Автор: bender_w
Дата: 11-06-09 08:09
Аз си щракам си за кеф и съм далеч от мисълта да бъда поредния самозван сватбен фотограф. Опитвам се, обаче, да си подобря техниката на снимане, чета книжки, ходя по курсове и снимам... Та, като говорим за снимане ето какво ми се случи миналата седмица:
Случка номер едно:
Местният фото клуб раздаваше репортерски пропуски за един благотворителен концерт, единственото условие бе да дадем копие от снимките си на агенцията, която организира събитието...
И така, концертът започна, аз бях близко до сцената на много хубаво местенце, всичко се виждаше чудесно и аз снимах ли, снимах... докато един мустакат чичко с Никон Д700 не ме поизбута нахално, за да „направел няколко професионални снимки”. И понеже натърти думата „професионален”, реших да се заям малко и му казах, че ми е прекъснал моята „професионална” изява. Отвърнато ми беше със сърказъм „Я, Сони, това фотоапарат ли е или плейстейшън, ха ха”. Да, много смешно... реших да си затрая...
Случка номер две:
Бях на един купон в събота, една от девойките сподели, че възлюбеният й е фотограф, има си и студио. Младежът изглежда симпатяга, супер, казвам си, ще си говорим за фотография. Ето и разговора:
- С каква система снимаш, пита ме той?
- Със Сони, отговарям.
- О, момче, има още много да учиш за фотографията.
- Защо, така?
- Професионалистите снимат с Канон! Сони откога и те почнаха да правят фотоапарати.
- Откакто купиха Минолта – отговарям – а и преди това... А освен това „професионалистите” не снимаха ли с „Лайка”?
- Ха, че Минолта кога са я продали? – беше отговора, с това и диалога завърши.
Та, чудя се, дали и други снимащи с по-малко разпространените „Олимпус”, „Пентакс”, „Панасоник” и т.н. са изпитвали пренепрежително отношение от страна на Канонци и Никонци или аз съм имал лош късмет да попадна на двама комплексари?
|
|