Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Видеокамери Hi8 vs miniDV
Автор: PieroBG   
Дата:   05-05-09 15:12

Колеги, някой има ли впечатления от Hi8 видео формат? От 3 г имам мини DV камера Samsung VP-D97, 1.3 мп. Обектива и добре рисува и прави добра картина. Купих я след като ми откраднаха един Panasonic 3CCD GS 75. Не ми се даваха много пари, а и след много сравнения с малките модели на Панасоник везните натежаха към Самсунга. Сравнявайки я с откраднатата камера прави малка разлика в колорита. Все пак не е 3CCD. Преди няколко дни ми попадна една камера на Sony Hi8 и останах учуден от факта, че може би прави по-добро или същото изображение като цифровата.

Отговори на това съобщение
 Re: Видеокамери Hi8 vs miniDV
Автор: ffwd   
Дата:   05-05-09 15:27

За Digital 8 може би иде реч? Това е 25 MBit DV поток върху Hi8 носител, в общи линии.

Дата:   05-05-09 15:32

Сега прочетох целия пост. Напълно нормално е висок клас Hi8 камера да бие битова mini-DV. А ранните Samsung miniDV бяха недоразумение, много далеч от която и да е нормална камера. Имам 15 годишни материали на S-VHS, които си остават класа нагоре от съвременно битово miniDV.

Автор: victorcito1978   
Дата:   05-05-09 15:37

да, ама ХАй8 така и не се наложи като стандарт, касети се намират трудно а още по-трудно професионални модели камери. аз лично не съм виждал такава ...

Автор: PieroBG   
Дата:   05-05-09 15:50

Самсунга на фона на масовите DV камери е по-вече от добре. Учуди ме Hi8 камерата. И оптиката и е по-добра! Комплектована е с макро и теле конвертори.

Автор: cameraman   
Дата:   05-05-09 16:20

Според мен разликите и приликите идват от това, че сравняваш със Сони, дори от вече мъртво поколение.... Тази фирма вече повече от 30 години се държи на хребета на Видеовълната.... Не че не допуснаха грешки-Бетамакс , Хи-8 и Дигитал хи-8.... Те бяха част от еволюцията.... От друга страна заедно с Ампекс наложиха формата Бетакам..., доразвит по-късно в Диджитал бета,,, Тяхната професионална система Дивикам се оказа комай по-удачна от системата на Панасоник-Филипс Дивиси про.... В любителския клас и най елементарната свирка/камерка/ на Сони дава по-хубава картинка от конкурентите...Дори хендикамките Панасоник дето са с по 3ССД-та и имат тройна цена не могат да се сравняват в резултатите... Масово кореспондентите на големите телевизии извън столицата снимат със сватбарски Сонита от средния полупрофесионален клас...

Публикацията е редактирана (05-05-09 16:22)

Дата:   05-05-09 23:51

cameraman [smile] [smilie24]

Автор: novi4ok   
Дата:   06-05-09 02:12

cameraman , прав си. Само че се чудя защо "глупаците" от EBU сертифицираха като минимален бродкастинг праг DVCpro, вместо толкова "хубавия" DVCam? [cool]. "...не могат да се сравняват резултатите..."? Това, че в БГ масово се снима на формат, който принципно е отпаднал от списъка на бродкастинг-а и после се конвертира в този, който е сертифициран, за да бъде излъчено, далеч не означава, че първият е по-добър. Това е просто отражение на славата на бранда - ДиджиБета наистина е професионален формат (със всичките му сертификати и салтанати), но това не прави всеки продукт на Сони автоматично "върхът". Стига с тези легенди и робуване на марки. Малко става като Nikon vs. Canon. Аз работя и с двата формата всеки ден и трябва да ти кажа, че колкото са наистина върха във високия клас, толкова по-смотана система от полупрофесионалната на Сони няма. А за DVCam касетофоните да не говорим - в момента псувам един и ми иде да изхвърля и четирите, които са ми пред очите. Ама шефовете това са купили. Щото е по-евтинко, а не защото е по-хубаво.

Автор: charger   
Дата:   06-05-09 13:16

novi4ok
понеже много ги разбираш нещата,я сподели,защо в БНТ след като минаха на гига професионалния формат DVCPro 25 и 50,отново се връщат към по смотани Сони формати?А дали знаеш,че DVCPro 25 и DVCam са с еднакъв битрейт?За 50 серията няма да говоря,тя е друго недоразумение.

Автор: Pink_Kong   
Дата:   06-05-09 13:39

charger[smilie24]
Не бива да се търси логика в политиката на закупуване на техника в БНТ. [beer]

DVCpro 25 и DVcam са предназначени за снимане на новини.Тук избираш главно между Sony и останалите.
Имам прякo впечатление от нечовешката издръжливост на DVcam на Sony - 10 години нечовешка експлоатация, никаква поддръжка и са все още надеждни.Става въпрос за DSR 500.
Що се отнася до Sony hi8, имам впечатления от ранните модели.Много издръжлива камера, в Нова телевизия се снимаха новини и сутрешен блок репортажи доста години с тях.Големи проблеми имаха с големите контрасти и разбира се скапаната тогава оптика, която им слагаха.Широките им лещи бяха голям боклук.
Не забравяй, че hi8 все пак не е цифров формат, това е аналогът на SVHS-а.
При тези формати проблемите с дроповете са доста сериозни, да не говорим, че ще имаш нужда от качествен кепчър за дигитализирането, който струва пари.

Автор: novi4ok   
Дата:   06-05-09 15:22

Пинк, какво общо има политиката на БНТ? Те просто спазват закона, според който не можеш да работиш и излъчваш в DVCam. Не БНТ е поискала подобно правило - тях ги определя СЕМ съобразно правилата на EBU. Колкото до нечовекшката издържливост - тя важи и за Панасоник в професионалния клас. Няма да се замеряме с примери, всеки си има наблюдения.

Charger, обикновеното, битово miniDV е със същия битрейт (25mb/s), да не би и то да е професионално? Приятелю, ясно е колко си в час, щом в едно изречение можеш да изплещиш наведнъж няколко глупости. Първо - не битрейта определя дали формата е бродкастинг или не. Да си чувал за честота на дискретизация? А за ширина на честотната пътека? И знаеш ли въобще каква е разликата между тези формати? А за ширина на записващата пътечка и как тя влияе на качеството? Карай, явно не си. Второ - кой ти е пуснал тази муха, че БНТ се отказват от DVCpro и го сменят с някой от Сони форматите? Това може да се случи само в сънищата на UVT, но няма да ги огрее в обозримо бъдеще. Да, опитваха се да си пробутат поредното недоразумение - XDCam, но ако има поне един в тази телевизия, който да разбира от технологии, едва ли ще се похарчат милиони за поредния "betamax".

[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »