Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ТАМРОН 17-50
Автор: nikton1954   
Дата:   04-07-09 09:09

Бихте ли ми помогнали с мнение относно Тамрон 17-50/2.8 Интересува ме има ли качествена разлика във версията с мотор и без мотор.Тялото ми има мотор така, че мога да ползвам и двете версии.Четох презентацията на Бони, но ако някой има преки впечатления да помага.Заслужава ли си моторната версия и дали е доста по-бърз автофокуса.Някой беше писал, че е сменил моторната версия с безмоторна, но защо така и не разбрах.Благодаря предварително.

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: ТАМРОН 17-50
Автор: tbby   
Дата:   04-07-09 09:14

Не знам каква е разликата, но съм снимал един следобед с 400D и моторната версия, и много ми допадна обектива. Тих и бърз фокус, остри снимки... Какво му трябва повече на човек ;)

Автор: J0R0   
Дата:   04-07-09 10:06

Безмоторната е по-бърза на тела с мотор.

Автор: borkond   
Дата:   04-07-09 10:20

Не знам за безмоторната, но моторната е най-добра в класа си!Имам я и мога да кажа, че е подобра дори от някои неудачни бройки 17-40Л. Освен това е важно все пак колко е нов,т.к. с времето и употребата всички обективи се поскапват, затова е добре да го вземеш чисто или почти нов, а не знам дали безмоторната все още се произвежда.

Автор: tantris   
Дата:   04-07-09 10:46

Яз имам безмоторната версия за никон. Не мога да се оплача от обектива. Остър, свелтлосилен и компактен. Единствените минуси - винетира на отворени бленди и криви на мин. и макс. фокусни дистанции0. На 35мм обаче дисторсии почти няма. Не го свалям от апарата.

Автор: victorn   
Дата:   04-07-09 22:43

Както са написали вече безмоторния фокусира по - бързо. Оптически не би трябвало да има разлика. Моя е от тези с двигател - остър е.

И като купуваш такъв обектив провери за фронт/бек фокус преди да го вземеш.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »