Автор: borissov
Дата: 17-05-09 22:21
Тъъъй... Значи, милите хорица от Сони Италия решиха да ми харижат една алфа 900 и няколко обектива, за да споделя (предполага се) позитивни впечатления с аудиторията. Бидейки сравнително безразличен към техническата страна на фотографията, натискането на копчета и меренето на пиксели, нямам абсолютно никакво намерение да правя ревюта и подобни, само ще споделя няколко бързи наблюдения. Техниката пристигна тази сутрин и следобеда си направих една разходка из центъра да поснимам малко улична фотография и да видя за какво точно иде реч.
Пратиха ми следните нещица: @900+грип, 16-35/2.8 , 24-70/2.8 и 70-200/2.8. Другата седмица ще получа и 35/1.4, 85/1.4 и 100 макро, че нямаха налични.
Първо впечатление: Канон и Никон имат какво да научат от Сони по отношение на опаковката и аксесоарите. И трите обектива пристигат с ултра-шикозен черен кожен калъф, като този на 70-200 си е направо произведение на изкуството, страшно пипната работа. Нищо общо с утрепаните кесийки, в които ми пристигнаха канонските Л-стъкла. Сенниците са си нормални, този на 70-200 има дупка за въртене на пола филтър - хитро. Тялото идва с бонус инфрачервено дистанционно.
Дизайнът е ръбат и ретро, love it or hate it - на мен лично ми харесва.
Двете по-къси вариота са брандирани Цайс, и качеството на изработката ми се струва по-високо от на 70-200 (брандиран Сони) и канонските Л-ки, страшно солидно.
Тялото + грип стои удобно в ръката, менютата и копчелъкът са много интуитивни, нямах никакви проблеми с напасването. Интерфейсът - ОК. Автофокусът и с трите обектива ми се струва общо взето същият като на 5дм2, който използвам по принцип - не съм снимал бързо шаващи неща на тъмно, за да дам повече инфо. Струва ми се, че пише файловете по-бавно от 5дм2 - на няколко пъти след серия от 3-4 кадъра, при разглеждането после ми излизаше надпис, че апаратът е зает блабла - нищо подобно не ми се е случвало с Канона. След 2-3 секунди всичко си работи.
За първи път използвам тяло със стабилизация - жестоко, всичките обективи ти стават IS. Още не съм разгледал картинките, та не знам колко е ефективна, но си снимах на 200мм на 1/25 от ръка, да видим какво ще излезе.
Повече наблюдения - по-натам :)
|
|