Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля, препоръчайте ми добър 50мм обектив на М42 около 100лв.
Автор: ferdy1   
Дата:   25-04-09 10:14

[beer] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Моля, препоръчайте ми добър 50мм обектив на М42 около 100лв.
Автор: ivan.draganov   
Дата:   25-04-09 10:15

Хелиос 44М-4 ,за много по - малко от 100 лв.. [smilie3]

Автор: Canon   
Дата:   25-04-09 10:45

Панколар, но цената му не я знам

Автор: mbs   
Дата:   25-04-09 11:35

Бих ти препоръчал Asahi Optical Co. SMC Takumar 1:1.4 50mm. Едно от най-добрите решения. Използвам такъв и мога да кажа само добри думи. Цената на която се намира обаче е по-висока. Ще кажа добра дума също и за Хелиос 44M-4 1:2 58mm. Ползвам го по-рядко в сравнение със СМЦ Такумара, но за цената си в БГ (20-40 лв) си е [smilie24]

На цена около 100-140 лв в базара съм виждал Super-Takumar 1:1.4 50mm, но нямам директни впечатления от него. Завчера се продаде един такъв.

Виж и този линк:
http://www.pbase.com/carpents/nls

Автор: cicomanco   
Дата:   25-04-09 12:30

Имаше в базара един Porst -50/1,4.

Автор: Baltic   
Дата:   25-04-09 12:53

@ cicomanco [smilie24]
@ ferdy 1 Влез в секцията на базара и потърси този Porst!
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=46&i=75327&t=72449&phorum_uriauth=#reply_75327
Държал съм го този обектив във ръцете си и мога да кажа че механично и козметично е много добре. Пръстените и гривните му се движат гладко и стегнато, а за това какви снимки прави можеш да попиташ собственика му Боби - коректен човек е, имам честта да се познавам с него [smile]
[shtrak]

Автор: t.marev   
Дата:   25-04-09 13:46

Аз пък ще препоръчам на човека да си купи всичко друго, но не и Хелиос 44! Каква е тая мания по този обектив, не мога да разбера![smilie8] Вярно, че името му звучи внушително, но възможностите му са повече от скромни. Мек, със всички възможни аберации,които личат нетърпимо при цветно изображение, тежък, груб....не дай си Боже да му светне нещо насреща, картинката воалира, изобщо трагедия! [smilie23] По-старите фотографи, от Зенитаджийската епоха, помнат, че като си купехме Зенит, първата работа беше да се отървем от Хелиоса![smile]
Предвид ограниченото му приложение, ако има човек 40-50 обектива, може де си вземе и този. Който и пентаконски обектив да предпочетеш /като по-лесно намираеми/ или каквото друго намериш с тези показатели, ще е в пъти по-добро!

Автор: Тед   
Дата:   25-04-09 14:07

Pentacon 50 mm 1.8 - 20-30 lv.

Автор: stin052   
Дата:   25-04-09 14:12

ако си с никон то киев на 2.0.изклю4ително остър с мн.приятен рисунък
пентакон на 1.8 също е ок

Автор: valjo   
Дата:   25-04-09 14:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: BirdOfPray   
Дата:   25-04-09 14:45

Pentacon МС 50 mm 1.8 - [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   25-04-09 15:21

Зависи за какво си търсиш обектив.
За пейзаж Тесара е отличен.
За макро и репродукция - Индустар 61Л-З.
За тъмно и бокета - Такумар на 1.4, възможно най-скъпия.
За всекидневно непретенциозно снимане - Пентакона.

Автор: El_Fuego   
Дата:   25-04-09 19:41

Унверсален и качествен - MC Pancolar auto 1.8/50 Carl Zeiss Jena. Повече от 100 лв. е срамота да му искат, щото се намира сравнително лесно и често.

Автор: exo99   
Дата:   26-04-09 01:46

PENTACON auto 1.8/50 Multi coating

- Цена 39 лева

Обективът е в отлично състояние, с минимални следи от употреба по корпуса.
Намира се в София, пращам и с Еконт.
При интерес - ЛС или 0885 357719.

Дата:   26-04-09 01:59

Имам и чудесен Тесар за 35 лева [smile]

Автор: d_ave   
Дата:   26-04-09 02:26

Абе вие го обърнахте на бит пазар, по-добре препоръчайте на човека какво да си вземе, вместо да си предлагате обективите.
Тъй като имам някоилко 50/55мм обектива и бая поснимах с тях, ще споделя конкретни неща:
Super Takumar 1.4/50 - имах първата версия, която не е SMC, снимал съм и със SMC версията, мога да кажа само хубави неща за него, НО цялата такумар мания ми е малко странна, защото обектива не е чак толкова остър, поне не толкова колкото е Mamiya 55/1.4. Сега очаквам да бъда нападнат и разкъсан, но според мен Мамия-та е супер подценяван обектив по отношение на острота. вярно, не притежава супер-хипер-мега-ненормалното покритие на SMC такумар-ите, но определено широко отворен е по-остър. Ако успееш да намериш, това е което ти препоръчвам. за цената не знам дали ще се вместиш в 100 лева, моя го взех за повече, но и такумарите вървят горе-долу толкова.
друго, което ти препоръчвам е вече споменатия Пентакон, който също предлага добра острота и е наистина евтин в сравнение с това, което получаваш. за малко повече пари можеш да вземеш и Яшика 1.7/50, която докарва едно от най-хубавите боке-та. Единствено трябва да гледаш дали е пожълтял, защото Яшиката, както и такумарите, има елементи, произведени със слабо радиоактивния елемент Ториум, които с времето добиват жълт оттенък в следствие на разпад-а. Ако снимаш с дигитално тяло, а не на филм, пожълтяването не трябва да те притеснява, защото белия баланс компенсира лекия жълт оттенък, който иначе се получава на филм ако снимаш с тези обектив.
Друг обектив, който много силно препоръчвам е алуминиевия вариант на Тесар-а 2.8/50. Имах и по-новият, черен вариант, и двата обектива са доста различни. По-новият, черният, докарва по-голям контраст, но е и по-мек от по-стария, алуминиевия. Също така алуминиевият е с полу-автоматична бленда с 12 елемента, която докарва наистина много приятно боке.
Хелиос-а и аз не го долюбвам, за него бих казал, че има доста характерно боке, но определено е доста мек. предвид цената му ако бях на твое място бих го взел колкото за проба и след това бих го продал ако не ми хареса.
надявам се съм бил полезен, всичко казано е лично мнение базирано на снимане с въпросните обективи. според мен най-удачно е ако имаш достатъчно време и ти се занимава, вземи няколко 50мм обектива, все пак цената им е доста малка, поснимай с всички и остави този, който най-много ти допада, а другото продай. в крайна сметка няма два обектива, докарващи абсолютно идентична снимка и това, което ми харесва на мен, на теб може да не ти допадне въобще.

Дата:   26-04-09 02:30

[smile] [smilie24]

Добре казано !!!

Автор: gensko   
Дата:   26-04-09 02:48

Моля кажете нещо и за Юпитер 9 85/2

Автор: d_ave   
Дата:   26-04-09 02:51

Аз освен, че е руско копие на Зонар 85/2 и че по думите на други хора е много добър обектив нищо не мога да кажа. а, освен едно - ще ми се да се докопам до един да поснимам с него:)))

Re:
Автор: gensko   
Дата:   26-04-09 02:55

Някъде бях чел , че бил добър за портрети ???[smilie11]

Автор: bluewater   
Дата:   26-04-09 14:03

Според мен за ръчен фокус трябва да се има в предвид, че фокусирането на 1/1.4 е изключително трудно освен ако не снимаш абсолютно неподвижен обект от статив. Така, че не гледай много кой колко е остър на 1/1.4.. ;)

Автор: ferdy1   
Дата:   26-04-09 19:38

Благодаря на всички. Спрях се на Pentacon МС 50 mm 1.8 - засега ме устройва. [beer]

Автор: Георги   
Дата:   26-04-09 20:37

аз бих заложил на панколарчето [smilie24]

а от евтините на такумар 55/1.8

Автор: Prakticar   
Дата:   26-04-09 21:52

Добре си решил.
Пентакона е добър обектив.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »