Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 MLU на DSLR
Автор: zpower   
Дата:   20-04-09 00:18

Има ли истинско заключване на огледалото при някои модели DSLR и ако няма такива как това се отразява при снимане от ръка?

Отговори на това съобщение
 Re: MLU на DSLR
Автор: vgramatikov   
Дата:   20-04-09 00:19

[smilie18] Отговори си сам на този въпрос :)

Re:
Автор: danny_falin   
Дата:   20-04-09 01:41

я пробвай пак, че не съм сигурен дали поне някой ти е разбрал въпроса

Автор: CyberGene   
Дата:   20-04-09 02:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: bordon   
Дата:   20-04-09 03:18

Ако ти е възможно по-точно да си конкретизираш въпроса ще бъда по-лесно да са дават мнения по него. [smile]

Автор: zpower   
Дата:   20-04-09 11:19

[smilie10] Как можах да задам такъв тъп въпрос[smilie11] Но така или иначе, вече съм го задал. Ето нещо по конкретно: Чета в описанието на Canon 5D MK2, че имал mirror lock-up. Това хубаво ама чета после мнения от сорта:

No, Canon still doesn't understand the necessity of mirror lock-up, and buries it down in Custom Function hell, several button presses away. How many years has it been now that we've all been bitching about this? Are they being stubborn, or just stupid?

И оттук в мен започват да напират едни съмнения за истинността на тази функция. Това по повод за истинското заключване[smilie8]

Автор: ivodam   
Дата:   20-04-09 11:23

То си е истинско, само плачат, че за да се включи, трбявало много да ровят навътре в менютата. Което е пълна тъпотия и аз пък не ги разбирам що реват, като с едно движение се пуска ЛВ-то и то все тая.

Re:
Автор: Davidoff   
Дата:   20-04-09 11:24

Ми написали са го хората - има ама е на дълбоко в менютата.

Re:
Автор: Davidoff   
Дата:   20-04-09 11:25

Все тая, ама смуче ток дисплея.

Автор: hotsnail   
Дата:   20-04-09 12:12

mirror lock up (MLU), заключване на огледалото - режим на снимане при който апарата повдига огледалото изчаква малко (1 или 2 секунди или ко0лкото реши потребителя) и тогава щрака затвора. Ползата е, че вибрациите от огледалото затихват преди снимката. Полезно е при снимане на пеизажи т.е. прмахва ендо леко замазване породено от вибрацийте. Естествнео тая опция е смислена при снимане от статив.

Мисля, че висчки нови ДСЛР без ниския клас на Сони я имат тая функция. Сони понеже имат вградена стабилизация и омекотено движение на огледалото твърдят, че няма полза от предварителното заключване при техните апарати. Странно защо ама във средния и високия клас са я оставили.

Като ергономия Сони са водещи - заключването е режим на снимане подобно на серийна снимка, единична снимка и т.н. т.е. става с едно натискане на копче. При другите марки обикновенно бутат тая опция в менютата - при никон например под няколко различни много странни имена.

Никон и олимпус предлагат невероятни нива на гъвкавост т.е. много и различни опции за заключване. Не е ясно дали има полза да се предлагат няколко опции или просто са причинени от слаб дизайн тип коледна елха (всеки закача каквото си ще, без обединяваща мисъл). [beer]

Фалшиво MLU освен при Сони дето го няма хич, не съществува - има просто различни подходи. Някои може би не се кефи на Канонския ама това си е напълно лично виждане.

Автор: Alex-dan   
Дата:   20-04-09 12:54

На Д300 го има на врътката с режимите на снимане, последния. При натискане веднъж на спусъка, огледалото се вдига и стои така докато не се натисне отново за снимка. В менюто пък има Exposure delay mode (d9) - on/off, при което снимката се прави секунда след като огледалото е вдигнато за намаляне на вибрацията...

Публикацията е редактирана (20-04-09 12:57)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »