Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Към експертите по фотошоп?
Автор: teoget   
Дата:   22-04-09 14:59

Здравейте приятелчета!Аз съм любител фотограф,което случайно попадна и се впечатли от фотографиите на Rarindra Prakarsa .Давам линк с нейни снимки!Въпросът ми е някой има ли идея как са направени и има ли някъде урок по фотошоп,където да е описана подобна обработка!
http://photo.net/photodb/member-photos?photo_id=8639693

Отговори на това съобщение
 Re: Към експертите по фотошоп?
Автор: sir_sky   
Дата:   22-04-09 16:01

http://photo.net/photodb/member-photos?photo_id=8639693

[smile]

Автор: ejko   
Дата:   22-04-09 16:26

Има хиляди начини да се направи това и не мисля, че ако видиш урок, който да ти покаже как става обработката на един от тези кадри, то този урок ще ти свърши работа на 100% за следващия кадър. А и не забравяй че едно от важните неща е изходния кадър.
Обективно според мен обработките на тази жена не са най-силните който съм виждал, но определено жената разбира от светлина и е използвала това при ретуша на снимките, а това е нещо което не се учи от урок по фотошоп в интернет. Трябва си талант, упражнения постоянство и минимум основни знания по изобразително изкуство...
Успех в начинанието и съжалявам, че не мога да помагна[smilie24]

Автор: Alex-dan   
Дата:   22-04-09 16:37

Абе и мен нещо зелените оФце и синьте коне не ме кефят, знам ли... [smilie25]

Автор: _Tais_   
Дата:   22-04-09 16:43

Първо, не е жена, разменила съм няколко мейла с него. Второ - няма начин да го накараш да ти каже как ги прави нещата, много е потаен :).Целия си чар ползвах, но не би :)
Прати ми няколко линка към техни фото-форуми - има и други фотографи, които се изявяват в същия стил - даже трудно би ги различил от него. Това ме навява на мисълта, че изходните кадри са много близки до това, което виждаме като краен резултат.

Публикацията е редактирана (22-04-09 16:47)

Автор: CyberGene   
Дата:   22-04-09 16:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   22-04-09 17:05

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1006&message=24971754

ето тук един се е пробвал да го разшифрова, но е далеч от творенията на Рариндра.

И Джедзер пуска светещи мъгли и лъчи, но чувствително се различава от школата на индонезийците...

Автор: CyberGene   
Дата:   22-04-09 17:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: Davidoff   
Дата:   22-04-09 17:13

Light - Science and Magic [smilie3]

Автор: mujimasa   
Дата:   22-04-09 17:30

За да разбереш как ги прави нещата е добре да знаеш малко повечко за автора.А и къде ги е снимал кадрите.В неговите творби фотошопа е ползван за други цели.Един бонус от мен - за да направиш добра обработка е нужно да имаш добър материал!Дерзай!

Дата:   22-04-09 17:34

Благодаря, би ми се искало да е така, но не е - все още му разглеждам портфолиото с отворена уста :)
На мен ми е абсолютен фаворит, и аз бях пускала тема за него.
Обожавам светлината в кадрите му, как я постига - и за мен все още си е тайна, въпреки, че в шопа малко такива са ми останали...

Автор: 4i4obenjy   
Дата:   22-04-09 17:59

Това фотография ли е, щото по ми бие на креватна живопис. Както и да е... Кичът е непобедим!

Дата:   22-04-09 18:16

http://www.bulphoto.com/image.php?img=63952

http://www.bulphoto.com/image.php?img=63953

http://www.bulphoto.com/image.php?img=63954

А това какво е? [smilie7]

Автор: pr0peller   
Дата:   22-04-09 18:21

I az tova shtqh da pitam, no reshih che kat ne moga da snimam nema se obajdam ....[smilie18][smilie18] [smilie18]

[beer] [beer] [shtrak] [smilie18]

Автор: 4i4obenjy   
Дата:   22-04-09 18:22

Същото, скъпа ми _Tais_ кичът е чалгата се продават най-добре [smilie18]

Дата:   22-04-09 18:25

И на коя позиция си точно? [smilie25]

Дата:   22-04-09 18:36

Е хайде да не се караме сега.За мен човекът е както уникален фотограф(иначе тези кадри няма от къде да доидат) и уникален художник.Малко са творците които го правят красиво._Tais_радвам се,4е се включи с коментар.За мен фотографиите ти са най-близки до подобен тип изкуство.Много те харесвам като автор и винаги съм се чудил как толкова прецизно съчетаваш цветовете в снимките си?

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   22-04-09 18:37

Това ми прилича на мешаница от поредица филтри (градиент, табак, сини, зелени и прочие), HDR, светкавици. Обработката в Фотошоп не е била толкова определяща за крайния ефект, може би само подсилващ.

Лично мнение де [beer]

Публикацията е редактирана (22-04-09 18:37)

Дата:   22-04-09 19:00

И аз не искам да се карам,но такива категорични изказвания ме ядосват и донякъде натъжават. Царе сме да се погребваме в зародиш. Затова нищо свястно не сме родили в културата и изкуството десетилетия.

Нещата ми имат подобно звучение като на Рариндра (хм, доста силно казано) и на други автори във фотонет, защото там се уча, от там взимам пример и се мъча да го постигна. За съжаление наистина няма кой да ти каже тайните - всичко сам трябва да налучкаш. Но занаят се крадял, казват [smilie3]

Дата:   22-04-09 19:11

Благодаря ти Тайс за откровението!Наистина никой няма да ти каже направи така и така.Явно трябва да отварям фотошопа и една по една да уча техниките и с времето при постоянство ще дойдат отговорите!Благодаря на всички!

Дата:   22-04-09 19:41

Аз мога да ти кажа, мога да ти кажа точно кои филтри ползвам и кои инструменти, но това няма да ти помогне. Ако ти кажа рецептата за палачинки, ще направиш ли като моите - не, нито пък аз ще направя такива като тези на майка ти и жена ти, Разбираш ли ми мисълта?

Дата:   22-04-09 20:01

Напълно съм съгласен Тайс.Не те карам да го правиш.Сам ще науча това което желая![smile]

Автор: johnny_fx   
Дата:   23-04-09 09:58

Мъгли, лъчи, градиенти и маски. Като гледам това е основното. Имайки предвид, че е снимано в Индонезия, с влажността и честите валежи, няма нужда от много засилване на мъглите. [smilie3]
Линкът на _Tais_ е добра насока.

Нещата изглеждат добре и имат приятна атмосфера, па нека да са кич и да не са фотография.

Автор: mihayloff   
Дата:   23-04-09 10:30

teoget

Опитай като за начало с това:

Auto FX Mystical Lighting
Auto FX Mystical Tint Tone and Color

С но ще е бъхтава работа - но ти си знаеш.

Автор: stoyan_5   
Дата:   23-04-09 10:40

Аз пък искам да разбера как си обработва снимките "Мама за двама"![smilie24]

https://photo-forum.net/i/1092508&OFFSET=7&CATEGORY_ID=1&PERIOD=1

Публикацията е редактирана (23-04-09 10:46)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »