Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 избор на ДСЛР Canon vs. Nikon
Автор: ivan_kadiiski   
Дата:   06-07-09 10:56

пред сложен избор съм . Реших да си купя качествен апарат но сега незнам какъв точно да е . Съвета които са ми дали е да е възможно най-евтиния да си купувам . Имам колебания между двa модела , единия е Canon EOS 1000D + 18-55mm IS KIT + 55-200mm а другия е Nikon D60 + 18-55mm VR + 55-200mm VR KIT . какъв савет бихте ми дали . И както обичате да питате "какво ще снимаш?"-обичам да снимам птици , панорами и макро . Благодаря преварително секи коментар ше ми бъде от полза за моя избор [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: избор на ДСЛР Canon vs. Nikon
Автор: jivkojj   
Дата:   06-07-09 11:00

Ако избираш фотоапарат - все тая.
Ако обаче искаш след време да си надграждаш нещата - поогледай се повече във форума да разбереш на коя система къде са силните и слаби страни и така купвай.

ПС: ако си неориентиран, купи си даже нещо запазено на старо и виж как стоят нещата, че после почват едни наливания на пари [smile]
Аз лично бих ти предложил Д40 + 2-та обектива дето си споменал.

Публикацията е редактирана (06-07-09 11:03)

Автор: photostoykov   
Дата:   06-07-09 11:03

Мали-й-й-й, гледай само каво ще стане!
Да беше се поровил в архивите на форума поне ...
Не ти трябваше да акаш срещу вентилатора!

[smile]

Автор: tbby   
Дата:   06-07-09 11:04

Виж и цените на обективите, които биха ти свършили работа на по-късен етап.

*Nikon D60 при последното ми посещение в павилиона ми казаха, че имат още 1-2 бройки и край! Имай го предвид ако решиш да купуваш такъв.

Автор: cicomanco   
Дата:   06-07-09 11:08

То не че 1000Д ще го пребъде.......

Дата:   06-07-09 11:18

а за Canon имам и една др мисам да сложа ето това - Sigma 18-125MM F/3.8-5.6 DC OS HSM вместо китака и пак да остане 55-200мм

Re:
Автор: danbi   
Дата:   06-07-09 11:22

При положение, че разликата в цената и във възможностите на фотоапарата са еднакви --- трябва да си зададеш въпроса дали си склонен да налееш още 3-4x пари като ти се услади.

Ако да, вземи си нещо евтино втора ръка и почвай да го надграждаш, както jivkojj те съветва. След известно време ще имаш добра идея какво ти е нужно.

Ако не, просто иди в магазина и си купи това, което ти пасва най-добре в ръката. След това свикни да пускаш край ушите си "ако си беше купил ..., щеше.." и подобни добдожелателности.

Автор: mitakabus   
Дата:   06-07-09 11:23

Във базара се продава едно ОЛи 520 с двата китака за малко над 800лв! Супер за начинаещ и си има и стабилизацийкя! Сега ще ревнат видиш ли Оли шумят и прочие ала бала...За мене си е идеално тяло Оли-то 520 за начинаещ! А и китовите обективи са доста добри спрямо тези на другите производители! [smilie24]

Дата:   06-07-09 11:29

проблема ми е че няма да мога да ги извадя парите на куп а ще го зема на изплащане иначе съм мислил за тяло втора рака и е оферта но... а за хорското "ако си беше купил...,щеше" вече го слушам от 5 месеца след покупката на сегашния ми апарат [smilie18] такаче това няма да е проблем за мен

Автор: CanoniO   
Дата:   06-07-09 11:40

обичам да снимам птици , панорами и макро

С тези бангии, дето искаш да ги купиш, нито птици, нито панорами, нито макро ще снимаш... Туристическа радост на ниско ниво са...

Дата:   06-07-09 11:46

а нивото на портфеила ми е на още по ниско ниво от бангийте такаче се спирам на тях [smilie5] [shtrak]

Автор: mitku   
Дата:   06-07-09 11:49

Налазвай базара втора ръка и което изпадне първо от тез които търсиш, на по-удобна за теб цена - нападай. [smilie7]

Автор: CanoniO   
Дата:   06-07-09 11:54

Благодаря преварително секи коментар ше ми бъде от полза за моя избор

От всички глупости, които ще прочетеш тук, единствено моят коментар има смисъл за теб. Ще си го спомниш някой ден.

Относно избора ти - при такъв клас техника, всичко е еднакво. Каквото и да купиш, е абсолютно все тая.

Автор: mitku   
Дата:   06-07-09 12:00

Че на моя коментар какво му е? [smilie5]

Автор: skodi   
Дата:   06-07-09 12:01

Едно турбосапунерче ще ти върши всички тези неща, кеф ти макро, кеф ти пейзажи, кеф ти птички .... без допълнителни разходи, за разлика от който и да е дслр....

Re:
Дата:   06-07-09 12:01

mitku, човека сподели, че ще купува стоката на изплащане. Явно, от магазин.

Освен ако си нямаме някой лихвар във форума [smilie5]

Дата:   06-07-09 12:05

нямам големи очаквания за апаратите към които съм се насочил . лидер за мен беше D60 но май към canon се насочвам вече .

Re:
Автор: MapTuH   
Дата:   06-07-09 12:16

Иди ги пипни и двата в магазина, който ти легне по-добре - него вземи. Като възможности са все тая.

Автор: tantris   
Дата:   06-07-09 12:45

На мен всичката ми техника е втора ръка. Не съм имал проблем с покупките си. Само един 50/1.4 дето нещо му блокираше блендата, но сега се разработи и е пушка.
Важното е да купуваш от свестни продавачи.

Най-добре едно 350Д + 70-200/4 ако се вмества в бюджета.

Дата:   06-07-09 13:06

a другия към които ме насочиха е Canon EOS 450D някакви отзиви от него ? [smilie11]

Автор: tbby   
Дата:   06-07-09 15:28

Иване, моля те, за твое добро, не разширявай кръга с избора си :) Ще те заболи главата от много чудене :) Хубаво си бяха само 2 апарата, ти сега мушкаш трети :)
Иначе 450D е най-добре от изброените, а 350D за мен е пълен кенеф. Нито е удобен, нито можеш да видиш нещо на малкия му и лъжлив екран.
Лично мнение, да нИ мЪ нападИтИ ;)

Автор: advantage   
Дата:   06-07-09 17:21

Така и така ще взимаш на изплащане, според мен си вземи нещо малко по-така от Д60.
Онзи ден разгледах Д5000 и ми допадна доста с този дисплей и лайв вю-то. Ще ти върши идеална работа за макротата, които искаш да снимаш. Също така ако не се лъжа вече и автофокуса е на правилното място- в тялото, от което следва, че и обективите ще са ти по-евтини от АС-Фите, които трябва да купуваш за Д60. Имаш и почистване на матрицата.
Някой от колегите каза за сапунерка от висок клас и мога да се съглася с него защото рано или късно ще се наложи да налееш още пари в ДСЛР-а.
Също така ми допада доста и Д90, имах удоволствието да снимам с него няколко дена и ми хареса доста. Мисля, че повече си заслужава след време да вкарам пари за светкавици и обективи за него, отколкото за Д60. Аз в момента снимам с Д40х и мисля да го разкарвам и да налазя Д90 с 18-105ВР.
Извинявай за отклонението, но това е лично мнение, също така отбягвам канон защото не ми е толкова удобен като никон, както тялото така и менюто.

Автор: G.   
Дата:   06-07-09 17:34

ivan_kadiiski написа:
> a другия към които ме насочиха е Canon EOS 450D някакви отзиви
> от него ? [smilie11]

от 2 дена съм с 450D и съм МНОГО доволен!!!
Иначе съм начинаещ ;)
Първоначално се бях пуснал на 1000D, но от доста места ми казаха, че имал проблеми разни та бързо размислих.

Публикацията е редактирана (06-07-09 17:35)

Автор: vgramatikov   
Дата:   06-07-09 19:00

d60

Re:
Дата:   07-07-09 09:46

advantage, с D5000 ще трябва да ползваш също само AF-S обективи, за да имаш автофокус. Иначе тялото е [smilie24]

От друга страна, новите обективи които се продават в магазина са преобладаващо AF-S. В последната година има много добри за безмоторните тела обективи -- AF-S 60/2.8 micro, AF-S 50/1.4G, AF-S 35/1.8G + доста богат избор от зумове. 18-105 VR също е много добър избор за парите си, но китовете разбира се излизат много по-евтино и за повечето приложения вършат работа.

Като оставим настрана, че е относително 'старо' и 'немодерно' тяло, D40 е един много добър избор, ако парите са дилема. двойния кит, + 35/1.8 примерно. ако толкова те запали макрото, AF-S 60/2.8G е твоя обектив. което пак започва да прави цифра [smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »