Автор: next_time
Дата: 22-05-09 20:46
Новите олита ако излязат във вида в които ги гледах из нета ще са наистина Но ... предполага се по-удобно ще е да им окичиш някоя "телецентрична" палачинка ползваща пълната функционалност на апарата и с резолщция съобразена с размера на матрицата и гъстотата на пикселите, а не някоя вехтория на невероятна цена смятана за двоино по-голям носител и то не дигитален, без АФ и кои знае колко още компромиси.Лаика обективите са силни върху лаика тела, останалото е лутане на мераклии.Имам 7 обектива за лаика които съм пробвал на М8, ами ... нищо общо с това което дават върху филм, на кроп 2 ще е още по-тъжно.Новите лака обективи, както и новите цаисове са съобразени с дигиталките, но ... "цената Санчо".Трудно ще проумея някои които е дал $5000 за ноктилукс и $3500 за сумилукс 35/1,4 да не си вземе М8 а да избере Г1.
Лично за мен обективите сметнати за новата система ще бият като качество на картинката и като функционалност М обективите.
Имаше преди време в първите години на демокрацията някаква мода между селските бекове да си слагат на ладите ляти джанти от "баварка" или "мерджан", не че ладите не вървяха, не че джантите бяха грозни сами по себе си , но ... като видиш някъде подобна кола винаги се оглеждаш за селския бек.Не че последното има връзка с фотографията, ама незнаино защо ми доиде на акъл.
|
|