Автор: explorer
Дата: 11-04-09 19:38
Реших, че е време да сменям стария сапунер Fuji F700 с нещо по-ново. Основен проблем е батерията - вече не държи - десетина кадъра със светкавичката и е на нула, пък и си мисля, че вече трябва да има нещо по-така на пазара. Нещо обаче не мога да се ориентирам.
Имам си достатъчно фотоапарати за хубави снимки, сапунерката ми трябва за купони и ей така, да ми е винаги под ръка. Също е важно да прави хубави клипчета. Знам че тук много хора са привърженици на Panasonic, но поне доколкото аз гледах, те нямат модел с HD видео, и понеже видях че май единствено Samsung засега имат HD видео, реших да огледам Samsung сапунерките. А там - бъркотия отвсякъде. Имат някаква серия WB (която в някои държави е HZ) и серия NV, на които всичко им изглежда почти еднакво, само дето едните са малко по-големи и незначително по-скъпи. Така и не разбрах, какъв е смисъла и кои са по-хубави - аз бих предпочел по-малкото апаратче, конкретно NV24H и се чудя, дали все пак има осезаема разлика межди едните и другите. Това, което определено не ми харесва, е че няма Aperture Priority (или Shutter Priority, едното би ми било достатъчно), та ще трябва да гадая кой тип "сцена" какво прави. Другото, което ми е чудно, е че не виждам светкавицата, което означава че е някаква съвсем миниатюрна и може би съвсем слаба.
И последно, нищо не разбирам от флаш картите от тези типове: SC/SDHC/MMC/MMCplus, някой може ли с две думи да ми каже кой тип е за предпочитане?
|
|