дата:   10-07-09 12:03

Абе митку брътално ще прозвучи ама всичките копират от Минолта/Сони ергономия - все още.

Канон просто са по напред към момента. [smilie18]

хан соло може и да си прав. Ама Д70 нямах проблеми да се ориентирам кое как се прави веднага. Виж 20Д канона ми беше мъка. Сега е обратно. Явно има разлики - откъм функционалност 20Д и Д70 са далеч от модерните апарати ама при Канон не са сложили толкоз много опции.

Публикацията е редактирана (10-07-09 14:34)

Автор: nikonianec   
Дата:   10-07-09 12:13

За тези пари потърси Д300 из базара мисля че се шматкаше един, два [smile] За мен от горе изброените той е най-добър [smilie24] [shtrak]

Дата:   10-07-09 12:16

аве тия ревюта са пълна глупост. особено по горе споменатото.. като се разрови човек из сайта вижда още неща дето ми се струва че са доста измислени..

подкрепям мнението на Митку - да избира първо обектив след това тялото.

Дата:   10-07-09 12:18

http://1.bp.blogspot.com/_eQLWnTU0IRM/ScunQW1C0uI/AAAAAAAABWQ/_CufM69APsY/s1600-h/500d+vs+50dB.jpg

пълна глупост..

Автор: vladovg   
Дата:   10-07-09 13:06

Стига с тия тела помисли за това дето вкарва светлината в тялото там еистината. С подходящите обективи и умение и с двете камери стават чудеса.

Дата:   10-07-09 22:25

Благодаря много на всички!Ходих и на място тествах миналия ден 50Д ,а днес бях с Д90.Останах очарован от канона, това е страхотна машинка много добре е изработено тялото, ляга много добре в ръката,страхотно мерене и доста бърз АФ за китов единствен недостатък на тялото беше зърнесто 3200 исо,но няма да ми се наложи да качвам толкоз.Сега за никона първо като го хванах и цялата подредба на копченца всякакви ме додразни,наистина е доста объркващ,но сигурно се свиква другото е че никоните съм забелязал че вадят страшни цветове и исото е по добро,но фокуса не е толкова добър и по малко пиксели,няма кой-знае каква разлика от 80Д затова везната наклони към КАНОН 50Д.Мислех че като тела на конкурентни фирми ще са доста по близо,но определено канон са доста по напред.
И все пак мое си е мнението може да не се съобразявате с него [beer]

Публикацията е редактирана (11-07-09 09:12)

Дата:   10-07-09 23:08

Дата:   10-07-09 23:15

добре де 50Д е по-висок клас нормално е да е по-напред

Виж пирмерно Д300 той пък има подобни и повече екстри от 50Д

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »