Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Olympus 14mm f2.0 и....
Автор: magnifico   
Дата:   03-05-09 14:18

Малко слухове, твърде вероятно да са истина [smilie6]
Ето сайта - http://43rumors.com/category/olympusrumors/

We all knew it. Olympus needs more four thirds prime lenses. Possible fast prime lenses! And it seems Olympus now will do something, and it looks like it will be something BIG!

1) Olympus plans to release four lenses for the classic four thirds mount (not micro).

2) One is the 100 macro which has been on Olympus official roadmap since time (olympus lens list .pdf). The roadmap says the 100macro should be released after 2009 but this is probably not true! It could be released this year.

3) Then we will see the 14mm (probably with 2.0 aperture).

4) We have no information over the other two lens. The other two lenses could be faster but we are not certain over it.

In total three sources (two trusted and one new) confirmed that Olympus is working on the release of more prime lenses . The new source (in which we trust) added the information over the 14mm lens.

We don’t know when the lens will be released because there is the “small thing” with the micro four thirds camera event. So it will probably some time after the release of that camera. And we don’t know if they will anounce it all together. Of course we will keep you updated and we hope to have more infos soon.

I hope you will enjoy this rumor.

P.S.: Join the “one day one photo” action!

P.S.2: We recently added a donator wall on the right sidebat. You can donate what you want and add if you like add your message!

На кратко, 4 нови стъкла. 100мм макро, както е отбелязано в схемата с обективи на Оли + 14мм на бленда 2/това от нов източник/ + два нови прайма, за които още не се знае конкретна информация, но източниците са надеждни... и това за 2009г., най-вероятно след пускането на микро 4/3 на пазара
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Olympus 14mm f2.0 и....
Автор: dau   
Дата:   03-05-09 14:26

ами крайно време е още...

аз 25/1.2 откога го чакам...

много блеят и не се възползват от предимствата на системата си освен 14-35 и 35-100...

Автор: pstoev   
Дата:   03-05-09 14:49

добре звучи,но се съмнявам да са за по-малко от 800$.....:)

Автор: tvk75   
Дата:   03-05-09 16:04

мда, и аз четох за това

Дата:   03-05-09 16:20

какъв е тоя AF imager ? дето работел само с Е-30 и 620

Автор: snooper   
Дата:   03-05-09 16:45

Липсата на 12мм на 3,5 или 4 ме възпира все още от едно Е420 за камера за изкачвания, където комплект като този би бил манна небесна (и лека)... [smilie2]

Автор: magnifico   
Дата:   03-05-09 16:51

Ами активизирали са се явно. Първо ще изкарат тела, както и в момента правят и следва с обективите да се захванат, защото в този сегмент /твърди и светлосилни/ нямат нищо, освен 50мм ф2, 25мм ф2.8, 35мм ф3.5, 30 ф1.4 на сигма и една 25-ца от пана.

Еквиваленти на 20, 35 и 50мм със светлосила повече от 2 и на приемливи цени мисля, че ще е голям напредък. И при това стабилизирани [smilie21] ...
[shtrak]

Публикацията е редактирана (03-05-09 16:51)

Дата:   03-05-09 16:51

е хубаво,ама има 8 фиш и 9-18

Re:
Дата:   03-05-09 18:58

снупър има 7-14, който къса нерви [smilie24]

Дата:   03-05-09 19:01

Дау, за какво ми е нещо толкова обемно и тежко? Има Канон и Никон за вършене на работа с добри тела и обективи. На система като тази бих погледнал за случаи, че които всеки спестен грам е бързина/запазване на силите.

Е420 + палачинка 25 + палачинка 12, ако направят. Така бих ги харесал нещата в джоба на шурмовото яке [smilie24]

Re:
Дата:   03-05-09 22:02

Снупър, че е по-голямо е ясно, ама Е-30+7-14 е по-малък от канонските и Никонските си аналози, знаеш го това :)

Дата:   03-05-09 23:19

Дау, все се чудя защо само си бъбриш по форуми - мисля за 3 поста стана ясно, че говоря за събиране на система, която е ОСЕЗАЕМО по-малка и лека от тези, с които работя обикновено.

Автор: nodoubt   
Дата:   03-05-09 23:31

магнифисънт , никон много ти тича на очите [smilie8]

Re:
Дата:   04-05-09 00:11

Снупър разсъждавам си, къде е проблема... то по твоята логика Sigma DP1 е перфектна нямаш нужда от Олито изобщо...

Дата:   04-05-09 00:21

Имам някакво чувство, че имам идея от какво имам нужда [smilie8] Как можеш да коментираш камера за даден тип кадри, които не снимаш редовно [smilie11]

Сигмата е бавна и бъгава, остави ревютата в нета.

Досега имах гости с Е420 - само да имаха 12 мм палачинка... ех [shtrak]

Re:
Дата:   04-05-09 00:26

Снупър сигурно имаш идея, само не знам за какво се нервиш...

иначе Оли с една палачинка 12мм наистина ще е чудесно... ама няма пусто... а и на тези мм не знам дали могат да направят компактна палачинка...

а за пейзажи не знаех че ти трябва бързо, Сигмата си е чудесна, ако имам пари ще отнеса една...

Дата:   04-05-09 01:15

Какви пейзажи [smile] По време на едно изкачване често се снимат хора, едни бързи такива... удрят с пикелите, катерят, въжета се теглят-мятат... А ти трябва да катериш и снимаш/мъкнеш. Изобщо - всместо форуми вземи прочети малко от Галън Роуел например и ще си прекарал едно смислено време.

Не се нервя, а отбелязвам, че тема за каквато и да било техника винаги бива отбелязвана от теб или pd - често без това да са най-адекватните включвания, ей така да се намираме на приказка... А тия теми ги четат и хора, дето имат лошия късмет да учат от днешните форуми, малко трябва да се внимава какво се пише значи, ай лека [shtrak]

Автор: GM   
Дата:   04-05-09 21:49

pd все още не е налазил темата.....[smilie8]

Публикацията е редактирана (04-05-09 22:59)

Re:
Дата:   07-05-09 13:44

Снупур отначало казваш 12мм за системата после нещо съвсем друго... не мога да знам какво ти е в главата, аз мислих че за пейзажи говорим, можеше да кажеш какво имаш предвид още 1-ия си отговор и да се разберем, и айде моля те да не сравняваш с педито...

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   07-05-09 13:53

Межди другото , сега правя сайт със специализиран Оли- форум!Ако някому липсва свобода на изказването без разни паразити - да заповяда.Като стане готов , ще дам линк!

Дата:   07-05-09 14:20

Ох, пак сме неразбрали - още в първия пост съм си писал "едно Е420 за камера за изкачвания" - какво толкова неразбираемо има, че да го уточняваме в 100 мененя.

И, да, смятам, че налазвате по сходен начин темите за каквато и да била техника и по-лошо - различни жанрове във фотографията.

Re:
Дата:   07-05-09 14:27

ок, аз не съм разбрал за което се извинявам...

иначе на Оли с няколко палачинки и аз съм фен [smilie24]

Автор: riddick   
Дата:   07-05-09 15:00

За Оли принципно [smilie24]

Само че Е420 за мен е много орязано тяло. Пробвах го със 25/2.8 и по-скоро се развих да го купувам. А точно компактната комбинация ме привлече[smilie2] Няколко от направените компромиси в тялото успяха да ме откажат. Ще чакам да видя новото поколение какво ще предложи[cool]

Автор: cicomanco   
Дата:   07-05-09 15:02

Ами следващото е 620....едно малко Е-30![smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »