Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 ФФ тяло за студийна фотография?
Автор: vikir   
Дата:   17-04-09 09:11

Извинявам се за конфликтния характер на темата, както и заради факта, че я пускам на разпети пеък!
Става дума за избор на система, основно за студийна работа. В момента за 4000-5000 лв, очевидния избор за тяло е между Д700 и 5Д марк 2. Изчетох много нещо тук и на други места. Ясно е, че и двете тела са много хубави, ама това което се набива на очи е значитено по-голямата резолюция на 5Д марк 2, при близка цена.
Аз имам добра представа от Д300, и съм сигурен, че Д700, няма да ме разочарова. Още повече, имам 2-3 хубави никонски стъкла, но при тази цена 5Д марк 2, ме изкушава с евнтуална смяна на системата.
Моля, дайте мнения за качеството на изображение на двете тела. Що се отнася до оптиката, мисля че, е ясно, че високия клас обективи и на двете системи е с близки цени и възможности.

Отговори на това съобщение
 Re: ФФ тяло за студийна фотография?
Автор: Davidoff   
Дата:   17-04-09 09:21

Моето лично мнение е, че ако човек си задава подобни въпроси, значи или не му трябва нито едното от двете или ще му бъде все тая кое ще вземе.

Автор: alsash   
Дата:   17-04-09 09:24

за студийна фотография....ако си дорасъл,тази тема нямаше да пускаш....

Автор: ejko   
Дата:   17-04-09 09:26

300д-то си е супер за студийна:)))

Автор: frenchev   
Дата:   17-04-09 09:31

vikit така като си си задал въпроса ми става ясно че и който и от двата да вземеш пък ако ще и канон 350д или никон д40 да вземеш няма да усетиш разликата.

и все пак няма смисъл от смяна на системата. щом имаш никонски стъкла хубави, какво питаш въобще.

[shtrak]

Автор: boni   
Дата:   17-04-09 09:31

Ако е предимно за студийна,няма да ползваш високо ИСО и имаш никонска оптика, също върши работа и Kodak 14n - скоро някой продаваше такова ФФ тяло за около 1000лв

Публикацията е редактирана (17-04-09 09:32)

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   17-04-09 09:35

[smilie24] Бони!Логичният избор за студио!

Автор: ilcoin   
Дата:   17-04-09 10:57

Аз също мисля че след като не си на ясно по-добре инвестирай парите за обучение или наеми студио за есперименти. След това ще знаеш и сам. Принципно, ако снимаш за сток-сайтове или реклама високата резолюция е важна, така че 24МР са си на място. Другите неща като шум, фокус и т.н. не са толкова от значение в случая.

В този ред на мисли, ако ще сменяш система Сони А900 също не е лош избор. Не си писал обаче какви обективи ползваш, ако са прекалено скъпи по-добре изчакай. Никон също ще имат модел в този клас скоро.

Автор: volenE   
Дата:   17-04-09 13:59

Колега, смяната на системата винаги изисква много голяма инвестиция. Зависи какви са ти никонските стъкла.
Ако се чудиш между два апарата, след като вече си изчел всичко в нета, следващата стъпка е да пробваш телата на живо. Няма по-добро от това. Народа е казал. "Око да види, ръка да пипне!"

5Д мк2 е доста солидна хапка за обективите. Тая матрица не прощава на оптиката.

Автор: dau   
Дата:   17-04-09 14:07

като имаш никонска оптика взимай Д700, то му е добра резолюцията на това...

Автор: papi   
Дата:   17-04-09 14:40

за студио Никон Д3х

Автор: deniac   
Дата:   17-04-09 14:44

Не разбирам за какво скачате срещу човека?!?
По-същата логика, вие, големите майстори, щом като отваряте тема с такова заглавие, изглежда не сте наясно.

Човекът се колебае, иска да вземе важно за бизнеса си решение, по-добре му давайте смислени отговори.

Като е студийна работа какво? Да не е нещо свръх сложно и величествено?

И без това в тази професия гледам се влиза с минимални средства, за 15-20 хиляди лева си почти "топ" профи. (което ми се струва направо нищо, дори таксиджиите като купуват коли започват с по-големи инвестиции)

Ако не е мастит гуру във фотографията, не значи ли, че не може сега да започне и да се оборудва качествено?

И двете тела (системи) са еднакво нисък клас и достатъчно евтини. Моят аматьорски съвет е да оцениш първо пазарния си сегмент и какви изисквания има той. Ако малкото мегапиксели не са проблем за клиентите ти, то по-добре си запази системата и взимай Д700. Ако клиентите ти или конкуренцията те притискат с мегапиксели, отивай при Канон. Д3х никой не вярвам да препоръча, че Никон доста се умопомрачиха с него.

Автор: landstar   
Дата:   17-04-09 16:22

жълто инфо - доц. Атанас Кънчев снима в студио със Д300 и доколкото ми каза възнамеряваше да вземе Д700! Щом за него е добре, значи избора ти е Д700!

Автор: alex_markov   
Дата:   17-04-09 16:25

Още един глас за Д700, Страхотна машинка, няма да те разочарова или подведе, резолюцията е напълно достатъчна за повечето приложения. Канона не съм ползвал, но и той трябва да е много добре, но ще започваш отначало със стъклата.
Успеходведе

Автор: pefoto01   
Дата:   18-04-09 02:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Пешо   
Дата:   18-04-09 07:54

С каквото и да снима все тая..

В студиото всички условия са контролирани Единственото жизненоважно е апарата да може да синхронизира с осветлението

Автофокус, мерене, кадри в секунда са без никакво значение.

Ако ще снима само в студио 5DmII. Ако ше снима и извън него Д700.

Ако в момента снима с крока тип Д300 да чака наследника на D700, ако е с Д80 или 90 да се мята на Д700. Поне аз така бих направил...

Автор: muu   
Дата:   18-04-09 08:14

всяко едно фф тяло става чудесно за студийна фотография. марк 1Дс може да се намери на никви пари...примерно [smilie3]

Автор: CyberGene   
Дата:   18-04-09 08:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   21-04-09 12:25

Май не съм бил разбран правилно от някои съфорумци :)... не съм искал мнение за моята компетентност, а по скоро, за по-добро капиталовложение, предвид обстоятелствата. Става дума действително за бюджет от около 15-20000 лв. А що се отнася до тялото- въпроса според мен е смислен, доколкото за почти същата цена 5Д марк 2, предлага по-съвършена матрица. Не че, в случая тази резолюция ми е необходима, но погледнато в перспектива, вероятно в скоро време ще има наследник на Д700, съответно цената му, ще падне. От тази гледна точка 5Д марк 2 изглежда по-добро капиталовложение. От друга страна, обаче аз имам един Nikkor 24-70mm f/2.8G ED, една Sigma 12-24/4.5-5.6 DG HSM и още няколко никонски обектива, които обаче не са нищо особено. Но тяло в момента не притежавам.
Естествено Сони А900 с 3-4 твърди обектива, също е алтернатива.

Автор: GenaDP   
Дата:   21-04-09 13:00

Ако те вълнува перспективно капиталовложение - вземи си няква недвижимост. Фотоапарат обикновено се купува, за да се снима с него, не за да се продаде изгодно след време... На всичките, дето се продават в момента, цената им ще падне.

За студийна работа става всеки огледално-рефлексен фотоапарат. Зависи какво ще ги правиш снимките после - оттам си избираш резолюция. Другите параметри няма защо да те вълнуват особено.

Дата:   21-04-09 13:15

Незнам, аз ли не се изразявам правилно?! Употребих думата "капиталовложение" в определен контекст. За недвижимости - има други форуми. В темата става дума за 2 или 3 тела- ако включим и Сонито. Това са нови тела от определен клас. Надявах се да получа мнения, за тях, а не съвети как да си харча парите. С фотография съм се занимавал професионално, преди "цифровата" ера. Сега имам щастието да си вадя хляба по дуг начин. Не казвам, че съм супер компетентен по въпросите на фотографската техника, но все пак имам някава представа все пак и зная какво търся.[smile]

Дата:   21-04-09 13:31

Ако беше наясно какво търсиш - нямаше да пускаш подобна тема тъдява. След като основният ти критерий е колко ще падне цената на дадения модел след време - купи си най-новото, излязло на пазара.

Дата:   21-04-09 14:57

Добре Гена [smile] . На български език пиша- не съм споменавал, че основния ми критерий е " колко ще падне цената на дадения модел след време"- можеш да провериш в постовете ми. Но ми се струва, че не е необходимо повече да обяснявам какъв е въпроса ми . Благодаря на тези които изказаха мнението си по същество! За съжаление половината от постовете не представляват мнения по конкретния въпрос, а опити за оригиналничене, практически съвети относно по-удачната реализация на финансовите ми ресурси ( за което съм много благодарен ) и оценки на моята компетентност.

Дата:   21-04-09 15:31

Автор: vikir
Дата: 21-04-09 14:57

Добре Гена . На български език пиша- не съм споменавал, че основния ми критерий е " колко ще падне цената на дадения модел след време"- можеш да провериш в постовете ми.

Ми да проверим, щом си рекъл:

Автор: vikir
Дата: 21-04-09 12:25

погледнато в перспектива, вероятно в скоро време ще има наследник на Д700, съответно цената му, ще падне. От тази гледна точка 5Д марк 2 изглежда по-добро капиталовложение.

Дата:   21-04-09 16:17

тoвa e фakт и e kритeрий рaзбирa сe! Сaмo чe ниkъдe нe пишe, чe e нaй-вaжния. Хaйдe стигa глупoсти вeчe. Toвa всe пak e фoтoгрaфсkи фoрум! Пoнe тaka си мислeх...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »