Автор: minter
Дата: 16-04-09 12:52
Здравейте съфоромци,
Тъй като наскоро ме сполетяха неочаквани гости вкъщи, които ме лишиха от верния ми цанон 350Д, настана време да си взема нещо ново.
Тъй като и обективите ми отлетяха, съм склонен и към преминаване на другия бряг - никонския.
Снимането ми е хоби, затова и не търся 5д или от МАРКове, съответно и еквивалентите на никон.
Разгледах набързо какво се предлага на пазара и се въртя около Никон д90, новия Канон 500Д или пък Канон 50Д (макар че няма видеЛо рекординг, което все пак ме блазни доста). Никон Д300 ми идва малко скъпичък вече. Разбрах че се очакват и нови модели от Никон (може и да се бъркам тук) към есента, ама не съм много склонен да чакам.
Другата ми идея е, че искам да си взема и един читав обектив, подходящ за пътуване - преди имах Канон 28-135 и бях доволен от шарпнеса (в сравнение с китака и 75-300 ис, които също имах),макар че не беше достатъно широк в някои случаи. Сега съм готов да отделя повече пари, и прегледах листата с Л-ки на Канон и забелязах, че имат 24-104 Ф4 Л ИС УСМ, който като обхват ми върши работа (но не знам дали си струва многото повече пари от 28-135 ИС). С Никон обаче нямам си никаква идея, кое би ми свършило в същия диапазон и като шарпнес и други характеристики на картината.
Стана малко длъжко, ама ще съм благодарен на всеки, който се отзове със съвет.
Ще помоля да се въздържате от коментари от типа: всеки никон (обектив) е по-добър от най-добрия канон и т.н. (макар че ви сърбят пръстите ).
|
|