Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Технически въпрос за Compact Flash
Автор: Amigo   
Дата:   24-04-09 10:19

Извинявам се за невежествения въпрос, но каква е разликата между CF Kingston 133X и SanDisk Extreme III например, щото разликата е повече от двойна, например за 8 ГБ? [smilie8] И двата варианта ли вършат работа или зависи? [smilie8] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Davidoff   
Дата:   24-04-09 10:22

Скоростта.

Re: Технически въпрос за Compact Flash
Дата:   24-04-09 10:26

т.е., ако човек снима по-интензивно - например някакви събития и с по няколко кадъра в сек., за предпочитане е да си купи от икстрийм, така ли [smilie8] а по-бързо ли се прехвърлят чрез четец за карти и във фотобанка [smilie11] [smilie6]

Автор: d_ave   
Дата:   24-04-09 10:33

скоростта на запис при снимане зависи и от апарата, а скоростта при трансфер - освен от картата и от четеца:) картата е само една от страните, но да, по-хубаво е да е по-бърза

Re:
Автор: danbi   
Дата:   24-04-09 10:35

питаш, защо разликата в цената е голяма?

Re:
Дата:   24-04-09 10:59

danbi написа:

> питаш, защо разликата в цената е голяма?

ами да, дали качествата си заслужават парите [smilie8] [smile]

Дата:   24-04-09 11:06

за съжаление, еднозначен отговор не може да се даде, освен "при SanDisk си плащаш за името".

Напоследък и 'реномираните' и 'другите' производители продават общо взето най-различни неща под едно и също име/етикет. Дори SanDisk на няколко пъти спениха спецификацията на Extreme III картите си.

В този ред на мисли, ако скороста на работа на по-евтината карта те устройва и след няколко теста не се държи 'странно' -- вземай я и си я ползвай с кеф.

Времената, когато производителите експериментираха и не бяха съвсем наясно с формата са попреминали. Сега всички ползват контролери и чипове от 2-3 производителя....

Имам дългогодишни наблюдения над CF продуктите. Ползвал съм какво ли не и имаше период в който 'реномираните' марки са ме издънвали жестоко, докато 'noname' които нямат дори етикет (!) са работили перфектно и продължават да работят... Но със SanDisk никога не съм имал проблеми.

Или с други думи, при скъпата марка си плащаш за застраховката [smilie5]

Автор: amon_amarth   
Дата:   24-04-09 11:25

и за доживотната гаранция ;)

Дата:   24-04-09 11:32

[smilie8] [smilie8] мдааа... имам сега една обикновена 4 ГБ 133Х и като изтрелям няколко кадъра наведнъж и се позадъхва после докато ги запише [smilie8] затова си мисля как се справя икстрийма [smilie3] [smile] [smilie6] [thankyou] [thankyou] щото досега не съм ползвал такива карти и затова нямам идея никаква [smilie25]

Re:
Дата:   24-04-09 11:38

по-добре се справя [smilie5]

първата Extreme III която си купихбеше 20 МБ/сек, сегашните са 30 МБ/сек --- така че гледай да го пише на етикета/кутийката.

На мен ми е по-бърза от Kingston 133x, но пък .. зависи и от камерата -- не знам на D80 дали разликата ще е осезаема.

Re:
Дата:   24-04-09 11:48

danbi написа:

> по-добре се справя [smilie5]
>
> първата Extreme III която си купихбеше 20 МБ/сек, сегашните са
> 30 МБ/сек --- така че гледай да го пише на етикета/кутийката.
>
> На мен ми е по-бърза от Kingston 133x, но пък .. зависи и от
> камерата -- не знам на D80 дали разликата ще е осезаема.

D80 е със SD, става дума за Д700 [smilie5] [smilie5] [smilie8] та именно това пише на на CF Sandisk - 30 MB/s [smilie8]

Автор: didesignbg   
Дата:   24-04-09 11:55

ми ха честито[beer]

Автор: mike74   
Дата:   24-04-09 11:56

Мигу, зе ли го туй Д700 най-после? [smilie24]

Дата:   24-04-09 11:59

[smilie5] [smilie5] зех го бе, зех го [smilie18] [smilie18] [thankyou] [thankyou] [thankyou] чаках, чаках туй Д400, ама ме фана нервата от чакане, пък и след толкова реклама от navy - как да издържи човек [smilie18] [smilie18] [smilie8] [smilie21] ама сега карти, обективи... [smilie8] [smilie21] [smilie21] [smilie5] [smilie5]

Автор: E-3   
Дата:   24-04-09 12:07

Amigo да почерпиш [beer]

Re:
Дата:   24-04-09 12:13

А, кат' си взел D700, му вземи и SanDisk бре! Даже Extreme IV заслужава туй добиче [smilie18]

И аз си взех няколко Extreme III, а мъкна и едни джоб други.. Накрая, снимам общо взето на една, максимум две карти! [smile]

Доволен ли си?
Аз не мога да се вредя [smilie9] все няма и няма у наше село -- то и аз време да пазаря нямам де....

Автор: docenta   
Дата:   24-04-09 12:29

Аз имам Kingston 8Gb 133X ако искаш можеш да я пробваш и да решиш дали те устройва. Снимам с 40Д и един роу+жпг ги записва за 7сек. прави си сметка колко е бавна. За цената си (30лв.) ме устройва защото не снимам в серия и това не е от значение за мен. А-ДАТА спиди серията са по 35лв и са двойно по бързи.
Успех.

Дата:   24-04-09 14:54

Amigo написа:

> [smilie5] [smilie5] зех го бе, зех го [smilie18] [smilie18]
> [thankyou] [thankyou] [thankyou] чаках, чаках туй Д400, ама ме
> фана нервата от чакане, пък и след толкова реклама от navy -
> как да издържи човек [smilie18] [smilie18] [smilie8] [smilie21]
> ама сега карти, обективи... [smilie8] [smilie21] [smilie21]
> [smilie5] [smilie5]

Ееее, а честито [smilie5] Не издържа викаш [smilie18][smilie24]
Супер машинка, но верно тук вече и обектиФчета ще сменяш май [smilie24]
Иначе за ЦФ картата, аз за Д300 си взех А-Дата х266 (4ГБ) и по принцип би трябвало да прави почти 40МБ/сек. трасфер, ама на практика са около 20 [smilie2] но все пак се ядва, първо бях взел някаква "no name" уж пак х266 но съз зор правеше 5-6МБ/сек. и я върнах.
Та може би след като така или иначе си взел достатъчно скъпа машинка по-добре си вземи и хубава карта, СанДиск Екстрийм IV за да нямаш ядове.
[smilie24] [smilie24]

Дата:   24-04-09 15:27

Мигу, да не забравя - вземи си освен хубава карта и хубав рийдър! Да си знаеш че тия за по 10-20 лв. са пълни дървета [smilie23] докато преточат 4ГБ може не само ще си изпиеш кафето ами и обяд ще дойде направо [smilie5]
Не знам що но с ЦФ картите, са много капризни нешата [smilie2]
Като ползвах СД карти никога не съм имал проблем от към скорост и с най-дървен четец за 10лв. 2ГБ А-дата СД х150 правеше трансфер 20мб/сек [smilie24] сега с ЦФ карта х266 четеца дето съм взел Каньон (големо дрЪво) прави по 7 мб/сек [smilie23] [smilie23]

Re:
Автор: didesignbg   
Дата:   24-04-09 15:38

и преди и сега съм казвал за рийдъра Хама 35 в 1 v3 UDMA

Това му е представянето с обикновена PQI 120x CF

http://photo-zona.net/images/user26893/album3600/large/1215029945_brnb7752_hama.jpg

28 мб скорост на усб не е зле, въобще даже.
цена както го намерите, но около 15 лева[smile]

Публикацията е редактирана (25-04-09 13:49)

Дата:   24-04-09 15:43

а между другото относно трансфера аз да препоръчам още нещо, което направо ме изуми:

http://i12.ebayimg.com/07/i/001/37/88/de56_1.JPG

въпросната джаджа струва около 8 лв, голяма е колкото флашка и е незаменима за разнасяне в торбата, пък била тя и от най-малките - просто мястото, което заема е супер незначително. а, и оснонвното - довечера ще пусна скорост на четене/писане, но на моменти съм забелязал, че изпреварва и хама-та:)

Автор: Kanonir   
Дата:   24-04-09 15:53

didesignbg [smilie24]

тука в магазина ги гледах заедно с един такъв на Transcend - ама одрали са си кожите... пардон чарколяците - кожите различни - един на друг [smilie5] и двата много добри за УСБ2!
Между другото пробвах (и си взех) ЦФ от 300х серията на Transcend - осезаемо по-бързи и в камерата и в огненожичния четец от "Сандиск Екстийм III 30мб/с" и засега работят безпроблемно!

Re:
Дата:   24-04-09 16:01

didesignbg [smilie24]

аз отначало го подцених тоя четец, защото заедно с него си бях купил някакъв на Trust, който се оказа абсолютно дърво (USB 1.1).

Но винаги я има опцията да си ползваш камерата като четец, ако си нямаш или си някъде... [beer]

Дата:   24-04-09 16:06

Глупав въпрос, но тъй като не съм закачал Никон за РС, трябва ли драйвер или бачка като четец? Канон-а иска драйвер:(

Автор: Kanonir   
Дата:   24-04-09 16:10

Но винаги я има опцията да си ползваш камерата като четец, ако си нямаш или си някъде...

Данби, да не ти се налага да стигаш до нея опция - вярно спасява, но хеле с някоя по-големичка карта, брадясването е гарантирано[smilie5]

Публикацията е редактирана (24-04-09 16:11)

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: