Автор: sublime
Дата: 29-05-09 20:05
Привет,
Имам проблемче, с което не мога да се справя и с енадявам нящой от вас да ми помогне
Предполагам, че проблемът се корени в Color Managmenta и working space настройките на Photoshopa ми
Казусът е следният:
Снимам на JPEG+RAW ( с Pentax К10Д ако има значение ). Когато разглеждам JPEG-ите в Photoshop и програмка като Microsoft Picture Viewer например, те са сходни, с ярки цветове и контраст. Трудно се открива разлика независимо на коя програма ги гледам.
Проблемът обаче настъпва тогава ,когато обработя даден RAW файл и го save-на в JPEG. Новополученият JPEG прегледан в Photoshoз е със запазени яркост и наситеност на цветовете, но погледнат през Microsoft Picture Viewer-a вече e с леко бледи цветове и с нисък контраст. Т.е. всеки път като обработя даден RAW и го обърна в JPEG трябва да го гледам единствено в PS-a, за да го видя с реално направените му настройки и т.н.
Сами разбирате колко досадно е това, защото така изглеждат и снимките, когато в последствие се качат в интернет.
Може ли да се направи нещо, или поне можете ли да дадете съвет какви настройко да ползвам, да да се получава максимално сходство между обработения файл и това, което ще се види в интернит или с някоя от масовите програмки за преглед на снимки.
Блатодаря предварително !
|
|