Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Канон 85/1,8 проблем с ръчния фокус
Автор: harvester_vn   
Дата:   08-04-09 17:26

Обективчето от известно време ми прави проблеми с ръчното фокусиране- като въртя гривната от време на време "боксува" и фокуса или спира на едно място или започва да се движи неравномерно. Не зная дали ме разбирате какво точно искам да кажа.... гривната си се движи безпроблемно и плавно, но самото фокусиране не се получава. Фокусното разстояние в прозорчето за индикация или остава непроменено, или прескача. Като завъртя рязко назад-напред пак зацепва, но така финото фокусиране става ужасно досадна работа.

Някакви идеи за ремонт?
Във Варна съм, така че варианта със Зентекс не е много добър.

Отговори на това съобщение
 Re: Канон 85/1,8 проблем с ръчния фокус
Автор: guciguci   
Дата:   08-04-09 18:08

Абе ако ти работи автофокуса,не го пипай,че знае ли се какво по-лошо може да стане.

И сега гледаш всичкия народ почва да монтира обективите и да пробва ръчния фокус [smilie18]

Публикацията е редактирана (08-04-09 18:08)

Re: Канон 85/1,8 проблем с ръчния фокус
Автор: harvester_vn   
Дата:   08-04-09 18:17

По принцип доста рядко ползвам ръчен фокус на този обектив, но си е дразнещо да знаеш че нещо не е съвсем наред [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »