Автор: Stoychev
Дата: 19-05-09 21:54
Ще опиша накратко виждането ми към фотографите на Магнум и тези снимки, без да цитирам имена, понеже не съм запознат обстойно с работата на всички. Има много добри, не е задължително да са от класиците (Бресон, Капа, Фуско, Сюмор и други), които изпипват работата си и снимките им са силни и в документално, и в художествено, и в техническо отношение. А това е трудно при репортажната фотография като тук въобще не се говори за концерти, конференции и други мероприятия, на които могат да се направят стотици кадри само на една сцена. Уважавам тези фотографи и се вълнувам от работите им.
Другата част са млади фотографи, влезли в агенцията със снимки от някое сериозно събитие и други, лежащи на стара слава. Като разглеждам репортажите им, имам чувството че са щракали като последния турист, без даже да гледат през визьора (сега да не ме апострофирате, понякога такава техника на снимане наистина е нужна). Снимките им ме обезсърчават повече от най-смотаните снимки в Представяне. Тези фотографи обикновено нямат собствен стил и правят опити за копиране на другите, но резултатът е скучни кадри. Също така, няма да е лошо да пооправят малко снимките си в цветово и контрастно отношение. Някои явно са в другата крайност - никакъв Фотошоп. Да, ама не е красиво.
Какво мислите?
|
|