Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Настройка дефокус на Канон 5Д
Автор: finlip   
Дата:   22-04-09 19:33

Искам да изкажа голямата си благодарност на:
1.Пансервиз и лично на Сашо Гюров за прецизно извършената настройка на собствения ми фотоапарат.
Струваше ми половин ден проучване на проблема, около час време за самата манипулация и 34 лв. Резултата е последните три снимки в профила ми.
2.Иван Григоров, коко4, от когото закупих въпросният апарат- без да го изпробвам с обектив, по моя вина.
Иване благодарен съм ти за това, че по един непринуден начин ме сблъска с този проблем (дефокуса беше половин страница от А4) и ми даде възможност да изпробвам способността си да реагирам и действам в подобна ситуация.

Отговори на това съобщение
 Re: Настройка дефокус на Канон 5Д
Автор: hristov2256   
Дата:   22-04-09 21:03

[smilie24]

koko4 -> [smilie18]

Автор: emovla   
Дата:   22-04-09 22:18

Аз пък искам да изкажа най-искреното си отвращение от Пан Сервиз (не знам от кого лично [smilie19]). И са кво? [smilie18]

Публикацията е редактирана (22-04-09 22:18)

Автор: flipbeat   
Дата:   22-04-09 22:43

наистина не мога да разбера как така купуваш апарат без да го пробваш? не че не съм си купувал няколко обектива на "честна дума" от еконт. утре ще е поредната доза адреналин-какво точно ще получа за 300 лв. ама да е пред теб апарата и да не направиш 3-4 кадъра...много ларж. иначе респект!

Автор: ZENTEX   
Дата:   23-04-09 11:59

Я,прословутия стенд вече е заработил,още едно полезно нещо благодарение на световната криза[smilie7]

Автор: ivodam   
Дата:   23-04-09 12:38

Предполагам, че под дефокус имаш предвид някакво разминаване на фокуса, което си имал, фронт или бек. Дефокус не е точната дума. Така или иначе, би ли споделил в какво по-точно се състои настройката?

Автор: chukov   
Дата:   23-04-09 12:40

Зентекс
дали със стенда са оправили проблема или през менюто на апарата [smilie3]

Автор: darksorrow   
Дата:   23-04-09 12:40

chukov, какво меню? [smilie3]

Автор: ilcoin   
Дата:   23-04-09 12:57

ако въртиш достатъчно бързо предната и задната врътка и едновременно с това натискаш спусъка с точно определена честотта (1,2Hz) излиза едно скрито меню - "Focus enable". Даваш "ок" и си готов!

Автор: finlip   
Дата:   23-04-09 13:22

ivodam имаш право става дума за бекфокус, настройката се извършва на стенд, но аз не съм присъствал коментирам само резултата от нея.

Дата:   23-04-09 13:38

Е той щом е бил половин страница А4, може и на око да са го оправили [smilie18]

Автор: chukov   
Дата:   23-04-09 17:56

darksorrow написа:

> chukov, какво меню? [smilie3]

Грешка
бъркам с 5Д марк2

Автор: redgy   
Дата:   23-04-09 22:52

Имах същия проблем със старото си 5Д. Колега ме посъветва да се свържа със същия господин Гюров и да попитам дали извършват услугата в Пан сервиз. Обаждах се около 10 пъти в сервиза, и една блондинка(в последствие видях) ме свързваше с г-н Гюров уж, но си слушах едни мелодийки 2-3 минути докато накрая ми писваше и затварях. Обаждам се пак веднага и сагата продължава - мелодийки ..
Казвам и, дайте ми някакъв мобилен номер на тоя господин, че ми скъсахте нервите с това ваше свързване вече! Не можело! Било личен номер и нямало как да се свържа с него освен през централата им. Накрая се вдигнах от Варна и отидох на място,за да ми пуска пак мелодийките, ама на живо ..
Г-н Гюров си беше там, тъкмо им бяха разбили сервиза апашите и полиция описваше щетите. Естествено, ритъма им на работа беше нарушен. С прочуствени молби, че идвам чак от Варна за да ми оправят бекфокуса на апарата се съгласиха по чудо за да го оправят още същия ден. Платих 34 лева и си тръгнах вечерта с апарата към Варна.
Добре, че с новото 5Д2 вече е коригирана тази опция да си нагласяш бекфокуса както желаеш. [smile]

Автор: OGIMAG   
Дата:   23-04-09 23:53

redgy- то твойто направо сценарий за филм. Ама от американските- с хепи енд. [smile]

Автор: redgy   
Дата:   24-04-09 00:36

Би трябвало тази регулировка на бекфокуса да се извършва безплатно в сервиза на Канон(Пан) както е прието в другите държави. Този дефект е фабричен, и не е в следствие на употреба. Апарата ми беше гаранционен, но за да ми вземат паричките използваха следното оправдание: Понеже в апарата ви е запаметена системна грешка за изхабена батерия, това се е отразило на фокуса. Препоръчаха ми да ползвам батерии само на Канон. Добре, ама аз не съм и ползвал други марки ..
Абе, да не ти се налага да ходиш в сервиза![smilie7]

Автор: IDA   
Дата:   24-04-09 13:53

Това за системната грешка от изхабената батерия, което се отразявало на фокуса, е най-нелепото обяснение, което съм чувал. Тези хора нямат капка благоприличие и заслужават никой да не им стъпи в сервиза!

Автор: asahi   
Дата:   24-04-09 14:13

И те за едната заплаат работят. Не че ги оправдавам.

Автор: hristov2256   
Дата:   24-04-09 17:30

аре бе 34 лева са, да не са 340..

Дата:   24-04-09 18:14

Само дето (предполагам преди да се разбучат доста хора и да се разчуе) взимаха 140 лева за тази операция, защото "сменяха" АФ сензора.

Отделно трябвало да искаш лично шефа на сервиза да ти го оправи??? [smilie23] [smilie23]

Отделно ми потрошиха един обектив...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »