Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 подходящ статив за макро
Автор: ErotilA   
Дата:   24-04-09 19:30

Искам да ми препоръчате статив ще снимам макро! Поне 185Н и да е стабилен да не се клати от вятъра като минават автомобилите по магистралата. Предпочитам да е бял за да не се нагрява от слънцето и евентуално да е с колелца за да го местя по лесно.
виждал съм има едно балонче което се мести на главата ако може да е по голямо за да го настройвом по лесно север-юг.

Въпреки вътрешния свят в който всеки живее защо никой не представя реално светът 1:1 в който всички ние живеем!

Отговори на това съобщение
 Re: подходящ статив за макро
Автор: Davidoff   
Дата:   24-04-09 19:57

Север-Юг? Балончето е либела, не компас. Колелца и стабилност не ми се връзват, особено при вятър и/или на неравен терен.

Автор: GenaDP   
Дата:   24-04-09 19:59

Май един кран ще ти свърши идеална работа... Само трябва да се пребоядиса... [smilie18]

Дата:   24-04-09 20:47

Сега разбрах, че да си взема модел съ мотор на главата че да можело да правя панорамни снимки. Само дето много ядял батерии.

Автор: Davidoff   
Дата:   24-04-09 20:50

Абе хем си знаех, че пробутваш петъчна вечерна ама пак ти се вързах [smilie18]

Автор: tahamoto   
Дата:   24-04-09 20:51

Панорамно макро, много добра идея!!! :)

Автор: charlyb   
Дата:   24-04-09 20:54

И аз се вързах - понечих да го питам за макрото на магистралата.
Не за друго, ами се зачудих откъде магистрали. После разбрах - с макро може и да се видят...

Автор: То   
Дата:   24-04-09 21:06

Аз имам подобен статив ама е мръсно бял на цвят. Балончето му е голямо има лостова система за ръчно управление, Допълнително му е слаган мотор от ролков магнетофон юпитер и дистанционно управление за телевизор Велико Търново. Има и едно колело от ръчна количка. Проблема с батериите е решен чрез замянанта им с агрегат с бензинов двигател 1 киловат.

Дата:   24-04-09 21:17

Не може с бензинов ДВГ ще разтроим летящите модели. А и свещта може да коксира. Абе важното е балончето да показва север и да се вижда юг за да не ни излъже луната, че докато настроим фокуса може слънцето да си е легнало вече!
Сега сериозно, Защо като на някой приятел с когото сте яли кИбаБчета и сте си мерили сенниците не му напишете, че нещо не е направено както трябва в снимката му, че да си направи анализ и после да твори както трябва.
Когато някой без точки не направи хубава снимка бил левак и не можел да снима. А като някой си сложи чорапа не там където трябва било творческо решение!?

Дата:   24-04-09 21:29

Съвместното ядене на кебапчета донякъде може да смекчи критиката, за съжаление. Но пък за непознат човек е трудно да предскажеш как би реагирал на една градивна критика, което пак ни води до изходната точка...
Или добро, или нищо, като за мъртвите! По-добре нищо незначещи усмивки или плюсове, отколкото критика.
Никой от нас не е идеален, както и целият свят, който ни заобикаля.

Имаш хубави снимки, между другото.

Дата:   24-04-09 21:36

"Имаш хубави снимки, между другото."

Нямам си имам много малко, няма кой да ме снима.[smilie18]

Дата:   24-04-09 21:40

Авторите с чорапите ползват дистанционно [beer]

Автор: chados   
Дата:   24-04-09 22:00

Абе Кво го бъзикате човека....с дистанционни от телеви-ЗОР-и...колела от колички.....и тъ нъ....дайте му един сайт и да си избира....аз ползвал ето такъв ЦЪК
Става за и за макро и за не макро и за панорамки и непанорамки.....Става и за магистрала....
може и да си избереш и нещо по леко де.... ама има за по сирозна футуграфиа......[smile]

Аааа и може да си го поръчаш къвто цвет искаш....

Дата:   24-04-09 22:08

Да, виждал съм такъв на живо, много е стабилен. Дори многократно превишава изискванията от 185H. Определено е най-добрият избор за професионалиста.

Само за магистрала не става, обаче. Там има изисквания за развивана минимална скорост.

Дата:   24-04-09 22:23

Ихаааа , LTM 11200-9.1 е перфектен , Жалко че е за професионалисти.

Автор: chados   
Дата:   25-04-09 01:08

tahamoto: :) Е... то ако се стигне до снимане на магистрала те ще го пуснат.... [smilie3]

Дата:   25-04-09 15:56

На магистграла като сте трябва да ви се виждат ръцете иначе много сълфетки ще отидат.
За това панорамни снимки, в макро режим, на движещи се обекти с не стабилен статив и батерии за главата, които не са в грип ще развали удоволствието от направата на шедьовъра.

Дата:   25-04-09 16:48

Направата на шедьоври крие и рискове. Особено трябва да се внимава грипът да не е H5N1, което е напълно възможно при работа на открито. Като предпазна мярка може да се използва противогаз. Тук вече идват сериозните проблеми за решаване: намален зрителен ъгъл и силно затруднен достъп до обекта за снимане, поради невъзможност за достатъчно приближаване на окото до визьора. За целта техника с Live View върши добра работа.

Дата:   25-04-09 18:32

Това хитро дори и модела да не е доволен от стореното от фотографа и започне да плюе , така споменатото защитно облекло ще облекчи и без това нетърпимите фотографски болки!
Без значение в кой форум се плюе по фотографчето!
Хора снимайте, не си бъркайте в .ащите!

Дата:   25-04-09 18:59

http://farm1.static.flickr.com/41/94345819_1a4e45291e.jpg

Дата:   25-04-09 19:03

http://farm4.static.flickr.com/3209/3292418431_a3a3129ccb.jpg

А този модел дали е подходящ за макро?

На магистрала...

Дата:   25-04-09 19:18

Хм, защо да не е подходящ. :)

Дата:   25-04-09 19:53

лелеее толкова много противогази и ни една снимка на Тодорински![smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »