Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 nikkor 16-85 влагозащитен ли е..?
Автор: J.J.R.   
Дата:   20-04-09 15:48

Привет. Гледам на 18-70, 16-85 и 17-55 се уточнява че имали гумено уплътнение за байонета. Това какво точно предпазва и колко? Т.е. в слаб или силен дъжд да не влезне вода в тялото или какво?

Освен това, ако байонета е ок, то самият обектив, копчетата, врътките за фокуса май нема да издържат в проливен или средно силен дъжд? И въобще някой пробвал ли е лично кой обектив и доколко държи в такива условия.

Гледам че освен няколкото телеобектива на Никон, само 14-24 и 24-70 са уточнени че издържат на голяма влага и прах. А другите? Твърдите например?

И за D90-d80 някой мъчил ли го е в дъжд това тяло и издържа ли, въпреки че не е влагоустойчив, или няма начин без пликове и други такива?

Отговори на това съобщение
 Re: nikkor 16-85 влагозащитен ли е..?
Автор: GenaDP   
Дата:   20-04-09 15:59

Няколко капки няма да го повредят. А за продължително снимане в дъжд си има дъждобрани...

Дата:   20-04-09 16:03

Не съм много наясно, къде се продават такива? [smilie8]

Автор: batzeto   
Дата:   20-04-09 16:05

С Д90 съм и имам 16-85ВР. Нито едното, нито другото е влагоустойчиво. Не рискувай, ще плачеш после!!! Снимал съм в тази комбинация на 70-80% влажност на въздуха в Маями, нямаше проблем нито за тялото,нито за обектива, но не лежи на това ухо. Има ли директни капки все някъде ще пробие!

Дата:   20-04-09 16:09

batzeto

мхм ясно [smile]

Автор: jivkojj   
Дата:   20-04-09 16:10

Това гумено уплътнение на байонета е по-скоро да пази от прах. Моя 18-200 е с подобна конструкция и съм снимал няколко пъти с него и Д40 под истински дъжд и не е имало проблеми и за 2-те, но гледам да го пазя в интервала когато не снимам само на сухо.

Автор: djogata   
Дата:   20-04-09 16:11

Аз със 18-70 съм снимал няколко пъти в дъжд, с капки, падащи по обектива, не съм имал проблеми... но все пак не лежи на тая (освен това тялото ми е Д300, то е влагоустойчиво, Д90 едва ли)

Дата:   20-04-09 16:12

то темата е като онази "с или без филтър", но по-добре без дъжд, отколкото с дъжд макар и да сме защитени ;)

Дата:   20-04-09 16:13

djogata написа:

> (освен това тялото ми е Д300, то е влагоустойчиво, Д90 едва ли)

[smilie24]

Re:
Автор: jokevcv   
Дата:   20-04-09 17:28

A Джога, казваш че Д300 е защитен. Аз никъде в ръководството му не можах да открия дали е защитен и колко и аз снимам с Д300 снимал съм в дъжд снимал съм при много ниски температури с 50 мм и с 70-300, нямал съм проблем, но къде е границата все някога едното ще даде фира.

Автор: HP   
Дата:   20-04-09 17:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-04-09 19:16

E да де то всичко много относително, аз по-скоро се чудя дали покрайщата на горният дисплей и между копчетата ще пусне. Иначе засега не смятам да експериментирам, просто се чудех ако видя нещо което си заслужава в дъжда да го снимам, и нямам с какво да го покрия и се намокри дали после ще си диря нова техника. [smile]

Re:
Автор: jokevcv   
Дата:   20-04-09 19:24

@J.J.R. надали ще му стане неще ако го извадиш снмаш и го пребереш, въпросът е може би да отидеш да снимаш мач в дъжда :)

Автор: GenaDP   
Дата:   20-04-09 21:15

Ей ти дъждобрани

Публикацията е редактирана (20-04-09 21:16)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »