Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за мнение за Сони Р1
Автор: djfroggy   
Дата:   23-04-09 22:47

Днес си купих от базара един Сони Р1,чакам утре да ми го пуснат по еконт и събота вече ще снимам с него.До тогава обаче ме интересуват някокко факти около модела:

1.Този обектив дава ли рязкост и детайл на макс бленда,както е при разни други класови сапунерки,или иска типичното затваряне до бленда 5,6-8 да кажем?

2.Колко "бавно" е записването върху картата? Някъде пишеше,че се чакало поне 2-3секунди дори в джепег?

3.Колко близо мога да снимам в режим "макро"? Къде е "най-макро"-на дългия или на късия край на обектива?

4.Като цяло този обектив доколко е "Карл Зайс"? Сравним ли е по качество да кажем с Цайс 16-80/3,5-4,5/

5.Има ли проблеми този апарат с фронт/бек фокус като повечето гадни Алфи на Сони?

Благодаря много на отзовалите се.

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за мнение за Сони Р1
Автор: apollo   
Дата:   23-04-09 22:52

Това е легендарен апарат бе човече взе го на добра цена радвай се [smilie24] [shtrak] [beer]

Автор: miton   
Дата:   23-04-09 22:53

късно е,.... по рано се пита, ай да ти е честит[smilie24]

Публикацията е редактирана (23-04-09 22:54)

Автор: teoget   
Дата:   23-04-09 23:04

Страхотен фотоапарат.За съжаление никъде вече не се намира.И аз исках да си купя такъв.

Автор: Rosencho   
Дата:   23-04-09 23:06

Взимай [smilie5] [smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: teoget   
Дата:   23-04-09 23:06

Погледни как снима само;
http://www.photo-cult.com/album.php?period=all&cam=2004&ord=votes

Дата:   23-04-09 23:07

Споко, базара ще се напълни с такива.

Дата:   23-04-09 23:08

Виждал съм как снима.Има и ревюта доста,че даже и в нашия фотофорум.Но ме интересуваха наистина точно тези въпроси.

Дата:   23-04-09 23:09

Стига,бе митоне,как ще се напълни базара с такива?[smilie5] Та който го продава все им търси едни такива 1000лева[smilie11]

Дата:   23-04-09 23:16

ами няма как да не се напълни, излизат нови модели и такива като мен дето вместо да снимат кибичат у форума им омръзва и си ги продават от време на време, апарата е добър но вече стар за сегашните разбирания, не очаквай бързина ,фокуса кърти нерви, но за пейзажи и портрети е трепач, наистина записва бавничко,не става за спорт и репортажи, ама за излет е супер- хубава оптика и голяма матрица.

Автор: guciguci   
Дата:   23-04-09 23:18

Може и да си го чел това ревю,но аз да ти го пусна,че много ме кефят ревютата на този.

http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/r1.html

Дата:   23-04-09 23:27

Благодаря на всички,лека нощ.

Автор: siyann   
Дата:   23-04-09 23:36

4.Превъзхожда го, казвам го от личен опит.

5.не

Автор: 1vo   
Дата:   23-04-09 23:46

5. Този апарат няма ли само контраст детект автофокус? Ако е така няма как да има фронт/бекфокус.

Автор: boni   
Дата:   23-04-09 23:52

1. Да, дава висока рязкост и при отворени бленди.
2. В джепег не се чака, освен ако не снимаш в серия. Чака се в РОУ след втория кадър.
3. Макрото не му е силна страна(освен ако не ползваш приставка)
4. Дотолкова е цайс, колкото и останалите, които се правят от Сони - японско производство под контрола на Цайс(но обективът е много добър).
5. Не няма.

Апаратът е хубав за пейзажи особено. За стрийт също става, заради уникалния дисплей. Можеш да снимаш по-незабелязано, дори не си личи, че е отворен дисплея.
За портрети не е особено, защото трудно ще дефокусираш добре задния план - обективът е тъмничък в дългия край.
АФ не е особено бърз и т.н., но все пак е контраст АФ...
Абе камерата е супер за определени цели, за други не особено, но като цяло е интересна машинка.

Автор: itilien   
Дата:   24-04-09 01:32

И автофокуса е бавен и записа на картата в роу е бавен, но силните страни са други, най-вече качествения обектив. Все още му търся заместител, трябва ми нещо още по-малко и с батерия с по-ниско напрежение, но само сигма дп1 отговаря на това условие пък тя има сто и един други кусура и още не се решавам да го продавам.

Публикацията е редактирана (24-04-09 01:34)

Автор: emoxide   
Дата:   24-04-09 01:43

itilien, кога ще заминаваш на път?

Дата:   24-04-09 01:45

постепенно плановете и целите ми се промениха и за момента са - средата на септември към африка :)

Автор: emoxide   
Дата:   24-04-09 01:53

[smilie24]

Автор: Stoychev   
Дата:   24-04-09 02:03

Африка? Южна Америка ще почака ли някоя друга година? [smilie25]

Re:
Дата:   24-04-09 02:06

ще видим, засега ограничението е главно финансово, южна америка излиза бая по-скъпо заради самолети и сериозна екипировка.

Автор: Славов   
Дата:   24-04-09 06:42

Добре дошъл в отбора, машинката е много добра....[smile]

Автор: thomas   
Дата:   24-04-09 07:39

Апаратът ми е любим от близо 2 години. Като удобство за работа поне за мен превъзхожда DSLR-ите. Единственото, което не разбрах, е защо Сони го убиха още в зародиш, та трябваше да си го купя по eBay от някакъв търговец в Уелс.

Дата:   24-04-09 14:30

Защото Сони е ултракомерсиална фирма.Ако бяха продължили серията,следващият трябваше да бъде с матрична стабилизация,голям дисплей и фул хд видео.И тогава кой щеше да вземе комплект Алфа 700+ Цайс 18-80 за 3000лева,че и повече? В добавка с фул хд камерка Сони?

Публикацията е редактирана (24-04-09 14:31)

Автор: thomas   
Дата:   24-04-09 14:50

Е да, и затова оставиха малоумната продуктова линия на ейч-овете, дето не правят снимки, а рисунки, с извинение :-) Имах едно H9 (с кой акъл, ама този 15х zoom ме беше привлякъл) и моментът, в който намерих на кой да го продам, е един от най-щастливите ми, свързани с фотографията :-) Но R1-то скоро ще навърти две дължини на екватора и почти нямам забележки към него.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: