Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 К ! И ! Ч !
Автор: мара   
Дата:   17-04-09 08:50

Има я темата и в зоната, ма ето и за сюриозните хора тук:
http://www.art-insolite.com/pageinsolites/insodutel.htm

Отговори на това съобщение
 Re: К ! И ! Ч !
Дата:   17-04-09 08:52

преднамерен, непреднамерен, сякъф! кеф пълен! творците на кича-моля отбележете в биографиите им!!!- карат минимум по 80 гидини и са блажени и щастливи! важно е да е "цветен" и "жизнеутвърждаващ". аз съм напълно покъртена![thankyou]

Автор: skodi   
Дата:   17-04-09 09:11

Марче кича е във всички сфери, няма какво да те учудва, като почнеш от това че жените обичат да се кичат като коледни елхи, че и самите коледни елхи :)) всичкото това дето се нарича "мода", може да се приеме като кич, светът е шарен!!! [smilie25]

Автор: nsirakov   
Дата:   17-04-09 09:23

това е злоупотреба с правилата на сайта....

не стига че спамите зоната, ами и тука полазвате

Дата:   17-04-09 09:25

сираков, немой с лошо, бе!
skodi - не ме учидва[smilie5] кефи ме[smilie5]

Дата:   17-04-09 09:26

мара, ако бяхте ммъъъничко по-сериозни този форум нямаше да е такъв....

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   17-04-09 09:27

Вечи ша знам кво е КИЧ!!!![smilie24]

Дата:   17-04-09 09:27

тъма до лалинда - ето ти КИЧ на квадрат

Дата:   17-04-09 09:31

Днес е петък, за който незнае [smilie18]

Дата:   17-04-09 09:36

сираков, братче, животът е толкоз излишно сериозен[smilie5] те ти тьма-тя е непрекъснато и съсредоточено сюриозна. ай нема нужда и аз. а темата си е артЪ. наистина има кво да се види. кич си е отсекъде, ма е мноо як! никъф напън за сериозност нема в него. поразгледай, струва си.[smilie24] [beer]

Автор: petkob   
Дата:   17-04-09 09:38

Може да се спори дали е изкуство това, но че не е кич е сигурно. Липсват му поне два основни белега - масовостта и комерсиалността. Личи си, че човекът се е забавлявал с творбите си, не ги е правил за сергия, нито на конвейер.

Дата:   17-04-09 09:44

петко, авторите са десетки и голямата част от изделията са съвсем комерсиални. но определението за кич не е еднозначно, така че дори тва за масовост и комерсиалност не е критерий [smilie5] [smilie21]

Дата:   17-04-09 09:55

Марче, това което си показала не е кич, кича няма нищо общо с хобито и изкуството, кич има когато някой използва нещо на готово....

Дата:   17-04-09 09:56

Не съм ги видял всички, само този от линка. Кичът не е просто липса на вкус. Аз не харесвам кубизма, например, но не мога поради тая причина да го нарека кич.

Ето уикипедията какво казва: В по-широк смисъл думата се употребява по адрес на всяко претенциозно произведение на изкуството, което представлява проява на лош вкус или е масово фабрикуван банален и груб комерсиален продукт, подражаващ на елитарния оригинален стил.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%87

Ако изключиш вкуса като субективен, остават точно масовостта и комерсиалността. Не бях прочел тяхното определение, просто такова е и моето разбиране.

Дата:   17-04-09 10:12

е, ма дайте да се забавляваме, аз затва съм я постнала[smilie21], не да теоретизираме. ето кво се отваря кат натиснем по средата на заглавната страница, дет пише "retour accueil":
http://www.art-insolite.com/pageinsolites/artinsolitenvironnements.htm

Дата:   17-04-09 10:33

[smilie5] Знаех си, че трябва да включа повече емотикони, [smilie21] за да не изглеждам като някой сухар. [smilie25]
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Разгледах повече автори и открих страхотни попадения. Хванах се за думата, но всъщност това е както някой казва простотия имайки предвид нещо забавно, а не простащина.

И баналността я бях пропуснал. Определено не са банални. Дори баналните теми като градинските гномове са направени с чувство за хумор.

Доста от тях са в един от любимите ми стилове - наивизма, затуй приех като лична обида окачествяването му като кич. [smilie5]
[beer]

Дата:   17-04-09 10:38

петко, тоя сайт така ме е омагьосал, че от 7 часа сабахлем го разглеждам и не мога да сколасам да ида да бачкам! някак губя мотивация...[smilie18] [smilie18] [smilie18]
аз в изкуството най не понасям етикетите и джаксън полък, ма кво да се прай[smilie5] някак се налага да се определят поне приблизително нещата, а глей как се греши, а?

Автор: fisk   
Дата:   17-04-09 12:23

Кича е културен патерн на днешният ден, а негативната нотка, която най-общо му се придава е предимно липсата на "широко" стъкло.. Кича е КУЛТ!

Автор: lipostok   
Дата:   17-04-09 12:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-04-09 13:13

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »