Автор: Lalinda
Дата: 09-07-09 13:25
boradaff,
Чети, моля те, по-проникновено.
В първия ми постинг пише: "Прочетете и "За фотографията" на Сюзан Зонтаг - книга без нито една илюстрация, на изд. Златорогъ, 1999 г., и тя излязла у нас едва 22 години след оригинала."
Не съм казала, че Camera Lucida е без илюстрации - чела съм и двете книги, имам ги у нас, при това съм ги чела преди да се регистрирам по форумите...
Приемам забележката на n1x0n, че сравнението на средния ФФК с РБ и СЗ е неправомерно, но не аз съм го направила.
Да лишиш някого от право на мнение само затова, че не ПОКАЗВА снимки в профила си, също е неправомерно, струва ми се.
Да, допускам, че при 1340 снимки в профила ми - повечето от тях изтрити от любезни администратори на фотосайтове, от които бях заличена поради много коментиране, не поради снимане и неумение - съм си заработила полагаемото ми се формално право на коментар.
На умеещите също им личи от раз, тъй че няма противоречие. Коментарите от "несведущи" също са особено полезни за някого, който изучава социологията и психологията на фотографията...
bgprinter,
Не е проява на висока култура и да казваме на някого какво да казва на останалите.
Бъди рахат.
Не съм "изгледала" всички опери. Обикновено ги слушам.
Отзивът за книгата на Барт ми бе даден от мой близък, преподавател по фотография, собственик на Sinar и т. н. и пътешественик, иначе изкуствовед, художник и архитект.
Не е потребител на сайта, дори не говори и не чете български.
Имам основания да разчитам на добрия му вкус (той е автор и на статия на тема "Мразя добрия вкус", между другото) и досега не съм била разочарована от избора му.
|
|